Jukbeen behandeling

Een jukbeen behandeling. Misschien heeft u er nog nooit van gehoord. Of misschien wel van die kennis die er opeens zo goed uitzag. Iedereen dacht dat ze een lange vakantie had gehad die wonderen deed voor haar uitstraling, maar later bleek dat ze haar jukbeenderen had laten behandelen met een op hyaluronzuur gebaseerde filler.

product-filler

Als het lijkt of de zwaartekracht aan de haal gaat met je gezicht: je krijgt wallen, diepe lijnen langs je neus en ingevallen wangen, dan kan dat zomaar aan jouw jukbeenderen liggen.

Voor iedereen die er nog niet aan toe is om afscheid te nemen van die jeugdige uitstraling, bestaat de ‘Jukbeen behandeling’. Door middel van een paar kleine injecties met filler op basis van hyaluronzuur, is dit probleem voor een periode van 6 tot 12 maanden opgelost.

Wat is de oorzaak van ingevallen jukbeenderen?

Doordat we ouder worden krijgen we te maken met onderhuids vetweefsel dat naar beneden zakt. Hierdoor ontstaat volumeverlies op en rondom het jukbeen.

Het lijkt of de jukbeenderen wat afvlakken en geen ronde vormen hebben. Soms kunnen de jukbeenderen zelfs ingevallen zijn. Natuurlijk is het nooit zo dat je opeens merkt dat je jukbeenderen wat ingevallen zijn. Dit is een proces van jaren.

Er zijn een aantal vervelende bijkomstigheden gerelateerd aan het afnemen van het volume rond de jukbeenderen. Door de ruimte die ontstaat op het jukbeen, zullen rimpels sneller zichtbaar worden, de neus-lippen plooi wordt dieper en er ontstaan zelfs wallen onder de ogen en marionetlijnen in het gezicht.

De oplossing

Met dure crèmes en schoonheidsbehandelingen schiet je in dit geval niets op. Het probleem zit namelijk niet aan de buitenkant. Het ouder worden valt niet tegen te houden.

Wat we wel kunnen doen is de tekenen van het ouder worden uit stellen, door bijvoorbeeld een behandeling met filler op basis van hyaluronzuur.

Doordat de jukbeenderen voor een groot deel de vorm van het gezicht bepalen, is het aan te raden om daar te beginnen met het aanpakken van het probleem. Wanneer de jukbeenderen opnieuw worden voorzien van extra volume, zullen in veel gevallen de marionetlijnen ook opvullen, tenzij deze een andere oorzaak hebben. Hetzelfde geldt voor de rimpels, de neus-lippen plooi en de wallen. Onze arts kan het u prima uitleggen.

Het komt regelmatig voor dat met een kleine aanpassing van de reguliere jukbeen behandeling, de neuslippenplooi en de marionetplooien meteen meegenomen worden. Het resultaat van deze behandeling is dan indrukwekkend!

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
 • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
 • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een behandeling met hyaluronzuur, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

 • Het behandelde gebied kan gedurende 10 tot 30 minuten gekoeld worden;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
 • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied.

Het resultaat

Wanneer na een dag of twee de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar. (Het beste resultaat is na een dag of tien te zien.)

Het volume en de contouren van het behandelde deel van het gezicht zijn hersteld, meestal zijn ook de lijntjes naast de ogen vervaagd en zijn de wenkbrauwen iets gelift.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde vragen over Jukbeen behandeling

Het beste resultaat is na ongeveer 10 dagen te zien.

Nee, het is niet gevaarlijk mits het door ervaren artsen wordt uitgevoerd.

Ja, dat kan. Maar dit trekt vanzelf weer weg.

Nee. Het zijn injecties met hele dunne naaldjes, waar je bijna niets van voelt. Indien gewenst, kunnen wij een verdovende zalf aanbrengen op het te behandelen gebied.


Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.