Mondhoeken

Er zijn verschillende factoren die te maken hebben met het afzakken van de mondhoeken. Zo kan volumeverlies rond de mond een oorzaak zijn, maar ook de depressor anguli oris, dit is de spier die van je mondhoeken naar je kaaklijn loopt, kan hier mee te maken hebben. In veel gevallen, echter, hebben we te maken met een combinatie van beide.

Mensen die last hebben van afhangende mondhoeken, ondervinden daar in het dagelijks leven vaak ongemak van. Door de afhangende mondhoeken krijgen zij zonder dat ze dat willen een boze, norse of ongelukkige uitstraling. Daar komt ook nog eens bij dat zij er ouder uit zien dan ze in werkelijkheid zijn.

Er is echter een klein lichtpuntje. Afhangende mondhoeken zijn zeer goed te behandelen. Een kleine behandeling volstaat vaak al en kan zorgen voor een fantastisch resultaat. Je ‘kijkt’ dan meteen een stuk vriendelijker en je uitstraling verbetert enorm. Je ziet er weer fris, vrolijk en uitgerust uit!

mondhoeken-hyaluronzuur

Afhangende mondhoeken corrigeren

Om afhangende mondhoeken te corrigeren, moet de arts eerst bepalen wat de oorzaak van die afhangende mondhoeken is. Door zijn jarenlange ervaring weet deze precies waar hij op moet letten. Het stellen van een goede diagnose is erg belangrijk. Dat maakt het mogelijk om de ingreep zo klein mogelijk houden.

Na het stellen van de diagnose, bespreekt de arts een behandelplan met je. De afhangende mondhoeken kunnen worden behandeld met Botox als de oorzaak ligt in de spierwerking. Wanneer het puur om volumeverlies gaat, kan worden volstaan met een op hyaluronzuur gebaseerde filler. Is het probleem ontstaan door een combinatie van beiden, dan wordt gekozen voor een behandeling met zowel Botox als een filler.

Afhangende mondhoeken met als oorzaak spierwerking

Worden de afhangende mondhoeken veroorzaakt doordat de mondhoeken door depressor anguli oris, het spiertje dat van je mondhoeken naar je kaaklijn loopt, dan wordt gekozen voor een behandeling met Botox. De Botox wordt niet meteen naast de mond geïnjecteerd, maar in de spier in de kin die de afhangende mondhoeken veroorzaakt. Nadat de spier is geïnjecteerd met de Botox, zal deze zich ontspannen en worden de mondhoeken automatisch gelift.

De stand van de mondhoeken is na de behandeling gecorrigeerd, maar je hebt kans dat je de ‘sporen’ ervan nog kunt zien in de vorm van een rimpeltje. In hoeverre dat is, hangt eigenlijk af van de situatie van voor de behandeling. Als je er op tijd bij bent, heb je kans dat er niets meer van te zien is. Heb je te maken gehad met een langdurige situatie waarin de mondhoeken afhingen, dan moet je iets meer geduld hebben voordat alle sporen zijn uitgewist. Door de Botox die is ingespoten, spant deze spier zich niet meer strak aan. De huid, waarin de rimpel zit, krijgt nu de kans om zich te herstellen. Na elke behandeling zal je zien dat de rimpel lichter wordt. Het resultaat van de Botox behandeling houdt 3 tot 4 maanden aan. Daarna kan je opnieuw kiezen voor een behandeling met Botox, om te voorkomen dat de mondhoeken weer gaan zakken. De duur van de volgende behandelingen is wel steeds langer, doordat de spier die verantwoordelijk is voor het afhangen van je mondhoeken niet langer de mondhoeken omlaag heeft getrokken. De resultaten na volgende behandelingen worden dus steeds beter.

Afhangende mondhoeken met als oorzaak volumeverlies

Met het verstrijken van de jaren gaat er volume en veerkracht van de huid verloren. We krijgen dan eerder rimpels en de huid gaat slapper hangen en ook de lippen verliezen volume. Zo ontstaan onder andere die vervelende afhangende mondhoeken en smallere lippen.

Wanneer volumeverlies de oorzaak is van de afhangende mondhoeken, wordt een behandeling met fillers op basis van hyaluronzuur geadviseerd. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat het volume weer wordt aangevuld en de mondhoeken worden daardoor gelift. Van een behandeling met fillers gebaseerd op hyaluronzuur heb je wel tot 12 maanden plezier.

Het gebeurt regelmatig dat er wordt gekozen voor het gelijktijdig opvullen van de lippen als de mondhoeken worden behandeld. Dit geeft een extra mooi resultaat.

Wanneer de oorzaak van de afhangende mondhoeken zowel volumeverlies als overmatige spierwerking is, wordt geadviseerd om naast de fillers ook een behandeling met Botox te geven. Met deze combinatie van behandelingen worden prachtige resultaten verkregen.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.