Wat is Baby Botox?

Door: Toby Makmel

Botox kliniek van Amsterdam

Baby Botox is een cosmetische behandeling waarbij een kleine hoeveelheid botox wordt ingespoten om fijne lijntjes en rimpels rond de frons, het voorhoofd en de kraaienpootjes te verminderen. Het wordt ook wel Mini Botox, Beginners Botox of Botox Light genoemd omdat de hoeveelheid Botuline Toxine minder is dan bij een gewone Botox behandeling. Het resultaat blijft hierdoor weliswaar iets minder lang zichtbaar, maar het grote voordeel is: je kan je spieren nog wel bewegen waardoor de mimiek in je gezicht aanwezig blijft. Baby Botox is hierdoor uitgegroeid tot een nieuwe trend als meer natuurlijke optie om rimpels en fijne lijntjes te verminderen.

Neem vrijblijvend contact op

Baby Botox voor beginners… en gevorderden!

Net als gewone botox is Baby Botox een niet-chirurgische oplossing om fijne lijntjes en rimpels op het voorhoofd, ter plaatse van de kraaienpootjes en fronsrimpels te verminderen. Baby Botox is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populaire cosmetische behandeling. Aangezien er een lagere dosis Botuline Toxine gebruikt wordt, kunnen spieren zich nog wel bewegen. Hiermee is het dan ook perfect geschikt voor mensen die graag eens Botox zouden willen proberen. Baby Botox wordt daarom ook wel eens ‘Botox voor beginners’ genoemd. Ook wordt het toegepast om te voorkomen dat rimpels toenemen of om diepere rimpels niet volledig te laten ontspannen zodat de expressie in het gezicht blijft.

Verschil Baby Botox en gewone Botox

  • De dosis Botuline Toxine ligt bij een Baby Botox lager dan een gewone botox behandeling. Dit betekent dat de hoeveelheid Botox per zone lager ligt.
  • Bij Baby Botox ontspannen de spieren zich niet volledig, wat bij een behandeling met een hogere dosis van botox wel gebeurt.
  • Het resultaat van een Baby Botox is omwille van de lagere hoeveelheid toxine die gebruikt wordt, ook minder lang zichtbaar dan bij een gewone botox behandeling.

Voordelen van Baby Botox

Deze populaire cosmetische ingreep met een lagere dosis Botuline Toxine biedt uitkomst als je voor een eerste keer een botox behandeling wilt uitproberen, daarom wordt het ook wel ‘Botox voor beginners’ genoemd. Daarnaast heeft deze behandeling als voordeel dat de gezichtsspieren niet volledig stil komen te liggen. Je behoudt je normale expressie, maar rimpels en lijntjes verminderen wel waardoor je uitstraling natuurlijk blijft.

Baby Botox wordt ook regelmatig toegepast bij mensen die er bewust voor kiezen om diepere rimpels niet volledig te laten ontspannen zodat de expressie in het gezicht blijft of om te voorkomen dat rimpels toenemen.

Wanneer je bij ons langskomt voor een intakegesprek kan de cosmetisch arts je adviseren welke behandeling met Botuline Toxine het best past om aan jouw wensen te kunnen voldoen.

Wie mogen Baby Botox behandelingen uitvoeren?

Net als voor alle andere cosmetische en medische behandelingen met Botox, geldt dat een behandeling met Baby Botox alleen door een BIG-geregistreerd arts mag worden uitgevoerd. Schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten mogen Baby Botox dus niet inspuiten, ook al is de hoeveelheid gebruikte Botuline Toxine veel lager.

Alle artsen bij Easy Cosmetics zijn BIG-geregistreerd en aangesloten bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Bovendien voeren onze artsen deze behandelingen dagelijks uit en worden continu bijgeschoold door nascholing en trainingen te volgen.

Hoe verloopt een Baby Botox behandeling?

Intakegesprek met een cosmetisch arts in Amsterdam
Voordat je bij Easy Cosmetics terecht kunt voor deze behandeling, nodigen we je graag uit voor een intakegesprek in onze kliniek in Amsterdam. Tijdens dit gesprek zal worden bepaald of je geschikt bent om de gewenste cosmetische behandeling te ondergaan. De arts kijkt naar jouw verwachtingen en geeft je alle informatie rond Baby Botox. Zo zorgen we ervoor dat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen verwachtingen en haalbaarheid.

De behandeling met Baby Botox
Een Baby Botox behandeling verloopt nagenoeg hetzelfde als een gewone botox behandeling in onze kliniek in Amsterdam. Botuline Toxine wordt ook hier door één van onze ervaren cosmetisch artsen ingespoten door middel van een injectie met een zeer fijne naald. Het enige verschil bij Baby Botox is dat de dosis botox per prikje lager is. Onze vakkundig geplaatste Baby Botox injecties garanderen een natuurlijk resultaat: ze geven je gezicht een meer ontspannen indruk, terwijl de normale mimiek bewaard blijft en gezichtsspieren deels nog gebruikt kunnen worden.

Na de Baby Botox behandeling
Bij deze cosmetische behandeling tegen rimpels zijn er weinig tot geen bijwerkingen. Direct na het plaatsen van de injecties kan er wel enige roodheid en zwelling ontstaan, maar vaak trekt dit snel weg. Ook is geen sprake van napijn. Na de behandeling krijg je informatie met tips voor na de Baby Botox behandeling. Het effect van Baby Botox houdt doorgaans 2 tot 3 maanden aan. Indien gewenst kan een behandeling nadien herhaald worden, of kan er gekozen worden voor een normale Botox behandeling.

Baby botox voor en na

Hieronder vind je enkele voor- en nafoto’s van patiënten die een Baby Botox behandeling hebben gekregen in onze kliniek. Uiteraard kunnen we je nog meer voorbeelden en ervaringen delen wanneer je op intakegesprek komt bij één van onze cosmetisch artsen.

 

Wat kost een Baby Botox behandeling?

Voor alle botox behandelingen geldt dat de prijs van een behandeling afhankelijk is van het aantal zones dat je behandeld wilt hebben. Spreken we over een zone, dan hebben we het over een spiergroep, bijvoorbeeld op het voorhoofd of de frons. Voor elke zone is een bepaalde hoeveelheid Botox nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Wens je nog wel enige expressie te behouden of wil je vooral voorkomen dat rimpels toenemen, dan wordt de hoeveelheid per zone verlaagd. Wens je de rimpel(s) volledig glad te hebben, dan zal de arts meer botox per zone gebruiken. De prijs van één zone botox bedraagt 120 euro. Het intake gesprek en een eventuele nacontrole zijn hierbij inbegrepen.

Waar moet ik zijn in Amsterdam voor een vakkundige Baby Botox behandeling?

Bij Easy Cosmetics ben je aan het juiste adres. Onze botox kliniek in Amsterdam bevindt zich aan de A.J. Ernststraat 735. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of plan direct een gratis intakegesprek in met één van onze cosmetisch artsen.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.