Help! Ik heb rimpels op mijn voorhoofd

Door: Toby Makmel

Voorhoofdsrimpels kunnen je gezicht behoorlijk ontsieren. Wie last heeft van deze rimpels krijgt vaak een oude, vermoeide en zorgelijke uitstraling. Behalve dat, kan je er ook nog eens flink last van hoofdpijn van krijgen. Heb je last van voorhoofdsrimpels en wil je er graag vanaf, dan is dat heel goed mogelijk met een botox behandeling.

Voorhoofdsrimpels

Hoe ontstaan voorhoofdsrimpels?

Voorhoofdsrimpels ontstaan doordat de huid met het verstrijken van de jaren haar elasticiteit verliest. Daarbij komt dat er dan ook minder collageen wordt aangemaakt. Het gevolg hiervan is dat door deze combinatie van factoren de rimpels beter zichtbaar worden.

Dat niet iedereen evenveel last krijgt van rimpels op het voorhoofd komt door twee factoren, namelijk erfelijkheid en leefgewoonten. Doordat voorhoofdsrimpels mimische rimpels zijn, heeft veelvuldig fronsen of de wenkbrauwen optrekken een negatieve invloed op de rimpels. Daarnaast speelt zoals bij alle rimpels leeftijd natuurlijk ook een grote rol.

Voorhoofdsrimpels behandelen

Over het algemeen laten voorhoofdsrimpels zich prima behandelen met botox. Na een behandeling met botox zijn de fronsrimpels over het algemeen helemaal, of bijna helemaal verdwenen.

Heb je de rimpels al langere tijd, dan kan het gebeuren dat de rimpels na de behandeling wel verminderd zijn, maar nog wel zichtbaar. Dan zijn de rimpels namelijk als het ware een litteken in je huid geworden. De botox laat dan weliswaar de spieren die de rimpels veroorzaken ontspannen, maar de groeven van de rimpels blijven nog zichtbaar.

Telkens als je je voorhoofd opnieuw laat behandelen met botox, zal je zien dat de rimpels verder vervagen. Dat komt omdat de huid de tijd krijgt om weer te herstellen.

Diepe voorhoofdsrimpels

Heb je erg diepe voorhoofdsrimpels, dan kan de cosmetisch arts ook adviseren om na de botox behandeling nog aanvullend een behandeling met fillers te geven. Dan heb je direct een prachtig resultaat.

Preventieve botoxbehandeling

Doordat overmatige- en vroegtijdige voorhoofdsrimpels vaak in de familie zitten, weten veel mensen al bij voorbaat dat ze hier later ook mee te maken krijgen. Is dat bij jou ook het geval, dan kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een preventieve botox behandeling. Het tijdstip van het krijgen van voorhoofdsrimpels kan zo worden uitgesteld.

Deze behandeling wordt niet uitgevoerd bij personen onder de 18 jaar.

Wat kan je zelf doen om voorhoofdsrimpels te voorkomen?

Je kunt natuurlijk nooit helemaal voorkomen dat je voorhoofdsrimpels krijgt. Wat je wel kunt doen is ervoor zorgen dat ze niet onnodig vroeg komen. Daarvoor hebben we de volgende tips:

  • Eet gezond. Zorg dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Denk daarbij aan omega 3-vetzuren, groente en fruit, noten en pure chocolade.
  • Doe af en toe een chemische peeling. Je huid is daarna door het vervellen weer als nieuw.
  • Drink minimaal twee liter water per dag. Zo wordt je huid ook van binnenuit gereinigd.
  • Frons zo min mogelijk. Het is echt waar dat veelvuldig fronsen of je wenkbrauwen optrekken vroegtijdige rimpels kan veroorzaken.
  • Verzorg je huid met een crème met een hoge SPF waarde. De zon is immers nog altijd een grote vijand van je huid.
  • Zorg dat je voldoende nachtrust krijgt.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.