Hoe verwijder je lachrimpels?

Door: Toby Makmel

lachrimpels, de één vindt ze wel charmant, voor de ander zijn ze een dagelijkse bron van ergernis. Hoe dan ook, ontkomen doe je er niet aan, of je het nu een probleem vindt of niet. Goed nieuws voor iedereen die liever zonder rimpeltjes door het leven gaat, met een paar kleine prikjes of een simpele plasmage behandeling ben je er voor een hele tijd van verlost.

lachrimpels verwijderen

Hoe ontstaan lachrimpels (kraaienpootjes)?

Lachrimpeltjes worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Ze ontstaan namelijk door de mimiek van je gezicht. Als je lacht, zie je naast je ogen de huid al samentrekken tot kleine rimpeltjes. Na verloop van tijd blijven deze ook zichtbaar als je gezicht ontspannen is.

Kan je lachrimpels voorkomen?

Vroeger of later krijg je lachrimpels, daar is geen ontkomen aan. Je kunt er natuurlijk wel voor zorgen dat je ze niet onnodig vroeg krijgt. Hoe?

We geven je een paar goede adviezen:

  • Zorg goed voor je huid. Gebruik een goede vocht inbrengende crème rondom je ogen. De huid naast je ogen, waar de lachrimpels komen is erg dun.
  • Probeer zo min mogelijk met je ogen te knijpen. Zet dus ook wat vaker je zonnebril op als je naar buiten gaat.
  • Houd je lever in goede staat. Wanneer je lever niet goed functioneert, zal dat het verouderingsproces versnellen.
  • Als je make-up gebruikt, let dan op dat deze je poriën niet verstopt.
  • Neem minstens één keer per dag de tijd om je ogen te laten ontspannen, om zo lachrimpels rond de ogen verminderen, bijvoorbeeld met een koel kompres.

lachrimpels preventief verwijderen

Je kunt natuurlijk ook voordat je lachrimpels (kraaienpootjes) krijgt, af en toe een prikje botox halen. Zo kan je ervoor zorgen dat je later dan anders het geval was, geplaagd wordt door deze rimpels. Deze preventieve behandeling wordt niet uitgevoerd bij personen jonger dan 18 jaar.

Wat doen tegen lachrimpels?

Het enige dat echt helpt tegen lachrimpels is een cosmetische behandeling met bijvoorbeeld plasmage, botox of fillers. Daarmee verwijder je de rimpels het meest effectief.

Wat voor jou de beste behandeling is, hangt van een aantal factoren af, zoals:

  • Zijn het erge diepe lachrimpels;
  • De tijd dat je al lachrimpels hebt;
  • De wensen die je hebt;
  • Jouw verwachtingen van de behandeling;

Onze cosmetisch arts kan je heel goed adviseren welke behandeling het beste bij jou past.

Hoe krijg je ze weg?

Zoals gezegd is hiervoor een cosmetische behandeling de beste manier. Vanzelfsprekend gaat na zo’n behandeling het verouderingsproces gewoon door en zal je na verloop van tijd de lachrimpels weer terug krijgen.

lachrimpels bestrijden met botox, fillers of plasmage.

Botox

Met een paar prikjes botox ben je voor een aantal maanden helemaal, of bijna helemaal verlost van je lachrimpels Botox laat namelijk de spieren rond je ogen die de rimpels veroorzaken, ontspannen. Na elke behandeling met botox zullen ze langer wegblijven en zal het resultaat mooier zijn.

Fillers

hyaluronzuur filler

 

Voor wie direct resultaat wil, of voor wie een behandeling met botox niet het gewenste resultaat oplevert, kan een behandeling met fillers uitkomst bieden. Het effect van deze fillers die lachrimpels opvullen, houdt 6 tot 8 maanden aan.

Plasmage behandeling

Plasmage / Plexr behandeling

Van een plasmage behandeling krijg je een hele nieuwe huid op de behandelde plaats en verstrakt de huid. Hiermee kun je de lachrimpels verminderen zonder dat er botox of fillers aan te pas komen. Door middel van hele kleine plasma pulsjes maakt de oude huid plaats voor een nieuwe huid. Van deze behandeling heb je dus het langste plezier.

Meer weten?

Wil je heel graag van je lachrimpels af, maar zit je nog met twijfels? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak in onze kliniek in Amsterdam. Het kost je niets, geeft antwoord op al je vragen en je weet dan meteen wie we zijn en waar we zitten.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.