Wanneer werkt Botox optimaal?

Door: Toby Makmel

De vraag ‘wanneer werkt Botox’, is er één waarop geen eenduidig antwoord op kan worden gegeven. Dat verschilt namelijk per behandeling. Het is in elk geval niet zo dat je ’s morgens een paar prikjes Botox haalt en dan ’s avonds de show kunt stelen met je ‘nieuwe look’. Je moet een klein beetje geduld hebben, voor een prachtig resultaat. In dit artikel zullen we je aan de hand van een aantal voorbeelden een indicatie geven en het geheim van de smid onthullen.

Wanneer werkt Botox optimaal

Botox, wanneer werkt het?

Botox werkt direct nadat het is geïnjecteerd, alleen zijn de resultaten van de behandeling niet direct zichtbaar. Dat heeft even tijd nodig. Daarom moeten we cliënten die ons vragen: “wanneer gaat Botox werken”, regelmatig uitleggen dat het even duurt voordat je het effect van de behandeling goed kunt zien.

Hoe lang het precies duurt voordat je kunt zien dat de Botox inderdaad zijn werk heeft gedaan, is steeds verschillend. Na een paar dagen zie je al dat de Botox werkt en na ongeveer 14 dagen heb je het definitieve resultaat van de Botox behandeling.

Elke Botox behandeling is uniek

Net zoals alle mensen uniek zijn, zijn ook alle Botox behandelingen uniek. De tijd die de Botox nodig heeft om resultaten te boeken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de situatie voor de behandeling. Die speelt een grote rol als het om het eindresultaat gaat. Tijdens het eerste consult kan de cosmetisch arts je een goede indicatie geven.

Rimpels

Voor bijvoorbeeld een diepe fronsrimpel geldt, dat het tussen de 4 en de 14 dagen kan duren voordat je het gewenste resultaat hebt. Dat resultaat houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Datzelfde geldt voor het verwijderen van lachrimpels en rokerslijntjes. Als je ziet dat de rimpels zich weer gaan verdiepen of terugkomen, is het tijd om de behandeling te herhalen. Voor het mooie maak je natuurlijk eerder een afspraak.

Botox tegen overmatig zweten

Baby Botox

Baby Botox is een cosmetische behandeling waarbij een lage dosis Botuline Toxine wordt ingespoten om fronsrimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes te verminderen. Door een kleinere hoeveelheid botox te gebruiken dan bij een gewone Botox behandeling, kunnen gezichtsspieren deels nog gebruikt worden. Baby Botox geeft een subtiel en natuurlijk resultaat en is perfect geschikt voor mensen die met botox willen beginnen.

Botox tegen overmatig zweten

Je kunt ook een Botox behandeling tegen overmatig zweten onder de oksels laten uitvoeren. Het resultaat hiervan laat iets langer op zich wachten dan een bij een rimpelbehandeling, namelijk 3 tot 4 weken. Dat wachten wordt dan wel beloond, je hebt van deze behandeling maar liefst 6 tot 8 maanden plezier. Na deze periode kan de behandeling zonder bezwaar worden herhaald.

Goed om te weten

Rimpels zijn een soort littekens in je huid. Wanneer je al jaren last hebt van bepaalde rimpels, zoals bijvoorbeeld kraaienpootjes, een fronsrimpel, voorhoofdslijnen of rokerslijntjes, is het niet mogelijk om die in één keer volledig weg te krijgen. Het geheim om er volledig af te komen, zit hem in de herhaling.

Telkens als die rimpels worden behandeld met Botox, zullen ze beter wegtrekken en ook langer wegblijven. Dat komt doordat bij elke Botox behandeling de spieren die de rimpels veroorzaken, geïmmobiliseerd worden. Doordat die dan dus langere tijd geen rimpels veroorzaken, kan de huid zich herstellen.

De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat elke volgende Botox behandeling van dezelfde rimpels een langduriger en mooier resultaat op zal leveren. Als je tevreden bent met de resultaten van een Botox behandeling in een bepaalde zone, dan adviseren wij om voor een optimaal resultaat tijdig een vervolgbehandeling in te plannen.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.