Neuslippenplooi

Een neus-lippenplooi is de plooi die van de zijkant van je neus naar je lippen loopt. De medische term hiervoor is naso-labiaalplooi. Die plooi hebben we allemaal, maar bij sommigen is deze plooi erg diep en ontsierend. Je krijgt er een vermoeid en zorgelijk uiterlijk door.

neuslippenplooi-filler

Oorzaken van een verdiepte neus-lippenplooi

Door de jaren heen wordt de neus lippenplooi steeds dieper. Dit heeft te maken met het natuurlijke volumeverlies enerzijds en anderzijds door het verlies van de benige structuren die zich onder deze plooi bevinden. Doordat de neus-lippenplooi door de jaren heen steeds dieper wordt, kan dit op een bepaald moment leiden tot het ‘mondkap-fenomeen’. Hierbij lijkt het alsof er langere tijd een mondkap tegen het gezicht gedrukt is geweest.

Neus-lippenplooien op jeugdige leeftijd

Nog een andere oorzaak dan die van vadertje tijd is de mimiek van het gezicht. Bij mensen met een levendige mimiek worden de neus-lippenplooi lijnen extra snel zichtbaar. De neus-lippenplooien kunnen dan op relatief jeugdige leeftijd al een prominente rol in de uitstraling van de betreffende persoon spelen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Hamsterwangen

Een mogelijke bijkomstigheid bij de neus-lippenplooien, zijn de zogenaamde ‘hamsterwangen’. Doordat het volume op de jukbeenderen en van de wangen afneemt, worden de neus-lippenplooien versterkt. Er bestaat echter ook een reële kans dat men dan gelijkertijd de zogenaamde hamsterwangen ontwikkeld. Je ziet dan als het ware dat de wangen tot over de kaaklijn ‘afzakken’.

Neus-lippenplooi behandeling

Als we de neuslippenplooi willen verminderen, maken we gebruik van fillers. Per persoon verschilt de behandeling. Er wordt als het ware een ‘neuslippenplooi filler’ op maat gemaakt. De cosmetisch arts kan kiezen voor een hyaluronzuur neus-lippenplooi filler of een radiesse neus-lippenplooi filler, afhankelijk van de diepte van de plooi.

Hyaluronzuur of Radiesse

De radiesse filler is geschikt voor de diepere plooien en een dikke huid. Dit is een synthetische filler die direct na inspuiting voor meer volume zorgt. Gaat de cosmetisch arts de neus lippenplooi opvullen met een filler op basis van hyaluronzuur, dan laat hij het lichaam door het geïnjecteerde hyaluronzuur zijn werk doen, om zo de rimpels van de neus lippenplooi weer glad te strijken. Het hyaluronzuur bindt zich namelijk met het water op de ingespoten plaats. De neus-lippenplooi behandelen met Botox heeft geen resultaat, omdat het geen probleem van overactieve spieren is.

De neus-lippenplooi kosten

De ‘neus-lippenplooi opvullen’ prijs is per persoon verschillend. Dat hangt af van de gebruikte injectables en de hoeveelheid daarvan. Op onze site staat een uitgebreide prijslijst, zodat je wel alvast een indicatie van de te verwachten neuslippenplooi behandeling prijs hebt.

De neus lippenplooi opvullen ervaring

Patiënten die een neus-lippenplooi behandeling bij ons hebben gehad, zijn zonder uitzondering bijzonder tevreden en komen terug als na een klein jaar de resultaten van de behandeling weer wat minder zijn geworden. Het is voor deze mensen zo’n geweldige ervaring. Met een relatief simpele behandeling waarvan je minimaal ongemak ondervindt, vallen de jaren van je af! Hoe leuk is dat? Weg met die norse en vermoeide blik en weer een heerlijke jeugdige uitstraling terug. Daar hadden de meesten niet op gerekend!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.