Kaaklijn

Het is fijn als je ouder kunt worden in goede gezondheid. Alleen vervelend dat je het op een bepaald moment zo gaat zien dat je ouder wordt! Neem nou hamsterwangen, daar zit toch niemand op te wachten…

product-filler

Een ingevallen gezicht en wangen die naar beneden zakken, zelfs onder je kaaklijn uitkomen. Je ziet er meteen een stuk ouder uit. Begrijpelijk dat velen dat niet willen.

Gelukkig is het niet nodig om met hamsterwangen te blijven lopen. Door een behandeling met fillers op basis van hyaluronzuur is dit probleem goed te verhelpen. Eén behandeling kan volstaan voor een heel jaar!

Hoe ontstaat dit probleem?

We hebben het al gezegd, ouder worden. Bij de een gaat het iets sneller dan bij de ander. Het komt ook vaak voor dat men besluit dat het eindelijk tijd is om meer zorg aan het lichaam te gaan besteden. Er wordt meer gesport en een dieet gevolgd om die extra kilo’s kwijt te raken. Wat gebeurt er? De kilo’s zijn weg en met de kilo’s de wangen.

Natuurlijk komt dat niet alleen door het afvallen, maar ook doordat het onderhuidse vetweefsel langzaam aan verdwijnt. Nog een reden is, dat doordat de huid veroudert, ook het collageen, de elastine en het hyaluronzuur afnemen.

Verder hebben we ook nog te maken met het kaakbot, dat ook slinkt, naarmate we ouder worden. Je hebt dan geen mooie strakke kaaklijn meer. De huid wordt in dat geval gewoon te ruim.

Het resultaat is in alle gevallen, slappe wangen, ook wel hamsterwangen genoemd.

De oplossing!

Natuurlijk kunnen we het ouder worden niet tegengaan. Wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat jouw kaaklijn weer strakker wordt en dat die hamsterwangen bijna helemaal verdwijnen of sterk worden verzacht! De verhoudingen in je gezicht kloppen dan weer beter.

Door een behandeling met een filler op basis van hyaluronzuur ben je voor ongeveer een jaar van het probleem verlost. Na dat jaar kun je zonder probleem de behandeling weer herhalen.

Dus een behandeling met injecties die niet meer dan een half uur in beslag neemt en je ziet er een jaar lang een stuk beter uit!

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
 • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
 • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een behandeling met hyaluronzuur, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

 • Het behandelde gebied kan gedurende 10 tot 30 minuten worden gekoeld;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
 • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied.

Het resultaat

Wanneer na een dag of twee de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar. (Het beste resultaat is na een dag of tien te zien.)

Het volume en de contouren van de kaaklijn zijn aanzienlijk verbeterd en de wangen zijn strakker.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde vragen over Kaaklijn

Ja en nee. Je gezicht blijft hetzelfde, maar dan met een strakkere kaaklijn.

Jazeker! Jouw uitstraling wordt een stuk frisser en jeugdiger.

Ja. Er is een kleine groep mensen die mogelijk een allergische reactie op hyaluronzuur zou kunnen hebben, maar deze is nog minder dan 0,1%.

Deze behandeling mag uitsluitend door een arts worden verricht.


Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.