Hoeveel Botox per zone?

Door: Toby Makmel

Als je een Botox behandeling overweegt, kom je er al snel achter dat je gezicht in dat geval opgedeeld wordt in zones. De prijs van de behandeling is doorgaans afhankelijk van het aantal zones dat je behandeld wilt hebben. Hoe zit dat eigenlijk met die zones? En hoeveel Botox wordt er per zone gebruikt? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Wat is een Botox zone?

Een Botox zone is een spiergroep. Cosmetische toepassingen met Botox vinden over het algemeen plaats in het bovenste gedeelte van het gezicht. Het gebied daar wordt verdeeld in drie verschillende zones:

  • Het voorhoofd
  • De fronsrimpel
  • De kraaienpootjes

Maar, wat houdt 1 zone Botox in, vraag je je misschien af. De reden dat over zones wordt gesproken, is omdat vaak voor bovengenoemde zones een gelijke hoeveelheid Botox voor de behandeling ervan nodig is.

Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingsmogelijkheden met Botox, maar die worden doorgaans apart benoemd en niet per zone.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

Botox tegen overmatig zweten: behandeling van beide oksels;
Botox tegen tandenknarsen;
Botox tegen hoofdpijn en migraine;
Gummy smile;
Wenkbrauwlift;
Afhangende mondhoeken;
Rokerslijntjes;
Etc.

Hoeveelheid Botox per zone

De hoeveelheid Botox die per zone wordt gebruikt is afhankelijk van het soort Botox dat voor de behandeling wordt gebruikt. Wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Azzalure, dan is de dosering 50 units per zone. Maar indien de cosmetisch arts kiest voor Bocouture, dan volstaat een dosering van 20 units.

De prijs van de behandeling blijft in beide gevallen hetzelfde.

Wat kost een zone Botox?

De prijs van de behandeling van één zone Botox verschilt per kliniek. De wijze waarop de behandeling wordt uitgevoerd kan daarbij een rol spelen.

Er zijn aanbieders van Botox behandelingen die geen voortraject hebben en waar je ook niet met vragen achteraf hoeft te komen. Zo kan op de kosten worden bespaard. Het is dus raadzaam om je vooraf goed te informeren.

Botox welke zones

Zoals we hierboven al hebben vermeld, is het bovenste gedeelte van het gezicht opgedeeld in drie zones. Deze zones hebben alle drie eenzelfde hoeveelheid Botox als indicatie, daarom is de prijs ook gelijk.

Misschien kan je je niet helemaal vinden in de zone aanduiding, omdat jouw voorhoofdrimpels nog maar in het beginstadium zijn. In dat geval kan je met de cosmetisch arts bespreken of je met bijvoorbeeld een lagere dosering toe kunt. Het komt ook voor dat cliënten ervoor kiezen om de rimpels die zij hebben maar ten dele willen verminderen. Ook dat is natuurlijk bespreekbaar.

Maak vrijblijvend een afspraak

Overweeg je een Botox behandeling? Maak dan eens geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis consult. Eén van onze cosmetisch artsen zal je dan adviseren wat voor jou de beste behandeling is en geeft je antwoord op al je vragen.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.