Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn gezichtsplooien die van de mondhoeken naar de kin lopen. Ze kunnen ontstaan door factoren zoals leeftijd, gewichtsverlies, en blootstelling aan ultraviolet licht. Behandelingen met fillers of Botox kunnen deze lijnen effectief verminderen.

Wat zijn marionetlijnen?

Marionetlijnen zijn die plooien in je gezicht die van je mondhoeken naar je kin lopen. Heel vervelend als je ze hebt. Je ziet er dan onnodig oud en nors uit. In veel gevallen gaan marionetlijnen ook nog eens samen met afgezakte mondhoeken. In dat geval lijk je wel heel erg boos te kijken!

Wat is er aan te doen?

Niet iedereen stoort zich er aan, maar als dit wel het geval is, is het goede nieuws dat er iets aan die marionetlijnen is te doen. De behandeling van marionetlijnen verschilt per persoon. De cosmetisch arts zal je adviseren om de marionetlijnen met fillers te behandelen of met Botox geschikt voor marionetlijnen. Het komt ook voor dat we na een initiële filler behandeling de marionetlijnen nog iets behandelen met Botox. Dat gebeurd in het geval dat de lijnen erg diep en hardnekkig zijn.

marrionet-hyaluronzuur-radiesse

Afgezakte mondhoeken

Wanneer het effect van de marionetlijnen nog wordt versterkt door afgezakte mondhoeken, is het vaak aan te bevelen om deze gelijktijdig te behandelen, voor een mooier resultaat. De afgezakte mondhoeken worden veroorzaakt door overactieve spieren. Deze worden dan door kleine injecties met Botox minder actief gemaakt, waardoor ze de mondhoeken niet meer naar beneden trekken.

Wie krijgt er allemaal marionetlijnen?

Uiteindelijk krijgen we allemaal last van marionetlijnen, doordat we ouder worden. Mensen die in een korte tijd erg veel gewicht verliezen, hebben ook een grotere kans om marionetlijnen en de bijbehorende norse uitstraling te krijgen.

Oorzaken van marionetlijnen

Er is niet één bepaalde oorzaak aan te wijzen voor het ontstaan van marionetlijnen. Vaak zien we ook een combinatie van verschillende oorzaken. Hieronder hebben we een korte opsomming van mogelijke oorzaken gemaakt. Een aantal van deze oorzaken hebben te maken met de leefwijze.

  • Verlies van onderhuids vetweefsel.
  • Veranderingen aan het gebit en botstructuren van de kaak.
  • Leeftijd. Naar mate we ouder worden, wordt er minder collageen aangemaakt. De huid wordt hierdoor losser en slapper en zakt van het midden van het gezicht af, waardoor de marionetplooien ontstaan.
  • Afgezakte mondhoeken. Wanneer de spiertjes bij de mondhoeken over ontwikkeld zijn, zullen zij ervoor zorgen dat de mondhoeken afzakken. Daardoor kunnen de marionetplooien ook ontstaan.
  • Ultraviolet licht. Lekker in het zonnetje zitten is prima, maar doe het niet te lang. Het ultraviolette licht van de zon kan het bindweefsel in de huid, dat bestaat uit elastine en collageen, afbreken, waardoor allerlei rimpels kunnen ontstaan.
  • Roken. Roken is slecht voor de huid. Het beïnvloedt de bloedtoevoer naar de huid. Daardoor wordt het verouderingsproces versneld.

De behandeling

De marionetlijnen, ook wel marionetplooien genoemd, zijn vaak goed te behandelen met Hyaluronzuur of Radiesse. Afhankelijk van de huidstructuur, diepte en vorm kan er door de behandelaar een keuze worden gemaakt tussen deze twee producten. Wanneer er naast de marionetlijnen ook nog sprake is van afgezakte mondhoeken, moeten deze ook behandeld worden om een optimaal resultaat te behalen. De afgezakte mondhoeken kunnen behandeld worden met Botox. De spieren die de afgezakte mondhoeken veroorzaken worden dan minder actief gemaakt door de Botox.

Marionetlijnen ervaringen

De behandeling van marionetlijnen is een dankbaar werk. De patiënten die in onze kliniek hiervoor behandeld zijn, voelen zich vaak heel gelukkig. Dat is ook niet te verwonderen, aangezien deze mensen met een onnodig oude en vermoeide uitstraling door het leven moesten.

Prijzen marionetlijnen

Het is niet mogelijk om één prijs te noemen voor de behandeling van marionetlijnen. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid injectables die noodzakelijk zijn voor de behandeling. Op onze prijslijst is te zien welke prijs er per injectable en per zone in rekening wordt gebracht.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.