Dermaceutic Cosmo Peel Forte

Revitaliseer je huid met Cosmo Peel Forte, de premium medische peeling van Easy Cosmetics. Verminder grove poriën en stimuleer collageen voor een zichtbaar jongere en stralendere huid. Kies voor veiligheid en effectiviteit met deze enkele, krachtige behandeling.

Cosmo Peel Forte in het kort

Ken jij Cosmo Peel Forte? Deze chemische peeling voor het gezicht is echt een alleskunner die de huid helpt verjongen, grove poriën grondig aanpakt en de aanmaak van collageen stimuleert. Het is een cosmetische behandeling waarbij de effort voor jou als patiënt minimaal is (vrijwel pijnloos, slechts 1 behandeling volstaat), maar het resultaat maximaal: je huid ziet er direct en voor langere tijd jonger, minder dof en frisser uit! Op deze pagina ontdek je alle info over de Cosmo Peel Forte behandeling die je in onze kliniek in Amsterdam kan laten uitvoeren.

Wat is Cosmo Peel Forte?

Cosmo Peel Forte is een medische peeling voor het gezicht, maar wordt soms ook ingezet om andere, meer specifieke verouderde huidzones aan te pakken, bijvoorbeeld rond de ogen. Heb je diepe rimpels, grove poriën of wil je een slappe huid laten verstevigen? Of zoek je misschien een oplossing om pigmentvlekken te behandelen? Dan kan de Cosmo Peel Forte een geschikte peeling zijn voor jou! Bij Easy Cosmetics betreft het de sterkste peeling tegen huidveroudering, zo is slechts één behandeling al voldoende om de huid tot wel vijf jaar te verjongen. Niet slecht, toch?

Wat voor soort behandeling is het?

Cosmo Peel Forte is een chemische peeling waarbij vloeistoffen op de huid worden aangebracht om oude oppervlakkige huidcellen te verwijderen en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte te laten komen. Bij chemische peelings wordt vaak een combinatie van vloeistoffen gebruikt, bij de Cosmo Peel Forte is dit TCA (trichloorazijnzuur, 20%), glycolzuur (10%) en 10% fenol. Deze combinatie zorgt ervoor dat de peeling veilig de diepere huidlagen bereikt en tegelijkertijd vrijwel pijnloos is, dankzij de kalmerende werking van fenol.

Chemische peeling, say what?

Soms schrikt het woord ‘chemisch’ af wanneer er gesproken wordt over een chemische peeling. Even een kleine uitleg hierover. Al sinds de oudheid worden (fruit)zuren toegepast als cosmetisch middel voor een mooie, gezonde en gladdere huid. Tegenwoordig zijn deze zuren weliswaar niet meer van natuurlijke aard, maar worden gemaakt in laboratoria. Hierdoor spreken we over chemische zuren. Laat het woord ‘chemisch’ je dus zeker niet afschrikken, de chemische peelings die wij uitvoeren in onze kliniek in Amsterdam zijn huidvriendelijk, en bovendien dermatologisch getest en goedgekeurd.

Voor wie is Cosmo Peel Forte geschikt?

De Cosmo Peel Forte behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen vanaf 18 jaar en ouder die huidverbetering wensen in het gelaat. De peeling is geschikt voor de aanpak van huidveroudering bij lichte(re) huidtypen zoals huidtype I en II. Voorafgaand aan de peeling zal één van onze cosmetisch artsen tijdens een consult beoordelen of jouw huid geschikt is voor deze peeling en een behandelplan opmaken. Het kan dus zijn dat een andere peeling meer geschikt is voor jouw huid en wensen, gelukkig bieden we bij Easy Cosmetics meerdere huidverbeterende oplossingen aan, laat je dus vooral goed informeren en begeleiden door ons.

Hoe verloopt een Cosmo Peel Forte behandeling?

Voor de behandeling (4 tot 6 weken)

Om te kunnen starten met deze behandeling is een voortraject nodig om de huid goed voor te bereiden met producten die actieve ingrediënten bevatten, zoals fruitzuren (AHA), salicylzuur (BHA) of vitamine A-zuur (retinol). Zo kan je huid al wennen aan de actieve ingrediënten en zuren die in hogere mate aanwezig zullen zijn tijdens de Cosmo Peel Forte peeling. Na je eerste consult en het opstellen van het behandelplan ontvang je alle informatie en krijg je de producten mee om thuis te kunnen starten met de voorbereiding.

Tijdens de behandeling

Bij de start van een Cosmo Peel Forte peeling in onze kliniek wordt de huid eerst goed gereinigd en ontvet. Wanneer de peeling wordt aangebracht, kun je een warm, prikkelend en branderig gevoel ervaren, dit zal echter enkele minuten aanhouden en is niet pijnlijk. Het actieve ingrediënt fenol van Cosmo Peel Forte zorgt ervoor dat het branderige gevoel snel afneemt. Tijdens de peeling zal je huid een witte kleur krijgen, dit noemen we ‘frosting’. Hierna krijgt je gezicht een rode kleur en zal je huid uiteindelijk in de opvolgende dagen gaan vervellen.

Na de behandeling

Na de peeling is de huid rood en gezwollen, dit is volkomen normaal. Er wordt dan ook direct een verzachtende, kalmerende crème met een antibacteriële werking aangebracht die 12 uur moet blijven zitten. Het wordt dan ook afgeraden om je gezicht te wassen.. Na 3 tot 4 dagen begint het proces van vervellen waarbij de huid gaat schilferen en er bruine vellen ontstaan. Ook dit is volkomen normaal en duurt ongeveer anderhalve week.

Je huid is erg gevoelig na de behandeling, daarom dien je alleen de meegegeven producten uit te kliniek te gebruiken, geen make-up te dragen en de zon te vermijden. Smeer de eerste 6 weken na de behandeling dan ook elke dag een sunblock (minimaal SPF50) op je huid.

Door de grote impact van een Cosmo Peel Forte peeling op de huid, duurt het herstel langer dan bij een reguliere peeling. Tijdens het consult geven we je dan ook alle voor- en nadelen mee, net als alle instructies en (na)zorg adviezen. Dit zorgt voor een zo mooi mogelijk resultaat en weet je precies wat je te wachten staat.

Resultaten van Cosmo Peel Forte

De Cosmo Peel Forte peeling werkt zeer diep in op de huid en geeft daardoor direct een mooi zichtbaar resultaat op korte termijn: je huid oogt frisser, minder dof en heeft een jeugdige uitstraling. Eén behandeling is voldoende voor mensen die kampen met een doorleefde huid. Naast structuurverbetering van de huid zorgt de toevoeging van fenol aan de peeling ook voor collageenstimulatie, en daarmee voor huidversteviging en verstrakking. Zo is slechts één dermaceutic Cosmo Peel Forte peeling behandeling al voldoende om de huid tot wel vijf jaar te verjongen!

Wat is het verschil tussen TCA peeling en Cosmo Peel Forte?

Bij Easy Cosmetics bieden we verschillende peelings aan: de TCA peeling en Cosmo Peel Forte. Elke peeling bestaat weer uit een andere combinatie van verschillende zuren en overige vloeistoffen. Een Cosmo Peel Forte peeling heeft als voornaamste doel huidverjonging, terwijl een TCA peeling bijvoorbeeld wordt ingezet om acne en littekens te verminderen. Beide peelings zijn zogenaamde “diepe” peelings en werken diep in op de onderste lagen van de huid. Welke peeling geschikt is voor jou, is afhankelijk van jouw huidtype, wensen en huidprobleem. Onze cosmetisch artsen beoordelen tijdens een consult welke peeling geschikt is voor jou(w huid).

Meest gestelde vragen over Cosmo Peel Forte

Bekijk onze prijslijst voor meer informatie over de tarieven. Het consult, alle producten en de nazorg zijn inbegrepen in de totaalprijs. Zo komen er geen onverwachte kosten bij.

Voor alle peelings, en dus ook voor de Cosmo Peel Forte geldt dat je de zon beter kunt mijden, zowel voor als na de behandeling. Daarom adviseren wij dan ook om te kiezen voor een Cosmo Peel Forte behandeling in de wintermaanden.

In Nederland mogen chemische peelings uitsluitend door artsen of BIG-geregistreerde huidtherapeuten worden uitgevoerd. Bij Easy Cosmetics zijn alle cosmetisch artsen BIG-geregistreerd. Bovendien voeren zij dagelijks huidverbeterende behandelingen uit en nemen regelmatig deel aan na- en bijscholingen.

Het grote voordeel van een Cosmo Peel Forte behandeling is dat het vrijwel pijnloos is. Na de behandeling kan de huid strak aanvoelen en er rood of donkerder uitzien, maar dit is na enkele dagen alweer voorbij. Het resultaat van de peeling is bovendien direct zichtbaar.

Wanneer je een Cosmo Peel Forte peeling hebt laten uitvoeren, is het resultaat vrijwel direct zichtbaar en blijft de werking van de peeling nog 6 tot 18 maanden na de behandeling actief en zichtbaar. Je mag als patiënt een Cosmo Peel Forte maximaal één keer per jaar ondergaan.

Bepaalde zuren die gebruikt worden bij chemische peelings worden in hoge concentratie afgeraden tijdens een zwangerschap. Laat je daarom goed informeren door één van onze cosmetisch artsen welke peelings mogelijk zijn tijdens je zwangerschap.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.