Lippen

Mooie volle lippen worden gezien als een teken van schoonheid en jeugd. Daarom besluiten steeds meer vrouwen en ook mannen om de tocht naar de kliniek te maken om de lippen voller en fraaier te laten maken.

Extra volume in goede proporties

In tegenstelling tot wat er vaak gekscherend wordt gezegd, loop je niet meteen met een ‘duckface’ na een behandeling voor vollere lippen. Onze specialisten zijn zeer deskundig en ervaren. Zij zorgen ervoor dat de lippen goed passen bij de structuur en de verhoudingen van het gezicht.

‘Onzichtbaar voor de buitenwacht’

Veel van onze cliënten hebben ons inmiddels al gemeld dat er niemand in de omgeving was die de lipvergroting had opgemerkt. Wel kregen zij van alle kanten complimenten dat ze er goed uitzagen!

lippen-fillers

Oorzaken van volume verlies van de lippen Veroudering

Er zijn verschillende oorzaken voor het verlies aan volume van de lippen. Het natuurlijke verouderingsproces is de meest voorkomende oorzaak. De huid van de lippen is erg dun, waardoor de lippen erg gevoelig voor veroudering zijn. Met het toenemen van de leeftijd verliezen de lippen vocht en dus volume.

Andere oorzaken kunnen zijn:

Levenswijze
Botafname van de kaken
Slecht gebit

Fillers op basis van hyaluronzuur voor extra volume

Wat de oorzaak van het volumeverlies ook is, de oplossing is hetzelfde. Met een behandeling met fillers op basis van hyaluronzuur kan het volume van de lippen eenvoudig worden hersteld. Je krijgt dan weer die frisse jeugdige uitstraling terug. Omdat lippen erg gevoelig zijn, werken wij altijd met een goede verdoving. De lippen worden verdoofd voordat met de behandeling wordt gestart.

Het resultaat van de behandeling is praktisch direct zichtbaar, al neemt het volume na een aantal uren nog iets af vanwege de lichte zwelling direct na de behandeling. Door aansluitend op de behandeling de lippen van een koud kompres te voorzien is de zwelling echter minimaal en hebben ook mogelijke blauwe plekjes van de injecties weinig kans.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur filler is een kopie van de lichaamseigen stof die zorgt voor volume. Het komt voor in de huid, het bindweefsel, het epitheelweefsel en in het zenuwstelsel. Naar mate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af.

Door fillers te gebruiken op basis van hyaluronzuur, kunnen we dus het verloren volume tijdelijk herstellen. Het hyaluronzuur in de filler bindt zich met de vloeistof onder je huid. Hyaluronzuur kan wel tot 500 keer zijn eigen volume aannemen. Je begrijpt dat er dus maar heel weinig nodig is om prachtige resultaten te verkrijgen. Het effect van deze fillers kan, afhankelijk van de situatie voor de behandeling, wel tot een jaar aanhouden.

Doordat hyaluronzuur, de werkzame stof in de fillers, een kopie van het lichaamseigen stof is, is de kans op allergische reacties minder dan 0,1%, dus praktisch nihil. Wereldwijd zijn fillers op basis van hyaluronzuur dan ook veruit het meest gebruikt voor de aanvulling van verloren volume.

Alleen de lippen behandelen, of ook de mondhoeken?

Soms volstaat het eigenlijk niet om alleen de lippen te behandelen. Tijdens het consult voorafgaande aan de behandeling zal de specialist dit beoordelen. Wanneer hij van mening is dat je beter ook meteen de mondhoeken kan laten liften, zal hij je dat adviseren. Samen met hem kan je dan de mogelijkheden bespreken.

Afgezakte mondhoeken

Door de natuurlijke veroudering kunnen op een zeker moment ook je mondhoeken gaan zakken. Dat is niet meteen een probleem, maar het geeft je vaak een wat stuurse, boze look. Met behulp van een klein beetje Botox kunnen de mondhoeken weer iets gelift worden, waardoor je uitdrukking meteen een stuk zachter wordt.

Voor wie is deze behandeling het meest geschikt?

Deze behandeling is in principe geschikt voor iedereen die wat extra volume in de lippen wil, om er beter uit te zien. De belangrijkste oorzaak van volumeverlies is de natuurlijke veroudering. Dus met het toenemen van de leeftijd zullen lippen volume verliezen. Vaak zien we dat personen die zich hieraan storen voor een volume vergrotende behandeling kiezen. Maar velen van ons zijn nu eenmaal niet van nature gezegend met mooie sensuele lippen. Ook voor deze personen kan de behandeling een uitkomst zijn.

Sociaal aspect of schoonheidsideaal

Er zijn mensen die geheel onterecht met een stuurse, boze of strenge uitdrukking op het gezicht lopen, doordat ze smalle lippen hebben. Zij zijn zeker gebaat bij een volume vergrotende lippen behandeling, al was het maar voor de sociale contacten. Maar ook voor degenen die het gewoon graag mooie volle lippen willen hebben, kan een volume vergrotende behandeling een verrijking van hun leven zijn.

Fillers lippen voor en na

Om de resultaten van de volume vergroting van de lippen goed in beeld te brengen, maken wij in de kliniek altijd voor- en na-foto’s van de lippen van onze cliënten. Van de personen die hier geen bezwaar tegen hadden, hebben wij een aantal voorbeelden op de website gezet.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.