Wat is de beste filler voor lippen?

Door: Toby Makmel

Lip fillers zijn nog nooit zo populair geweest. Was het jaren geleden nog een taboe, tegenwoordig kiest zowel jong als oud en man als vrouw, voor fillers op basis van hyaluronzuur in de lippen. En dus zijn er ook veel adresjes in Nederland waar je terecht kan om je lippen een mooie, vollere en sensuele look te geven. We begrijpen dat je op den duur niet meer goed weet waar je nu precies op moet letten, want wat is nu de beste filler voor lippen? Wat is veilig? En waar kan je terecht om het op de juiste manier (lees: zonder risico’s) te laten doen? In dit artikel nemen we je graag mee in de wereld van lipfillers en de meest gestelde vragen die wij door onze patiënten gesteld krijgen. Zo ontdek jij wat de beste filler is voor je lippen. Lees je mee?

Hoe krijg ik de perfecte lippen?

Welke soorten lipfillers zijn er?

Zoals gezegd zijn de beste lip fillers tegenwoordig gemaakt op basis van hyaluronzuur, het is dan ook de meest populaire oplossing om lippen op te vullen wereldwijd. De reden waarom? Hyaluronzuur is een stof die van nature al in je lichaam voorkomt: in je huid, bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel, en zorgt voor volume, een strakke huid en dat je gewrichten goed gesmeerd worden. Dat het een lichaamseigen stof is, maakt het een zeer veilige keuze! Zo is een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Daarnaast zitten er geen schadelijke stoffen in die mogelijk in het lichaam achter kunnen blijven.

Overigens wordt er bij een cosmetische ingreep van de lippen er niet altijd alleen maar een hyaluronzuur filler ingezet om meer volume te creëren in de lippen. Er zijn bijvoorbeeld ook patiënten die last hebben van afhangende mondhoeken, in dat geval wordt er naast de hyaluronzuur lip filler ook nog een klein beetje botox gebruikt om de mondhoeken weer iets te liften, waardoor je uitdrukking niet alleen sensueler, maar ook zachter wordt. Bij een lip filler behandeling is het dus van belang dat er goed gekeken wordt naar vollere lippen die goed passen bij de structuur en de verhoudingen van het gezicht.

Welke lip filler blijft het langst zitten?

Hoe lang blijven lip fillers zitten? Dat is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het type filler, de ‘dikte’ van de gelachtige substantie en de plek waar de filler wordt ingebracht. Zo is een lipfiller meestal een zachte filler aangezien deze wordt gebruikt in een zeer beweeglijk gebied. Dit gaat dus minder lang mee dan bijvoorbeeld een hyaluronzuur filler in de kaaklijn, welke steviger is en langer op z’n plek blijft.

De hyaluronzuur fillers die wij in onze kliniek gebruiken voor een lipbehandeling zijn A merken en gaan gemiddeld zo’n 6 tot 12 maanden mee. Toch zijn er ook persoonlijke factoren die een rol spelen zoals je metabolisme die bepaalt hoe snel het hyaluronzuur in je lichaam wordt afgebroken, en daarnaast ook je levensstijl en stress. Ondanks dat de resultaten van een lip filler behandeling dus tijdelijk zijn, kun je zelf ook het nodige doen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je behandeling. Denk hierbij aan een gezonde levensstijl, een goede huid (lip) verzorging en door stress en roken te vermijden.

Wat zijn de veiligste fillers?

Hyaluronzuur fillers zijn niet gevaarlijk als het in de juiste hoeveelheden toegediend wordt en de juiste (dermatologisch goedgekeurde) A merken van fillers worden gebruikt. Ga daarom altijd naar een kliniek met BIG geregistreerde, ervaren cosmetisch artsen, zoals in onze kliniek in Amsterdam.

Ons team van artsen weet precies welke soort en hoeveel hyaluronzuur gebruikt moet worden om het gewenste resultaat te verkrijgen. In tegenstelling tot wat er vaak gekscherend wordt gezegd, loop je bij ons niet meteen met een ‘duckface’ naar buiten. Onze artsen zijn zeer deskundig en ervaren. Zij zorgen ervoor dat de lippen goed passen bij de structuur en de verhoudingen van je gezicht. Dat het dus veilig uitgevoerd wordt bij Easy Cosmetics, daar mag je zeker van zijn!

Waar op letten bij lipfillers?

Fillers injecteren is een aan artsen voorbehouden handeling, die schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten niet mogen uitvoeren. Eén van de belangrijkste zaken waar je dus op moet letten bij een lip filler behandeling is om te kiezen voor een gerenommeerde kliniek zoals Easy Cosmetics. In onze kliniek werken BIG geregistreerde artsen die ervaring hebben met hyaluronzuur fillers, zij voeren deze behandelingen dagelijks uit en houden bovendien hun kennis bij met nascholing en trainingen. Bovendien zijn al onze artsen aangesloten bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde.
Daarnaast is het belangrijk dat je goed op voorhand jezelf informeert over lip fillers.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar adres voor een behandeling voor lipfillers in Amsterdam? Dan verwelkomen we je graag in onze kliniek aan de A.J. Ernststraat voor een vrijblijvend gesprek. Of neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie: 020 8932145.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.