Botox, hoe lang werkt het?

Door: Toby Makmel

Omdat wij heel vaak vragen krijgen van onze cliënten als: ‘wanneer werkt Botox optimaal’, hoe lang blijft Botox zichtbaar en hoe lang werkt Botox, hebben wij hier een overzicht van gemaakt. Begrijp wel dat het hier alleen om richtlijnen gaat. De uiteindelijke duur van de werking is natuurlijk onderhevig aan een heleboel factoren, zoals de situatie voor de behandeling en de leefwijze van de persoon in kwestie en natuurlijk niet te vergeten, de deskundigheid van de behandelend arts. Wij zijn bij het samenstellen van het overzicht van de grote deskundigheid van onze eigen artsen uitgegaan.

Botox, hoe lang werkt het

Hoe lang werkt Botox voor een fronsrimpel?

Om een fronsrimpel te behandelen is het belangrijk dat de juiste dosering Botox wordt gebruikt en ook op je juiste plaatsen wordt geïnjecteerd. De situatie van voor de behandeling speelt ook altijd een rol in de duur van het verkregen resultaat.

Gemiddeld genomen geldt voor een fronsrimpel dat na 4 tot 14 dagen het gewenste effect is verkregen en dat dit ongeveer 3 tot 4 maanden aanhoudt.

Neem vrijblijvend contact op

Hoe lang werkt Botox tegen zweten?

Als je na veel omzwervingen eindelijk van je overmatige transpiratie verlost bent door een Botox behandeling, wil je natuurlijk ook graag weten hoe lang je hier plezier van zult hebben.

Botox is een probaat middel tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Van de eerste behandeling heb je tot ongeveer 6 maanden plezier. De vervolgbehandelingen hebben een effect van tussen de 6 en 10 maanden.

Hoe lang werkt Botox in je oksels?

Overmatig zweten onder je oksels kan ook prima met Botox worden behandeld. Botox laat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de zweetklieren die het overmatig transpireren veroorzaken, stoppen.

Na ongeveer 3 tot 4 weken is het resultaat optimaal. De behandeling heeft ongeveer 6 tot 8 maanden effect. Daarna kan de behandeling worden herhaald, waarna het resultaat doorgaans langer zal zijn dan de eerste keer.

Hoe lang werkt Botox in de blaas?

Via een kijkbuis wordt onder plaatselijke verdoving Botox in de wand van de blaas geïnjecteerd, waardoor de blaasspier minder heftig en ook minder vaak zal samentrekken. Daardoor hoef je minder vaak te plassen en kan je de plas beter ophouden.

De Botox is na ongeveer 8 maanden uitgewerkt en de klachten zullen langzaam maar zeker weer terug komen. Er kan dan opnieuw een behandeling uitgevoerd worden.

Hoe lang werkt Botox tegen kraaienpootjes?

Kraaienpootjes, de één vind het geen probleem en de ander vindt het verschrikkelijk, helemaal als je ze op een bepaald moment steeds blijft zien. Gelukkig is dat probleem eenvoudig te verhelpen met een Botox behandeling. In slechts 10 minuten is het voorbij en ben je helemaal of voor het grootste deel van die irritante rimpels af.

De duur van het resultaat van de behandeling is ongeveer 3 tot 4 maanden. Alle volgende behandelingen zullen je een langduriger resultaat bezorgen. Onze ervaring leert ons dat de kraaienpootjes, ten opzichte van een behandelde frons of voorhoofd, meestal het snelst terugkomen.

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Een behandeling met Botox neemt meestal niet meer dan 20 minuten in beslag. Na ongeveer twee tot drie dagen start de werking van de Botox. Langzaam maar zeker ga je dan wat resultaat zien. Nog een dag later zie je al ongeveer 60% van het resultaat dat je mag verwachten. Na ongeveer 14 dagen is het uiteindelijke resultaat van de Botox behandeling zichtbaar. Eventuele blauwe plekjes die je mocht hebben overgehouden van de injecties, zijn dan waarschijnlijk ook alweer verdwenen.

Het kan zijn dat je na 14 dagen zegt, dat je nog steeds bijvoorbeeld een fronsrimpel hebt. Bedenk dan wel dat een rimpel eigenlijk een soort litteken is. Zat die rimpel er pas, dan is hij waarschijnlijk niet, of bijna niet meer zichtbaar. Maar had je hem al een hele tijd, dan zal je hem nog steeds zien. Om weer helemaal te herstellen, zal je geduld moeten hebben. Voordat je huid is hersteld van een dergelijk litteken, met behulp van Botox, ben je een paar jaar verder. Heb je daar geen geduld voor, vraag dan aan jouw behandelend arts om een behandeling met fillers, dat gaat sneller.

Maak nu een afspraak!


Wie zijn wij?

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.