Frons rimpels

Als het om rimpels gaat wordt niemand gespaard. Velen van ons storen zich er niet aan, maar voor sommigen kunnen bepaalde rimpels uitmonden in een dagelijks terugkerende ergernis. “Wat kijk je boos”; “Ben je verdrietig” of “Waar maak jij je zorgen over”, lijken wel de dagelijkse geijkte vragen van de omgeving te zijn.

Gelukkig is dit niet meer nodig! Sinds jaar en dag behandelen wij met succes dit en nog vele andere cosmetische problemen.

Als het gaat om de zogenaamde fronsrimpel, die uw gezicht zo ontsiert, volstaat in de meeste gevallen een behandeling met Botuline Toxine, beter bekend als Botox.

Hoe ontstaat een fronsrimpel?

Fronsrimpels zijn rimpels in je voorhoofd, tussen je ogen en net boven je neusbrug. Het zijn ontsierende rimpels die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld lachrimpeltjes, de zogenaamde kraaienpootjes, eigenlijk nooit als charmant worden ervaren. Ze zorgen ervoor dat de omgeving een verkeerd beeld van jouw stemming krijgt. Je kijkt immers altijd een beetje nors of droevig. Daarbij bestaat ook nog eens de kans dat je ten gevolge van de fronsrimpels hoofdpijnklachten ervaart.

De oorzaak van de rimpels is simpel. Met het verstrijken van de jaren verliest de huid zijn elasticiteit, het collageengehalte neemt af en de rimpels verschijnen. Bepaalde zaken zoals fronzen als je ingespannen bezig bent, boos kijken, tegen de zon inkijken en roken, kunnen het proces iets versnellen. Natuurlijk kunnen we met z’n allen zo gezond mogelijk gaan leven, veel water drinken, verse groenten eten en de huid goed verzorgen, maar uiteindelijk ontkomen we toch niet aan rimpels.

Wat doet Botox?

Kort gezegd, Botox laat spieren tijdelijk ontspannen. Onze arts weet precies welke spieren ervoor zorgen dat je die ongewenste fronsrimpels krijgt. Door deze in te spuiten met exact de juiste dosering Botox (Botuline Toxine) worden deze spieren tijdelijk stil gelegd en wordt korte metten gemaakt met die ongewenste gezichtsuitdrukking. Het effect van deze behandeling is na 4 tot 7 dagen te zien en houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Met elke volgende behandeling neemt de duur van het effect van de Botox behandeling toe.

Voor diegenen die door de fronsrimpels last hebben van hoofdpijn is het ook bijzonder prettig om te weten dat deze in veel gevallen aanzienlijk afneemt of zelfs verdwijnt.

Het kan zijn dat een Botox behandeling niet afdoende is om het gewenste resultaat te bereiken. In dat geval wordt de resterende rimpel na enige tijd nog extra behandeld met hyaluronzuur, een injectable filler.

Wat is de procedure als ik een Botox behandeling wil?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. Er wordt gekeken of je een geschikte kandidaat bent voor een Botox (Botuline Toxine) behandeling. Om dit te bepalen informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Er wordt een afspraak gemaakt voor een behandeling bij ons in de kliniek.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken*;
 • 36 uur van te voren geen NSAID’s (ibuprofen, naproxen, diclofenac) te gebruiken.*

*De bovengenoemde stoffen werken namelijk bloed verdunnend, waardoor, als deze stoffen in jouw bloed zitten, kleine blauwe plekjes kunnen ontstaan op de punten waar je geïnjecteerd wordt.

Hoe verloopt de Botox behandeling?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een Botox behandeling, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling adviseren wij:

 • De eerste twee uur niet te gaan liggen;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • Op te passen met zon in de zomer;
 • Niet te masseren;
 • De eerste 2 uur het gebied af en toe aan te spannen.

Het resultaat

Na een Botox behandeling zijn de rimpels sterk verzacht of helemaal verdwenen en ontstaan er geen nieuwe rimpels in het behandelde gebied,

gedurende de tijd dat de Botox effect heeft. Het deel van de huid dat met Botox is behandeld voelt zeer aangenaam en ontspannen aan. Na een periode van 3 tot 4 maanden is de Botox uitgewerkt en kan de behandeling desgewenst herhaald worden.

Is Botox alleen voor (frons)rimpels?

Nee, zeker niet! Je kunt bij ons in de kliniek terecht voor de volgende behandelingen met Botox:

 • Rimpelbehandeling voor mimische rimpels zoals: fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes;
 • Afhangende mondhoeken;
 • Overmatig zweten onder de oksels (hyperhidrosis Axillaris);
 • Behandeling tegen migraine en spierspannings-hoofdpijn.

Vragen en antwoorden

Zijn behandelingen met Botox wel veilig?

Ja. Het middel dat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit en bevat geen stof-vreemde eiwitten. Wij hebben nog geen allergische reacties gezien.

Is mijn fronsrimpel na de behandeling helemaal verdwenen?

Ja en nee. Na een kleine week na de behandeling is het effect van de behandeling goed te zien. Het kan zijn (als u een diepe fronsrimpel had) dat de rimpel erg is afgenomen, maar nog niet helemaal weg. Waarschijnlijk heeft uw arts dit van tevoren al met u besproken. U kunt er dan voor kiezen om aanvullend nog een behandeling met een filler te nemen om de rimpel nog meer te vervagen. Het effect van de filler is ongeveer 6 tot 12 maanden.

Bij de tarieven spreekt u over spiergroepen of zones. Wat zijn dat?

Zones zijn delen die behandeld kunnen worden. Zoals: kraaienpootjes aan beide kanten, voorhoofd rimpels en fronsrimpel. Het zijn delen waarvoor in de meeste gevallen dezelfde hoeveelheid Botox nodig is.

Zijn er kosten verbonden aan een consult?

Nee, onze consulten zijn vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.