Traangoot filler behandeling: wat je moet weten

Door: Toby Makmel

Wie last heeft van wallen en donkere kringen onder de ogen, ziet er altijd vermoeid uit. De oorzaak hiervan is meestal volumeverlies in de traangoot. Daardoor ontstaat een diepe rimpel onder de ogen die zich lastig laat maskeren. Met een traangoot filler behandeling kan je eenvoudig een einde aan de wallen onder je ogen laten maken.

Traangoot filler behandeling

Oorzaak wallen en kringen

Door de natuurlijke veroudering neemt de elasticiteit van de huid af, waardoor deze verslapt. Er wordt minder collageen aangemaakt en de huid en de vetcompartimenten in het gezicht zakken. Daardoor worden de traangoten dieper en ontstaan de wallen en de welbekende donkere kringen onder de ogen.

Traangoot filler behandeling

Bijna iedereen die last heeft van wallen, kringen en rimpels onder de ogen komt in aanmerking voor de traangoot filler behandeling. In een enkel geval is een onderooglidcorrectie te prefereren.

Tijdens de behandeling wordt diep onder de huid van de traangoten een filler ingespoten met een speciaal daarvoor ontwikkeld hyaluronzuur tegen wallen en donkere kringen. Daarbij let de cosmetisch arts heel goed op dat de filler exact op de juiste plaats komt. Het is dan ook heel belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts met veel ervaring.

De behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Doordat het te behandelen gebied niet erg gevoelig is, is een verdoving meestal niet nodig. De meeste patiënten ervaren de behandeling als is nagenoeg pijnloos. Het prachtige resultaat houdt 14 tot 18 maanden aan. Het is ook mogelijk om tussendoor een beetje filler bij te laten spuiten. Dan houdt het resultaat natuurlijk veel langer aan.

Speciale maatregelen voor na de behandeling

Na de behandeling hoef je geen speciale maatregelen te nemen. Het is alleen niet verstandig om de in eerste 24 uur het gezicht te gaan masseren of in de ogen te gaan wrijven. Dit kan het resultaat nadelig beïnvloeden.

Nadat de puntjes van de injecties dicht zijn, kan je gewoon weer make-up gebruiken. Bijvoorbeeld om eventuele plekjes of roodheid van de behandeling te maskeren.

hyaluronzuur filler

Bijwerkingen traangoot filler behandeling

Afgezien van roodheid, een beetje zwelling of een kleine bloeduitstorting, wat allemaal na een paar dagen weer is verdwenen, zijn er geen bijwerkingen te verwachten. Hyaluronzuur, waaruit de filler bestaat is namelijk een lichaamseigen stof. Het hyaluronzuur dat gebruikt wordt voor deze specifieke filler is een steriele gel die in een laboratorium wordt ontwikkeld.

Na verloop van 6 tot 8 maanden wordt het hyaluronzuur door het lichaam weer geleidelijk afgebroken. Allergische reacties op hyaluronzuur zijn zeer zeldzaam en komen slechts voor bij 0,00005% van alle patiënten voor.

Te verwachten resultaten

De traangoot filler behandeling is ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende cosmetische ingrepen die er zijn. Van een vermoeide blik op een verouderd gezicht het ene moment, heb je het volgende moment weer een jeugdige, frisse look. Beter kan het niet.

Traangoot filler prijs

De traangoot filler kosten hangen samen met de hoeveelheid filler die nodig is om het volume van de traangoten te herstellen. Dat verschilt per persoon. Tijdens het vrijblijvende consult in de kliniek kan de cosmetisch arts een goede inschatting van de te verwachten kosten maken.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.