Welke behandelingen helpen bij een vermoeid gezicht?

Door: Toby Makmel

Het zal je maar gebeuren, je maakt keurig je acht uurtjes zzz’s per nacht en de hele dag krijg je van collega’s te horen dat je er zo moe en uitgeput uitziet. Daar wordt je niet vrolijk van. Helemaal niet, omdat je dat ’s morgens zelf al in de spiegel zag. Dan kan je twee dingen doen, accepteren, of actie ondernemen!

behandelingen vermoeid gezicht

Vermoeid gezicht behandelen

Wanneer je zonder dat je er een verklaring voor hebt te kampen hebt met een vermoeid gezicht, kun je dit meestal laten verhelpen met een cosmetische non-invasieve ingreep. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Je kunt het bijvoorbeeld laten doen als je misschien een paar dagen vrij hebt. Niemand hoeft er dan verder iets van te weten!

Fillers vermoeid gezicht

Tekenen van een vermoeid gezicht bij mannen en vrouwen kunnen doorgaans prima verholpen worden met fillers. Een filler is een vulmiddel, een injecteerbare gel. De werkzame stof van fillers is meestal hyaluronzuur of radiesse. Beiden worden door het lichaam zelf weer afgebroken zonder dat daar vervelende complicaties mee gemoeid gaan.

Fillers gebaseerd op hyaluronzuur hebben de eigenschap zich met de onderhuidse vloeistof te verbinden en laten zo het volume toenemen waar ze worden ingespoten. Je hebt snel resultaat.

Fillers gebaseerd op radiesse hebben een andere werking. Deze zetten jouw eigen lichaam aan tot het produceren van collageen, wat ook resulteert in het toenemen van het volume, maar dan geleidelijk aan.

De resultaten van de fillers blijven gemiddeld 10 tot 12 maanden zichtbaar. Daarna kan de behandeling herhaald worden. Steeds vaker behandelen wij ook een vermoeid uiterlijk bij mannen.

Meest voorkomende behandelingen bij een vermoeid gezicht

Om de symptomen van vermoeidheid te bestrijden en ook om een vermoeide uitstraling tegengaan, wordt doorgaans een behandeling met fillers gegeven. De volgende behandelgebieden zijn over het algemeen de oorzaak van de vermoeide look:

Ingevallen slapen

Het volume in ons gezicht neemt af naarmate we ouder worden. Dat geldt dus ook voor de slapen. Naast de ogen wordt het volume minder waardoor er bij sommigen ingevallen slapen kunnen ontstaan en je er vermoeid uit gaat zien.

Neus-lippenplooi

De neus-lippenplooi loopt van de zijkant van de neus door naar de mondhoeken. Naar mate we ouder worden, wordt de neus-lippenplooi dieper. Dat komt enerzijds door het natuurlijke verlies van volume en anderzijds door verlies van de benige structuur onder dit gebied. Personen met een zeer levendige mimiek kunnen al op jongere leeftijd met deze plooi te maken krijgen.

Wallen en donkere kringen onder de ogen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor die vervelende donkere kringen en wallen onder je ogen. De meest voorkomende oorzaken van een vermoeid gezicht wallen zijn:

Vermoeidheid of stress
Een dunnere huid door je leeftijd
Weinig vet onder de huid
Erfelijkheid

Wat de oorzaak ook is, het blijft een vervelend probleem dat je niet gemakkelijk kunt camoufleren. De oplossing voor dit probleem is gelukkig redelijk eenvoudig. Door een behandeling met op hyaluronzuur gebaseerde fillers kan je korte metten maken met dit probleem. De resultaten van de behandeling houden ongeveer een jaar aan. Daarna kan deze zonder problemen herhaald worden.

Volume verlies jukbenen of het ‘mid-face’

Als je last hebt van volume verlies van je jukbeenderen, lijkt het wel alsof je hele gezicht een probleemzone is geworden. Hierdoor kan je diepe lijnen krijgen langs de neus en ingevallen wangen. Je bent dus je jeugdige uitstraling gewoon kwijt. Met een behandeling met fillers gebaseerd op hyaluronzuur is dit probleem voor een periode van ongeveer een jaar opgelost. Een methode om het verlies van volume in de wangen te corrigeren en op te vullen kan ook door middel van injecties met hyaluronzuur

Wel of niet laten behandelen?

Voor velen is het een lastige beslissing om te kiezen voor een cosmetische behandeling. Zij denken vaak dat ze een uitzondering zijn. Niets is minder waar!

Steeds meer vrouwen en ook mannen besluiten om het er niet bij te laten zitten dat ze genoegen moeten nemen met een vermoeid gezicht.

Een behandeling met botox of fillers is immers zo voorbij. De behandeling neemt gemiddeld niet meer dan 15 tot 30 minuten in beslag. Dan kan je er weer een hele tijd tegen. Kijk maar eens goed om je heen. Wie ziet er opeens een stuk jeugdiger en frisser uit?

Precies!

 

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.