Wallen en donkere kringen

product-filler

Behandeling van donkere kringen en wallen onder de ogen

Stel je voor. Je voelt je fantastisch, bent lekker uitgerust en wordt toch geconfronteerd met vragen als: Ben jij zo moe? Voel je je wel goed? Niets is vervelender dan je goed te voelen en er toch minder goed uit te zien. Toch is dat te verwachten als je altijd donkere kringen of wallen onder je ogen hebt. Vervelend en niet bepaald goed voor je zelfvertrouwen. Gelukkig is er in de meeste gevallen iets aan te doen.

Oorzaak

Net zoals veel andere cosmetische problemen, horen de donkere kringen en ook de wallen bij het verouderingsproces. Bij de een zal dit eerder aan de orde zijn dan bij de ander. Mensen met een slank postuur bijvoorbeeld, die in hun gezicht ook nog eens weinig vet hebben, zullen hier eerder last van hebben dan mensen met een voller gezicht. Erfelijkheid speelt hierbij ook een rol.

Volume verlies in het traangoot gebied, in de Engelse literatuur ook wel ‘tear trough’ genoemd, is een belangrijke oorzaak voor donkere kringen en wallen onder de ogen. Het volume verlies geeft extra schaduwvorming en versterkt het beeld van de donkere kringen en wallen.

Het kan ook zo zijn dat je nogal uitgesproken jukbeenderen hebt. Dan lijkt het soms ook of er een soort vermoeidheidsschaduw schuin op je wang ligt. Of het kan zijn dat het jukbeen en ook de vetkussentjes op je wangen aan het krimpen zijn.

Nog een aantal mogelijke oorzaken zijn:

  • Leeftijd: naar mate je ouder wordt, wordt de huid dunner en kunnen de onderliggende bloedvaatjes zichtbaar worden en op donkere kringen lijken.
  • Stress of vermoeidheid: hierdoor krijgt je huid een bleke tint, waardoor donkere kringen beter zichtbaar zijn.
  • Ziekte: bepaalde aandoeningen kunnen donkere kringen veroorzaken onder de ogen. Te denken valt bijvoorbeeld aan ijzergebrek, pigmentophoping rondom je ogen, gebrek aan vitamine B12 of vitamine K en leverziekten.
  • Huidtint: heb je een donkere huidskleur, dan kun je hyperpigmentatie onder je ogen hebben; heb je juist een hele lichte huid, dan kunnen de aderen onder je huid zichtbaar zijn en een donkere schaduw veroorzaken. (Dit is niet met fillers te verhelpen. Informeer bij de arts naar alternatieven.)

Oplossing

Wat de oorzaak ook is, het effect is bijna altijd dat je een vermoeide uitdrukking hebt.

Meestal is er niet eens sprake van echte wallen door een huidoverschot, maar gaat het eerder over verlies van volume. Vaak wordt er gedacht dat de enige oplossing dan plastische chirurgie is, maar dat is niet waar.

Voor veel van deze problemen kan een behandeling met een filler gebaseerd op hyaluronzuur  een geweldige oplossing zijn. De resultaten van een behandeling met deze filler houden ongeveer 1 jaar aan. Daarna kunt u de behandeling weer herhalen.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

In een enkel geval kan het gebeuren dat er door gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur een over-correctie plaatsvindt. Het lijkt dan net alsof er te veel filler is gebruikt. De werkelijke reden echter is meestal dat dit effect wordt verkregen doordat hyaluronzuur water aantrekt.

Wanneer dit het geval is, dan is dat gelukkig eenvoudig te verhelpen. Hiervoor wordt dan gebruikgemaakt van hyaluronidase. Dit middel wordt dan ingespoten op de plaats waar teveel hyaluronzuur zit en breekt het teveel af. Het is prettig dat er een soort ‘tegengif’ is voor de hyaluronzuur-filler.

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

  • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
  • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
  • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
  • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

  • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
  • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
  • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
  • 36 uur van tevoren geen alcohol te gebruiken.
  • Plan uw behandeling op een voor u handig moment in verband met het mogelijk ontstaan van enkele blauwe plekken. Vooral omdat dit gebied een dunnere huid heeft kunnen deze hier iets beter zichtbaar zijn.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

  • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
  • Er is in principe geen verdoving nodig voor een behandeling met hyaluronzuur, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
  • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
  • Er is geen napijn te verwachten.
  • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

  • Het behandelde gebied gedurende 10 tot 30 minuten koelen;
  • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
  • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
  • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
  • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied. 

Het resultaat

Wanneer na een dag of twee de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar. (Het beste resultaat is na een dag of tien te zien.)

Het volume en de contouren van het traangoot gebied (‘tear trough’) zijn hersteld, er is weer een mooie overgang van onderooglid naar het jukbeen en er is minder schaduw. Je ziet er dus niet meer vermoeid uit.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde vragen over Wallen en donkere kringen

Jazeker. Niet dat je daarna op iemand anders lijkt, maar je krijgt een frissere, jeugdigere uitstraling.

Jazeker! Jouw uitstraling wordt een stuk frisser, jeugdiger en minder vermoeid.

Ja. Er is een kleine groep mensen die mogelijk een allergische reactie op hyaluronzuur zou kunnen hebben, maar deze is nog minder dan 0,1%.

Deze behandeling mag uitsluitend door een arts worden verricht.


Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.