Ooglidcorrectie

Zeg vaarwel tegen vermoeide ogen met een ooglidcorrectie bij Easy Cosmetics. Transformeer uw blik, verminder rimpelvorming en verbeter uw zicht. Onze ervaren specialisten bieden een veilige en effectieve behandeling, afgestemd op uw unieke behoeften

Ooglidcorrectie in het kort

Bij vermoeide blik en wallen

Overhangende oogleden, wallen of afhangende wenkbrauwen?

Bij klachten van overhangende oogleden, wallen of afhangende wenkbrauwen kan een ooglidcorrectie een passende oplossing voor u zijn. Overhangende bovenoogleden creëren vaak een vermoeide blik waardoor u er moe uit kunt zien, terwijl u dat niet bent. In sommige gevallen kunnen overhangende bovenoogleden zelfs uw zicht beperken met als gevolg hoofdpijn en klachten van vermoeidheid. Daarnaast kunnen overhangende oogleden zorgen voor meer rimpelvorming op het voorhoofd.

Door het voorhoofd ongemerkt continu op te trekken, verlicht dit het zware gevoel op de ogen. Een ooglidcorrectie kan dan niet alleen een esthetisch effect hebben, maar u kunt zich een stuk prettiger gaan voelen. Indien deze ingreep toch te vroeg is kan een wenkbrauw lift met Botox tijdelijk een oplossing bieden.De operatie duurt ongeveer 45 minuten en wordt uitgevoerd onder locale verdoving. De ingreep wordt zeer goed verdragen.

Vrijblijvend consult

Voorafgaand aan een ooglidcorrectie vindt er bij Easy Cosmetics een vrijblijvend consult plaats. De arts bespreekt uw situatie, wensen en de behandeling uitvoerig met u. Nadat u bij ons op consult bent geweest kunt u kiezen of u overgaat tot een behandeling bij Easy Cosmetics. De arts geeft u mogelijkheden voor het inplannen van uw ooglidcorrectie.

Tijdens uw consult vraagt de arts naar uw medische voorgeschiedenis en uw medicijngebruik. Wanneer u bij ons op consult komt voor een ooglidcorrectie is het belangrijk uw medicijngebruik goed te kennen. U kunt hiervoor een medicatieoverzicht van uw apotheek opvragen. Zo hebben wij een duidelijk beeld van de medicatie die u gebruikt en kunnen wij u daardoor beter begeleiden.

De behandelingen zullen door cosmetisch arts James Fouché worden uitgevoerd.

Aanvullende informatie over de ingreep

Voorzorg voor de operatie

Zorg dat u uw ingreep plant in een voor u niet al te drukke periode. Neem de tijd voor uw herstel. Het is verstandig om ontspannen uw ingreep tegemoet te gaan. Dit bespoedigt uw herstel.

U kunt, indien gewenst, 14 dagen voor de ingreep beginnen met het innemen van Arnica D4 of D6 druppels of pillen. Deze kunnen blauwe plekken soms helpen te verminderen. Arnica is verkrijgbaar bij apotheek en drogist. Arnicacrème is niet aan te raden.

Easy Cosmetics kliniek

De operatie

Een ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Hieronder staat in duidelijke stappen aangegeven hoe de arts te werk gaat.

1) De arts tekent uw huid af voor de operatie.

2) U krijgt een lokale verdoving onder de huid. Deze injectie kan een klein beetje pijn veroorzaken, maar de verdoving doet snel haar werk en de pijn van de injectie is zeer tijdelijk.

3) Tijdens de operatie wordt het teveel aan huid en spier verwijderd. Ook wordt zo nodig onderhuids vet bij de operatie verwijderd.

4) De huidranden worden gehecht. Op de wond worden, indien nodig, kleine pleistertjes aangebracht. Deze worden dan bij de controle verwijderd.

Voor en Na foto’s

Minder Bloedverlies

Om bloeden tijdens de behandeling tegen te gaan, wordt gebruik gemaakt van verdovingsvloeistof met adrenaline. Omdat adrenaline de bloedvaatjes dicht knijpt, komt er in het algemeen weinig bloed vrij. Eventuele lekkende bloedvaatjes worden gedicht met behulp van een klein elektrisch signaal.

Na de behandeling

U kunt direct na de behandeling weer naar huis. Het is verstandig om iemand mee te nemen die u naar huis kan brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om per taxi weer naar huis te gaan wanneer u niemand heeft om u op te halen. Het is niet mogelijk om zelf te rijden, dit is wettelijk ook niet toegestaan.

Om zwellingen na de operatie tegen te gaan, is het mogelijk uw ogen te koelen. Dit mag u een paar keer per dag doen, wanneer u daar behoefte aan heeft.

Het is verstandig om het rustig aan te doen na de operatie. Vermijd zwaar werk (tillen, sporten etc.) Na een dag of drie kunt u langzaamaan weer beginnen met licht huishoudelijk werk of administratief werk, maar houdt u er rekening mee dat u een ingreep heeft ondergaan.

De napijn wordt door iedereen anders ervaren. Meestal volstaat een paracetamol om dit tegen te gaan. De herstelperiode verloopt verder pijnloos.

Bij het gebruik van littekencrème is het verstandig deze pas na 10 dagen na de operatie te gaan gebruiken. U kunt deze crème het meest voordelig aanbrengen met een wattenstaafje. Dit is ook het meest hygiënisch.

Verdoving

Bij Easy Cosmetics kiezen we voor een lokale verdoving en geen narcose. Bij een narcose verslappen de aangezichtsspieren waardoor de behandeling minder nauwkeurig kan worden uitgevoerd. Bij een narcose duurt uw behandeling minimaal drie uur en bij een lokale verdoving kunt u na de ingreep meestal meteen naar huis. Bijwerkingen van een narcose, zoals misselijkheid, slap voelen e.d. zijn er dan ook niet.

Bloedverdunners

Wanneer u bloedverdunners gebruikt verzoeken wij u ons dit tijdens het consult duidelijk te melden. Indien u de trombosedienst bezoekt, verzoeken wij uw INR gegevens mee te nemen. Over het algemeen is het niet noodzakelijk om te stoppen met uw bloedverdunnende medicijnen. De chirurg zal dit altijd met u bespreken.

Algemene informatie

Vervoer: het is niet aan te raden om na de ingreep zelfstandig auto te rijden. Het is verstandig om iemand mee te nemen of het openbaar vervoer of taxi te nemen.

Contactlenzen: Wanneer u contactlenzen draagt kunt u deze tot 14 dagen na de operatie niet dragen. Zorg ervoor dat u een bril op de juiste sterkte heeft.

Sporten: Het is aan te raden een maand niet te sporten. Uiteraard kunt u gewoon wandelen, gewoon fietsen, maar krachtsporten en sporten zoals tennissen, hardlopen, (kick)boksen, en dergelijke zijn af te raden. Dit beïnvloedt uw herstel. Houdt u zich aan de opgegeven termijn om sporten tijdelijk te vermijden.

Werken: Afhankelijk van het werk dat u doet is het mogelijk om 2 tot 3 dagen na de operatie weer te gaan werken. Dit houdt in dat u lichamelijke inspanning (zoals tillen) beter kunt vermijden. De kans op een nabloeding wordt hierdoor vergroot.

Hygiëne: Ogen zijn gevoelig. Ze kunnen immers weinig hebben. Zorgt u ervoor dat u bij het schoonmaken van uw ogen schone handen heeft en het materiaal (washandjes/wattenschijfjes e.d.) dat u gebruikt ook schoon is. Zo voorkomt u infecties en ontstekingen. Mochten er onverhoopt toch ontstekingen ontstaan, neem dan contact op met onze arts.

In de zon: Het is beter om de eerste twee maanden na uw ingreep uw ogen te beschermen tegen zonlicht. Gebruik een zonnebril en tevens een goede zonnecrème of sunblock om uw ogen te beschermen.

Herstel: Uw ooglidcorrectie neemt enige tijd in beslag. De eerste dagen na de ingreep ziet u nog niet gelijk het ‘oogverblindende’ resultaat. En hoe vaker u in de spiegel kijkt, des te meer onzeker het u maakt. Geef het de tijd. Na 5-7 dagen is de zwelling meestal verdwenen en nemen de eventuele blauwe plekken ook af.

Resultaat: het resultaat van een ooglidcorrectie blijft vaak vijf tot vijftien jaar zichtbaar. Uiteraard is dit van een aantal factoren afhankelijk: het verouderingsproces, de leefwijze en factoren zoals, roken, drinken en overmatig zonlicht.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak voor een consult.

Bijwerkingen en complicaties

Bij een ooglidcorrectie treden zelden bijwerkingen en complicaties op. Wanneer u, na het lezen van deze informatie, nog vragen heeft, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze assistentes staan u graag te woord en helpen u graag bij uw vragen.

Elke chirurgische ingreep kent het risico op een allergische reactie op bijvoorbeeld de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Daarnaast, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, bestaat er altijd een (geringe) kans op bijvoorbeeld het ontstaan van een infectie. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie zeer gering. In enkele gevallen kan er sprake zijn van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat.

Tijdens het consult zult u uitgebreid over de mogelijke bijwerkingen worden geïnformeerd en ontvangt u informatie welke u op uw gemak kunt doornemen.

Easy Cosmetics is een botox kliniek in Amsterdam die continue in ontwikkeling is op het gebied van injectables en kleine chirurgische ingrepen.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.