Wat kan ik aan afhangende wenkbrauwen doen?

Door: Toby Makmel

Vroeger of later krijgen we allemaal te maken met de tekenen van het ouder worden. Dat ligt in de lijn der verwachtingen. De meesten accepteren dus een rimpeltje hier en daar met gemak. Het wordt natuurlijk een ander verhaal als er steeds aan je wordt gevraagd of je boos bent, of misschien erg bezorgd, terwijl dat niet zo is. Of je hebt het gevoel niet meer als vanouds te kunnen kijken. Grote boosdoener van dit probleem zijn de wenkbrauwen die lager zijn gaan staan.

wenkbrauwlift

Hoe komt het dat mijn wenkbrauwen afhangen?

De oorzaak van afhangende wenkbrauwen kan liggen in overactiviteit van de oogkringspier, het slapper worden van de voorhoofdspier of een combinatie van beide. Leeftijd, het Uv-licht van de zon, roken en expressie van het gezicht doen ook een duit in het zakje.

In veel gevallen is een wenkbrauwlift voldoende om weer die frisse jeugdige blik te krijgen. Over het algemeen hoeven de wenkbrauwen slechts enkele millimeters gelift te worden voor een prachtig resultaat. Onze cosmetisch arts kan je desgewenst geheel vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden. Wenkbrauwlifting is een eenvoudige ingreep waarvan je snel resultaat ziet.

Hoe gaat het liften van wenkbrauwen in zijn werk?

Bij ons in de kliniek wordt de wenkbrauwlift op verschillende manieren uitgevoerd. Samen met de arts kijk je welke behandeling het beste geschikt is om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Een overzicht van de behandelwijzen:

Wenkbrauwlift Botox

Wanneer jouw wenkbrauwen nog niet zo erg afhangen, kan vaak worden volstaan met een behandeling met Botuline Toxine (Botox). Je krijgt dan een paar hele kleine prikjes in het gebied van de wenkbrauwen, waardoor de spieren daar zich zullen ontspannen en het fronsen helemaal of bijna helemaal verdwijnt. De wenkbrauwen zullen daarna weer iets omhoog gaan, waardoor je weer een frisse blik krijgt.

Wenkbrauwlift Fillers

Het kan ook zo zijn dat de arts van mening is dat een behandeling met Botox niet afdoende is om jou die frisse, jeugdige blik weer te geven. In dat geval kan worden gekozen voor een behandeling met fillers, of een combinatie van Botox en fillers.

Wenkbrauwlift Plasmage

Door middel van een Plasmage-behandeling wordt het probleem van de afhangende wenkbrauwen op een andere manier dan met de injectables aangepakt. Met behulp van het Plasmage-apparaat komen minuscule pulsjes plasma op de huid. De behandelde huid verstrakt door de Plasmage, waardoor de wenkbrauwen worden gelift.

Maar er gebeurt nog meer! Binnen een periode van ca. 2 maanden wordt in de diepere huidlagen opnieuw collageen en elastine aangemaakt, waardoor een natuurlijk herstel van het behandelde gebied ontstaat. De huid is strakker en je hebt die jeugdige blik weer terug.

Ooglidverstrakking zonder snijden

Wenkbrauwlift kosten

De prijs van een wenkbrauwlift-behandeling met injectables is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt. Een Plasmage-behandeling is doorgaans iets duurder, maar geeft een natuurlijker en langduriger resultaat. Doordat de huid van binnen uit verjongt, heb je van deze behandeling langer plezier dan van de behandelingen met injectables. Onze arts kan tijdens het consultatiegesprek een indicatie geven van de wenkbrauwlift prijs.

Ik twijfel nog

Het is voor sommigen best een ingrijpende beslissing om ‘iets’ aan het gezicht te laten doen. Kom gewoon eens langs voor een vrijblijvend gesprek over een wenkbrauwlift in Amsterdam. Na een bezoek aan onze kliniek heb je in elk geval geen drempelvrees meer!

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.