Hoe lang blijven fillers zitten?

Door: Toby Makmel

Bijwerkingen en akelige complicaties door filler behandelingen behoren gelukkig al lang tot het verleden. Je kunt er tegenwoordig rustig van uitgaan dat je er na een fillerbehandeling beter uitziet zonder dat je daar enig ongemak van hebt. De grote vraag blijft echter: Hoe lang werken fillers? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Hoe lang blijven fillers zitten

Fillers op basis van hyaluronzuur

Permanente fillers zijn gelukkig verboden in Nederland. Het grote nadeel daarvan was dat ze vormvast waren en na verloop van tijd niet meer pasten bij de nieuwe verhoudingen van je gezicht. Bovendien konden deze fillers veranderen in harde bulten als gevolg van inkapseling en voor vervelende infecties zorgen.

De fillers die tegenwoordig worden gebruikt zijn over het algemeen fillers op basis van hyaluronzuur. Een lichaamseigen stof, die na verloop van tijd door het lichaam zelf weer wordt afgebroken. Zonder enige complicaties verlaat deze stof het lichaam dan weer. Dat is dan ook de reden dat deze fillers een tijdelijk karakter hebben.

Gelukkig kan je zonder bezwaar net zoveel van deze fillerbehandelingen nemen als je zelf wilt. Gaat er onverhoopt toch iets fout tijdens de behandeling waardoor je niet het gewenste effect krijgt? Geen nood. Voor deze fillers bestaat een tegengif, waarmee de behandeling binnen afzienbare tijd weer ongedaan kan worden gemaakt.

Neem vrijblijvend contact op

 

Hoe lang blijven lipfillers zitten?

lippen opvullen

De populariteit van lip fillers in Amsterdam groeit enorm. Steeds vaker krijgen wij mensen in de kliniek die ook mooie sensuele lippen willen. En waarom niet? De behandeling is veilig en de resultaten zijn vaak verbluffend.

Regelmatig krijgen we de vraag: Hoe lang blijven fillers in je lippen zitten? Het antwoord daarop verschilt per persoon en hangt af van de hoeveelheid filler die je in je lippen gespoten wilt hebben. Gemiddeld genomen blijft het resultaat tussen de 6 en 12 maanden goed.

 

Neusfillers hoe lang heb je daar plezier van?

Een mooie neus zonder operatie. Tegenwoordig is het mogelijk om met fillers een hele mooie neuscorrectie uit te voeren. Geweldig toch? Heb je een gedeukte neus, een kromme neus of een neus met een bobbel erop, geen nood. Binnen twintig minuten zie je daar niets meer van na een behandeling met fillers.

Geen wonder dus, die populariteit. De duur van het resultaat van deze behandeling verschilt ook hier weer per persoon. Natuurlijk is het mooie resultaat niet van de één op de andere dag verdwenen, dus je kunt tijdig wat fillers bij laten spuiten. De cosmetisch arts die jou behandeld kan je na de behandeling een indicatie geven van de duur van het resultaat. Gemiddeld houdt het resultaat van een neuscorrectie met fillers een jaar aan.

Hoe vaak fillers herhalen

Fillers op basis van hyaluronzuur worden door het lichaam na verloop van tijd afgebroken. Er zitten geen schadelijke stoffen in die mogelijk in het lichaam achter kunnen blijven.

Je kunt een filler behandeling in principe dus net zo vaak herhalen als je zelf wilt. Daarbij geldt natuurlijk wel, dat het allemaal esthetisch verantwoord moet zijn. De cosmetisch arts die jou behandeld kan je na de behandeling daarover adviseren. Een filler behandeling in Amsterdam bij Easy Cosmetics is betaalbaar en veilig, neem vrijblijvend contact met ons op!

Maak nu een afspraak!

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.