Hangende en overhangende oogleden

Door: Toby Makmel

“De ogen zijn de spiegel van de ziel”, wordt vaak gezegd. Of dat zo is weet ik niet, maar in elk geval verraden je ogen wel hoe je je voelt. Tot op zekere hoogte dan. Degenen die last hebben van hangende oogleden of overhangende oogleden, zien er namelijk over het algemeen moe en droevig uit. Voor iedereen die hier last van heeft en er iets aan wil doen, is er een ‘hangende oogleden behandeling’ die bij hem of haar past.

hangende oogleden

Hangende oogleden botox

Afhankelijk van de oorzaak van de hangende oogleden kunnen deze vooral in het beginstadium goed behandeld worden met botox. Hangende bovenste oogleden die veroorzaakt worden door een overschot aan huid, kunnen niet met botox worden behandeld.

Zijn de oogleden gaan hangen doordat de wenkbrauwen zijn gaan hangen, dan kunnen we de wenkbrauwen met een botox behandeling iets liften. De oogleden zullen na deze behandeling minder hangen, waardoor je weer een frisse blik hebt.

Hangende oogleden fillers

Een behandeling met fillers hoort ook regelmatig tot de mogelijkheden om je te verlossen van die hangende oogleden. Daarvoor maken wij gebruik van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof waarvan geen bijwerkingen te verwachten zijn. Het ingespoten hyaluronzuur zorgt ervoor dat de wenkbrauwen iets gelift kunnen worden waardoor er minder klachten zijn van overmatige huid van de oogleden.

Hangende oogleden Plasmage

Voor zowel de behandeling van de bovenste- als de onderste oogleden, kan ook worden gekozen voor een Plasmage behandeling (ook wel bekend als PlexR). Door middel van hele kleine plasmapulsjes wordt de behandelde huid weer mooi strak. De behandeling stimuleert de huid om zich te vernieuwen. Na een korte herstelperiode heb je een prachtige nieuwe strakke huid.

ooglidverstrakking met Plasmage

Hangende ooglid correctie

In geval van een ruim overschot aan huid, waardoor de oogleden hangen, of zelfs overhangen kan deze overtollige huid ook worden weggenomen. Dat lijkt een hele ingreep, maar dat valt in de praktijk reuze mee. De behandeling neemt niet langer dan ongeveer 45 minuten in beslag en wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. Tijdens deze ingreep neemt onze arts de vooraf afgetekende overtollige huid weg. De resultaten van deze behandeling zijn altijd indrukwekkend. Je hebt weer een prachtige oogopslag en een frisse jeugdige blik.

Hangende oogleden kosten

De kosten van de behandeling van hangende oogleden verschillen per soort behandeling. Op onze site staan indicatieve tarieven per behandeling. Pas als bekend is hoeveel en welk materiaal er nodig is voor jouw unieke behandeling, kan de prijs worden vastgesteld.

In geval van medische of psychische problemen die door de hangende- of overhangende oogleden worden veroorzaakt is soms een vergoeding mogelijk. Laat je hierover vooraf informeren door je huisarts en/of zorgverzekeraar.

Hangende oogleden voorkomen

Als je een ooglidcorrectie hebt gehad, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het prachtige resultaat. Met de volgende tips voorkom je dat jouw oogleden vroegtijdig opnieuw zullen gaan hangen:

  • Volg het advies die de arts je heeft gegeven met betrekking tot het herstel na de ooglidcorrectie.
  • Gebruik dagelijks een goede dag- en nachtcrème.
  • Bescherm je huid, inclusief je oogleden tegen de zon. Gebruik een goede zonnebrandcrème.
  • Verwen jezelf én je oogleden door regelmatig een verfrissend gezichtsmasker te gebruiken.
  • Roken en alcohol hebben een negatieve invloed op de huid. Pas hier dus mee op.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.