Lippen opvullen met lip fillers

We willen allemaal wel een sensuele mond. Mooie volle lippen worden immers geassocieerd met aantrekkelijkheid en jeugd. Jammer genoeg zijn lippen heel gevoelig voor veroudering. Dat komt omdat de huid van de lippen erg dun is. Hoe ouder we worden, hoe minder lipvolume we hebben. Hierdoor zijn de lippen niet meer zo vol en strak.

voor na foto lippen

Ook de mondhoeken kunnen iets gaan zakken. Beide problemen zorgen voor een boze of verdrietige uitstraling, die in combinatie nog eens wordt versterkt.

Maar, er is ook goed nieuws! Het is te verhelpen. Lippen opvullen, een behandeling met een op hyaluronzuur gebaseerde filler, geeft je gedurende 6 tot 8 maanden (of langer) weer mooie volle lippen!

product-filler

Oorzaak verlies aan volume en contour lippen?

Wat is de oorzaak van het verlies aan volume en contour van de lippen? Een opsomming:

 • Natuurlijk verloop;
 • Way of live: uitdroging van de lippen;
 • Minder volume door veroudering;
 • Afname van het benige deel rond de mond;
 • Slecht gebit of kaak: lippen keren naar binnen.

Lip fillers – de oplossing

Door met een op hyaluronzuur gebaseerde lip fillers een beetje meer volume aan de lippen te geven, eventueel gecombineerd met het liften van de mondhoeken, krijg je weer die jeugdige uitstraling.

Omdat de lippen gevoelig zijn, werken wij hierbij altijd met een goede verdoving. Daarna worden heel precies de injecties met de filler gegeven. De totale behandeling neemt niet meer dan 15 tot 30 minuten in beslag.

Vrijwel meteen is het resultaat zichtbaar. Direct na de behandeling kunnen de lippen met een koud kompres worden gekoeld, zodat de zwelling af kan nemen en eventuele blauwe plekjes geen kans krijgen.

De boze of verdrietige uitstraling maakt plaats voor een sensuele, jeugdige mond. Vanzelfsprekend zorgen onze specialisten ervoor dat u niet met een ‘duckface’ de deur uit gaat.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt voor volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

In een enkel geval kan het gebeuren dat er door gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur een over-correctie plaatsvindt. Het lijkt dan net alsof er teveel filler is gebruikt. De werkelijke reden echter is meestal dat dit effect wordt verkregen doordat hyaluronzuur water aantrekt.

Wanneer dit het geval is, dan is dat gelukkig eenvoudig te verhelpen. Hiervoor wordt dan gebruikgemaakt van hyaluronidase. Dit middel wordt dan ingespoten op de plaats waar teveel hyaluronzuur zit en breekt het teveel af. Het is prettig dat er een soort ‘tegengif’ is voor de hyaluronzuur-filler.

In onze kliniek is dit echter nog nooit nodig geweest.


 

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
 • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
 • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
 • 36 uur van tevoren geen alcohol te gebruiken.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

 • Je komt op de afspraak voor lip fillers in de kliniek in Amsterdam. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Omdat de lippen gevoelig zijn, wordt het te behandelen gebied eerst verdoofd.
 • Direct na de behandeling kunnen de lippen, indien nodig, met een koud kompres worden gekoeld, zodat de zwelling af kan nemen en eventuele blauwe plekjes geen kans krijgen.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

 • Het behandelde gebied mag gedurende 10 tot 30 minuten gekoeld worden;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
 • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied.

Het resultaat

Direct na de behandeling met lip fillers in Amsterdam is het resultaat eigenlijk al zichtbaar, al kan het behandelde gebied nog een dag iets gezwollen zijn. Wanneer na een dag de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar.

Het lipvolume is hersteld en doet aan vroeger tijden denken. De positie van de lippen is verbeterd, net als de lipcontouren.  Jouw uitstraling is opeens een stuk jeugdiger geworden.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde vragen over Lipfillers

Het beste resultaat is na ongeveer 10 dagen te zien.

Ja, er kunnen hele kleine blauwe plekjes ontstaan door de injectie. Maar dit trekt snel weer weg door de beweeglijkheid van de lippen.

Nee. De lippen worden voor de behandeling goed verdoofd.

Er kan 1 tot 2 dagen na de lippen opvullen sprake zijn van enige zwelling. De ergste zwelling kan worden voorkomen door meteen na de behandeling de lippen met een koud kompres te koelen.

Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.