Frons, voorhoofd & kraaienpootjes

Frons, voorhoofd & kraaienpootjes” verwijzen naar rimpels veroorzaakt door gezichtsuitdrukkingen. Ze kunnen effectief behandeld worden met Botox en Hyaluronzuur fillers, zowel preventief als reactief, om het verschijnen van deze rimpels te vertragen of verminderen.

Frons, voorhoofd & kraaienpootjes in het kort

Door de mimische spieren in het gezicht, komen frons rimpels en rimpels in het voorhoofd al zeer snel voor. Om diezelfde reden kan het zijn dat er al op nog relatief jonge leeftijd kraaienpootjes voorkomen. De één vindt het charmant en zegt dat het er ‘allemaal bij hoort’ en de ander vindt het een onoverkomelijk probleem en ergert zich er elke dag weer aan.

Preventief behandelen met Botox

Voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes worden al jaren met succes behandeld met Botuline Toxine (Botox). Een prima middel om deze rimpels te bestrijden. Omdat niemand aan deze rimpels ontkomt, is het ook mogelijk om preventief een Botox behandeling uit te laten voeren. Het tijdstip waarop de rimpels dan uiteindelijk toch komen, wordt hierdoor uitgesteld. Vaak zien we dat personen waarbij diepe frons- of voorhoofdsrimpels in de familie zitten, bijvoorbeeld bij de moeder, kiezen voor een dergelijke behandeling. De minimale leeftijd voor een dergelijke behandeling is 18 jaar.

Fronsrimpel behandelen

Om die ontsierende fronsrimpels uit het voorhoofd te verwijderen, of in elk geval te verminderen, kan in veel gevallen worden volstaan met een Botox behandeling. Het komt ook voor dat om de fronsrimpel uit het voorhoofd te verwijderen aanvullend nog een behandeling met een filler op basis van hyaluronzuur nodig is. Dat kan komen doordat de fronsrimpel er al jaren zit en hardnekkig is, of omdat de fronsrimpel erg diep is. De cosmetische arts kan dit meestal vooraf inschatten, maar in een enkel geval blijkt dat pas nadat er een Botox behandeling heeft plaatsgevonden.

Frons

Voorhoofdsrimpels behandelen

Rimpels in het voorhoofd veroorzaken vaak een bezorgde gezichtsuitdrukking. Voor de meesten is dat het grootste probleem van deze rimpels. Voorhoofdsrimpels kunnen ook prima behandeld worden met Botox. Na de behandeling zijn de rimpels veelal helemaal, of bijna helemaal verdwenen, afhankelijk van de situatie van voor de behandeling. In een enkel geval waren de voorhoofdsrimpels zo intens, dat een behandeling met Botox alleen niet voldoende is. De cosmetische arts kan dan adviseren om aanvullend op de Botox behandeling nog een behandeling met een op hyaluronzuur gebaseerde filler te doen.

Voorhoofd botox

Kraaienpootjes weghalen

Ook al worden kraaienpootjes vaak ‘lachrimpeltjes’ genoemd, degenen die ze hebben vinden het vaak niet zo grappig. Gelukkig hoef je er tegenwoordig niet mee te blijven lopen. Kraaienpootjes kunnen over het algemeen prima behandeld worden met Botox. Na een Botox behandeling zijn de kraaienpootjes in de meeste gevallen verdwenen of bijna verdwenen. Dat hangt weer af van de situatie van voor de behandeling. Als de Botox behandeling niet afdoende is om de kraaienpootjes te verwijderen, dan kunnen we altijd nog de kraaienpootjes opvullen met ‘kraaienpootjes fillers’. Dit zijn fillers op basis van hyaluronzuur. In combinatie met de Botox behandeling die als eerste al is gedaan, worden we de kraaienpootjes altijd de baas!

Over Botox en fillers

Botox en fillers zijn een prima wapen in de strijd tegen rimpels. Na een cosmetische behandeling met Botox of fillers, zie je er meteen een stuk jeugdiger uit. Houd echter wel in gedachten, dat het om een tijdelijke oplossing gaat. Het natuurlijke verouderingsproces gaat gewoon door. Na verloop van een aantal maanden tot een jaar, moet de behandeling weer worden herhaald, om het resultaat te kunnen behouden.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.