Verschil wenkbrauwlift en ooglidcorrectie

Door: Toby Makmel

Naarmate we ouder worden, verliezen we volume in ons gezicht. Met name rond de ogen kan dat nog wel eens voor problemen zorgen. De wenkbrauwen lijken dan wel naar beneden gedrukt te worden en de bovenoogleden gaan een beetje hangen. Als je pech hebt, krijg je door de onderste oogleden ook nog eens wallen onder je ogen. Weg, is die frisse vrolijke blik.

Behalve dat het ontsierend is en je een vermoeide blik bezorgd, kan het ook nog voor klachten als hoofdpijn en een verminderd gezichtsvermogen zorgen. Al met al reden genoeg om eens na te denken over een cosmetische behandeling om dit te verhelpen.

Wenkbrauwlift of oogcorrectie

Een veel voorkomende vraag bij ons in de kliniek is: “Moet ik mijn oogleden laten liften, of zit het probleem in de afhangende wenkbrauwen?” Het antwoord moeten we je hier helaas schuldig blijven, omdat dat per persoon verschilt. Onze cosmetisch arts kan je hier heel goed in adviseren.

Heb je last van afhangende oogleden doordat je wenkbrauwen afhangen, dan levert een ooglidcorrectie je slechts tijdelijk een kleine verbetering op. Het heeft dan dus niet erg veel zin om je oogleden te corrigeren. Je bent dan beter gebaat bij een wenkbrauw lift.

Zijn zowel je oogleden als je wenkbrauwen gaan afhangen, dan kan je kiezen voor een ooglidcorrectie met wenkbrauwlift.

Laat dus niet zomaar overal met injectables een ooglidcorrectie uitvoeren. Zoek een gespecialiseerde cosmetisch arts die je van goed advies kan voorzien. Nog regelmatig krijgen wij patiënten te zien die dit elders hebben laten doen. Achteraf blijkt dan dat ze alsnog een wenkbrauwlift na ooglidcorrectie nodig hebben, om die frisse, sprankelende blik terug te krijgen.

Oorzaak afhangende wenkbrauwen en oogleden

Je handen en je gezicht worden altijd blootgesteld aan weersinvloeden, zoals zonlicht, warmte en koude. Daarnaast verliest het gezicht aan volume en gaat de zwaartekracht een steeds grotere rol spelen naarmate we ouder worden. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat de oogleden en de wenkbrauwen gaan afhangen. Dat het bij de een eerder gebeurt dan bij de ander, heeft weer te maken met erfelijke aanleg.

Heb ik een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift nodig?

Vaak sluipt het er in. Doordat je jezelf elke dag in de spiegel ziet, valt het je eigenlijk niet direct op dat je oogleden of wenkbrauwen af gaan hangen. Dikwijls zijn het de mensen uit je omgeving die je niet regelmatig ziet, die beginnen te vragen of je soms erg moe bent, of je ernstig zorgen maakt.

Vang je dat soort berichten uit je omgeving op en heb je klachten van vermoeidheid in je gezicht, druk op je ogen of hoofdpijn, check dan de spiegel nog eens goed. Als je twijfelt, neem dan gewoon even contact met ons op en maak geheel vrijblijvend een afspraak. Na een goed gesprek met onze cosmetisch arts weet je precies waar je aan toe bent.

Is een ooglid of wenkbrauwcorrectie een grote ingreep?

Er zijn verschillende manieren om de wenkbrauwen of de oogleden te corrigeren. De minst invasieve zijn die met injectables. Operaties waarbij een stukje huid wordt weggenomen duren iets langer, maar zijn geenszins ingrijpend of risicovol. De behandelwijze die wordt gekozen hangt af van de situatie en jouw persoonlijke wensen ten aanzien van het resultaat.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.