Wallen onder de ogen

Wallen onder de ogen worden vaak geassocieerd met vermoeidheid. Deze kunnen effectief behandeld worden met hyaluronzuur injecties bij Easy Cosmetics. Deze lichaamseigen stof herstelt volume, vermindert donkere kringen en geeft een frissere blik.

Vermoeide blik

Donkere kringen en wallen onder de ogen is een veel voorkomend probleem dat over het algemeen bijzonder hardnekkig is. Het geeft dan een permanent vermoeide blik. Je ziet er dan uit alsof je al dagen slecht geslapen hebt. Patiënten proberen vaak op allerlei manieren om er verbetering in te verkrijgen. Helaas wordt hier over het algemeen geen succes mee geboekt.

wallen-filler

Wallen onder de ogen verwijderen

Als er sprake is van wallen onder de ogen die niets met vermoeidheid te maken hebben, is er vaak sprake van volumeverlies onder de ogen. Veel patiënten denken dan meteen dat de oplossing van het probleem bij de plastisch chirurg ligt, maar dat is gelukkig niet zo vaak het geval. Wallen onder de ogen verminderen is in deze gevallen over het algemeen prima te doen met een op hyaluronzuur gebaseerde filler. Wallen onder de ogen voorkomen is helaas niet mogelijk. Dat heeft uiteindelijk allemaal te maken met de leeftijd.

Donkere kringen onder de ogen

De donkere kringen onder de ogen zijn op zich lastig te behandelen. Vaak zien we echter dat de donkere kringen worden versterkt door het volumeverlies onder de ogen. Het volumeverlies zorgt er namelijk voor dat er extra schaduw onder de ogen ontstaat. Door het volumeverlies onder de ogen (en traangootgebieden) te behandelen, zal deze schaduwvorming afnemen en zullen de donkere kringen in elk geval minder zichtbaar worden. Soms lopen de wallen door in een plooi over het jukbeen. In dit geval is het aan te raden ook het jukbeen mee te behandelen.

Mogelijke oorzaken van donkere kringen onder de ogen

Er zijn een aantal verschillende oorzaken denkbaar voor dit probleem. Meestal worden de kringen toegeschreven aan vermoeidheid en als teken van veroudering. Dat zijn hele goede mogelijkheden, maar niet in alle gevallen waar.

Een opsomming van mogelijke oorzaken van donkere kringen onder de ogen:

  • Vermoeidheid of stress. Onder invloed van vermoeidheid en stress krijg je een vale, bleke huid. Daardoor zijn de donkere kringen beter zichtbaar.
  • Leeftijd. Met het ouder worden, wordt de huid dunner en worden de kleine bloedvaatjes die er onder liggen beter zichtbaar en lijken op donkere kringen.
  • Gebrek aan ijzer, gebrek aan vitamines B12 of K, leverziekten.
  • Huidtint. Mensen met een donkere huid kunnen onder de ogen last krijgen van hyperpigmentatie. Mensen die juist een hele lichte huid hebben, kunnen last hebben van het doorschijnen van de aderen die onder huid liggen. Wanneer de huidtint het probleem is, hebben we daar helaas geen cosmetische pasklare oplossing voor. Deze patiënten kunnen beter naar de huisarts gaan, om de oorzaak van het probleem aan te pakken.

Fillers op basis van hyaluronzuur

Hyaluronzuur komt van nature al in ons lichaam voor. Het heeft de eigenschap dat het zich bindt met water. Daardoor kan hyaluronzuur tot wel 500 keer zijn oorspronkelijke volume aannemen. Je begrijpt dat er dus maar een klein beetje nodig is om plaatselijk volume te herstellen, zoals in het geval van wallen onder de ogen.

Aangezien hyaluronzuur dus een lichaamseigen stof is, zijn er bij het gebruik hiervan nagenoeg geen bijwerkingen of allergische reacties te verwachten. Het percentage van mensen die hier iets van merken is zeer laag mogelijk minder dan 0,1%.

Na verloop van ongeveer tien tot twaalf maanden heeft je lichaam het hyaluronzuur alweer afgebroken en afgevoerd. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer 1 jaar aan. Na dat jaar kan je weer voor een volgende behandeling met fillers naar onze kliniek gaan, om het mooie resultaat van de eerdere behandeling te behouden.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.