Jukbeen

Het Jukbeen-gebied is een belangrijk gebied in cosmetische geneeskunde. Verlies van volume in dit gebied kan leiden tot een vermoeide uitstraling. Behandelingen met Radiesse of Hyaluronzuur kunnen volume herstellen en de gezichtscontouren verbeteren.

Jukbeen in het kort

Het jukbeen-gebied is de laatste jaren steeds belangrijker geworden binnen de cosmetische geneeskunde. Volume verlies van het jukbeengebied geeft vaak al heel snel een verandering in de uitstraling welke vaak als negatief wordt ervaren. Een veel gehoorde uitspraak is een altijd vermoeide indruk, welke niet verdwijnt met goed slapen. In enkele gevallen is er ook sprake van volume verlies in het traangoot gebied welke direct overloopt in het jukbeen.

Juk-hyaluronzuur

Volume verlies in het midface, dus onder andere het jukbeen gebied overkomt vrijwel iedereen. Door verandering van de steunende structuren, botweefsel, vetweefsel, spieren en pezen, wordt dit op een gegeven moment zichtbaar.
De schedel veranderd door de jaren heen. Botweefsel wordt geresorbeerd en opnieuw gevormd waarbij het van vorm veranderd. Hiermee veranderd dus in zeer belangrijke mate de steunfunctie. Vetweefsel in het gezicht, welke een belangrijke rol speelt in de projectie en contouren, neemt af en veranderd van positie. Het gevolg is dat de overliggende structuren hier onder te lijden hebben. De huid verliest aan stevigheid (collageen) en elasticiteit. De positie veranderd, de huid krijgt een meer hangend aspect.

Het jukbeen en met name de projectie van het jukbeen zorgt voor een belangrijk deel van de ‘midface’ contouren. Bij vrouwen zien we vaker wat meer projectie aan de zijkant van de jukbeenderen welke bijdraag aan een v-vorming aspect van het gelaat. Bij mannen iets minder maar nagenoeg net zo veel zijprojectie als de kaakhoek.

De voorprojectie van het middendeel van de jukbeenderen mag ook niet vergeten worden. Te veel is uiteraard heel vreemd. Maar te weinig geeft een ingevallen beeld. Patiënten vinden zichzelf er dan vermoeid uit zien of zien een wat hangend aspect in het gezicht. Deze voorprojectie van het middendeel van het jukbeen moet dus passen bij de leeftijd van de patiënt en zeker niet overdreven worden.

Correctie van het verloren volume is in dergelijke situaties heel belangrijk daar dit gelijk de contouren van het gezicht hersteld en de uitstraling verbeterd. Zelfs bij hele kleine veranderingen in het volume. De correctie dient te starten met verbetering ter hoogte van de steunende structuren. Dus het botweefsel en het vetweefsel. Immers, zonder steun kunnen de overliggende structuren niet verbeterd worden.

De juiste positie van het jukbeen verschilt dus met het geslacht maar ook van persoon tot persoon. Hierdoor is het zeer belangrijk dat er bij iedere patient uitvoerig bekeken wordt waar het jukbeen hersteld mag worden. Dit wordt in de praktijk vaak afgetekend. Te veel volume herstel of herstel op de onjuiste plaatsen kan leiden tot een onjuist en onnatuurlijk beeld!

Met enige regelmaat neemt het volume van het traangoot gebied ook af tezamen met die van het jukbeen. Twee gebieden die redelijk met elkaar samenhangen. In dergelijke situaties is het relevant om dit gebied mee te behandelen tijdens de behandeling van het jukbeen. Dit wordt vaak van tevoren besproken met de patient en uitgelegd.

Het jukbeen is goed te behandelen met Hyaluronzuur met een dikte geschikt voor volumeherstel. Tevens wordt Radiesse hiervoor ingezet. Het resultaat is direct zichtbaar.

 

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.