Slappe huid verstevigen, wat is de beste behandeling?

Door: Toby Makmel

Slappe Huid versterken

Helaas krijgt iedereen hier in meer of mindere mate mee te maken: huidveroudering en de impact die de zwaartekracht daarop heeft. Door het natuurlijke verouderingsproces neemt de hoeveelheid collageen en elastine in de huid af, waardoor deze slapper en minder elastisch wordt. Daarnaast veranderen de botstructuren en vetkussentjes in het gezicht. Het resultaat daarvan is dat gezichtscontouren vervagen en rimpels en plooien ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn onder andere wallen onder de ogen, hangende bovenoogleden en een minder strakke kaaklijn.

Ook de huid van je hals heeft zichtbaar last van de huidveroudering en verslapping. Er ontstaan bijvoorbeeld plooien in de hals en je kunt last krijgen van een onderkin.

Om de strijd tegen huidveroudering aan te gaan en een zo fris mogelijk beeld te behouden zijn er meerdere behandelingen mogelijk die de huid verstevigen en verjongen.

Neem vrijblijvend contact op

Oorzaken en risicofactoren voor huidveroudering

De volgende risicofactoren kunnen het natuurlijke verouderingsproces van je huid versnellen:

 • Roken;
 • Alcohol;
 • UV-straling en zonnebank;
 • Stress;
 • Slecht slapen;
 • Hormonen (overgang);
 • Slechte voeding;
 • Luchtverontreiniging;
 • Gewichtsverlies;
 • Slechte huidverzorging.

Kan een slappe huid voorkomen worden?

Nee, dat kan niet. Je kunt er natuurlijk wel voor zorgen dat de conditie van je huid zo goed mogelijk blijft. Daardoor kun je de schade enigszins beperken en een te snelle huidveroudering voorkomen.

Wat je kunt doen:

 • Niet roken;
 • Voldoende bewegen;
 • Zorg voor een goede nachtrust;
 • Probeer zoveel mogelijk stress te voorkomen;
 • Niet te lang in de volle zon of onder de zonnebank;
 • Gezond eten. Met name vitamines en mineralen die helpen om je huid elastisch en stevig te houden, zoals:
 • Vitamines die je huid stevig houden: A (vis, lever en zuivel); C (groente en citrusvruchten); E (noten en zaden); Selenium ter bevordering van de elasticiteit: vis, graanproducten, schaaldieren en noten;
  Voldoende water drinken (1,5 liter per dag);

Behandelingen een tegen slappe huid

Er zijn diverse cosmetische behandelingen waarmee je de slappe huid in je gezicht kunt verstevigen. Sommige daarvan zijn ook geschikt om de slappe huid van de hals en onder de ogen te verstevigen.

Om te bepalen welke behandeling voor jou het beste geschikt is, raden wij aan om een vrijblijvend consult aan te vragen bij een van onze gespecialiseerde cosmetisch artsen. Zij kunnen je informeren over de verschillende behandelmogelijkheden en welke strategie of optie het beste bij jou past.

Easy Phen Very Light Peeling

Easy Phen Light box

Deze peeling is bij uitstek geschikt voor de wat oudere huid. Ook eventuele pigmentvlekken en overige onregelmatigheden van de huid worden hiermee bestreden.

De Easy Phen Very Light peeling bestaat uit een combinatie van TCA en Fenol, wat kort gezegd inhoudt dat deze peeling dieper in de huidlaag doordringt dan andere chemische peelings. Het voordeel hiervan is dat je met deze peeling niet alleen de huidstructuur verbetert, maar ook de groei van collageen en elastine stimuleert. Dit geeft binnen enkele maanden een verstrakking en lifting van de huid.

Het verloop van deze behandeling:

Na ongeveer 3 dagen gaat je huid vervellen;
Het vervellen duurt tot ongeveer een week na de behandeling;
De nieuwe huid die dan tevoorschijn komt is egaler van structuur;
Pigmentvlekken en andere onregelmatigheden zijn verminderd of verdwenen;
Grove poriën worden vaak kleiner;
Eventuele gevolgen van acne (littekens) kunnen verminderen;
Lijnen en rimpels nemen af.

Profhilo behandeling

Profhilo

Met Profhilo kunt u uw huid in optimale conditie brengen en klaar maken voor het najaar. De ultieme behandeling voor verjonging en herstel van de huid. Onder invloed van het natuurlijke verouderingsproces maar ook blootstelling aan zonlicht verslapt en veroudert je huid. Met name in het gezicht, hals, armen en benen zie je hier als eerst de gevolgen van: een ‘lossere’ huid met lijntjes, rimpels en plooien.

Een behandeling met Profhilo heeft een anti-aging effect. Bij deze behandeling wordt de huid aangezet om zichzelf van binnenuit weer te vernieuwen. Door middel van injecties met een hoog geconcentreerde en speciaal samengestelde hyaluronzuur op enkele strategische plaatsen in het gelaat, verspreidt de Profhilo als een dunne laag onder de huid.

De huid wordt gestimuleerd om opnieuw collageen en elastine aan te maken, waardoor deze in kwaliteit en structuur verbeterd, een gezonde glow en tone ontstaat met als resultaat een frisse uitstraling. Het duurt even voordat je de resultaten ziet, maar het is zeker het wachten waard. Er worden standaard 2 behandelingen gegeven met een tussenpozen van 4 weken.

Profhilo stimuleert een lichaamseigen proces waardoor er geen risico bestaat op een onnatuurlijk resultaat.

Plasmage behandeling

Plasmage / Plexr behandeling

Met een Plasmage behandeling, ook wel Plexr genoemd, kan heel precies een gedeelte van de huid worden behandeld. Met hele kleine plasma pulsjes worden besproken delen van de huid behandeld. Met Plasmage kunnen verschillende gebieden worden behandeld. De meest bekende behandelingen zijn die van slappe en/of overmatige huid bij de oogleden, kraaienpootjes, verslapping van de huid in de hals, lijnen en rimpels rondom de mond en wangen.

Na de behandeling ontstaan er kleine korstjes op de behandelde huid, die er na 5-7 dagen weer afvallen. Ook hier krijgt de huid een impuls tot het aanmaken van extra collageen en elastine, waardoor de resultaten binnen enkele maanden na de behandeling blijven verbeteren. Het uiteindelijke effect is huidverstrakking, afname van overtollig huid en fijne lijntjes.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.