Neuscorrectie

Veel mensen weten het nog niet, maar tegenwoordig kan door gebruik van een filler in veel gevallen een neuscorrectie uitgevoerd worden zonder dat daar een operatie voor nodig is.

product-filler

Wanneer je niet tevreden bent met de vorm van jouw neus, door bijvoorbeeld een bochel, curves of een neus-tip die niet naar je zin is, kan je daar in veel gevallen iets aan laten doen, door middel van een behandeling met een op hyaluronzuur gebaseerde filler.

De werking van een behandeling met de op hyaluronzuur gebaseerde filler voor dit soort correcties is ongeveer een jaar.

Voorbeelden

Kromme neus: Is de neus een beetje krom door een bochel of een deukje, dan lijkt de neus iets groter dan hij in werkelijkheid is. Als we dan de neusbrug rechter maken, wordt deze qua vorm gecorrigeerd. De neus lijkt dan rechter en korter.

Bobbel: De bobbel kan minder zichtbaar gemaakt worden als we de lijn van de neusbrug iets meer glooiend maken. De neus lijkt dan meteen kleiner. Dit resultaat wordt verkregen door een optische correctie.

Neuspunt: De neuspunt kan naarmate we ouder worden iets naar beneden gaan staan. Dat komt door een spiertje tussen de neuspunt en de bovenlip dat te veel samentrekt. Daardoor lijkt het alsof de neus langer is. Dit kan eenvoudig worden verholpen met een injectie Botuline toxine (Botox). Gedurende een periode van 3 tot 4 maanden staat de neus dan weer recht. Daarna kan de behandeling zonder bezwaar weer herhaald worden.

Er zijn dus best een aantal correcties aan de neus die gedaan kunnen worden zonder dat daar ingrijpende operaties mee gemoeid zijn.

Het is natuurlijk wel zo, dat de resultaten die met onze behandeling behaald worden, na verloop van tijd weer herhaald moeten worden. Het effect van de behandeling die wij geven met hyaluronzuur filler is ongeveer een jaar.

Voor personen die een chirurgische ingreep overwegen voor een neuscorrectie, is een behandeling met hyaluronzuur filler een perfecte manier om te beoordelen of zij hiermee door willen gaan

De voordelen van een neuscorrectie met hyaluronzuur:

 • Minimaal ongemak tijdens en na de behandeling;
 • Minimale zwelling;
 • Geen grote blauwe plekken;
 • Geen neusspalk;
 • Geen narcose;
 • Niet uit de roulatie;
 • snel klaar!

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
 • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
 • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een behandeling met hyaluronzuur, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

 • Het behandelde gebied kan gedurende 10 tot 30 minuten gekoeld worden;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
 • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied.

Het resultaat

Wanneer na een dag of twee de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar. (Het beste resultaat is na een dag of tien te zien.)

De contouren van de neus zijn veranderd en verbeterd en daarmee het beeld waar jij aan stoorde.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde over Neuscorrectie

Ja, dat kan. Maar het zijn kleine blauwe plekken ten gevolge van de injecties. Deze trekken binnen een aantal dagen weer weg.

Nee. Er wordt gebruik gemaakt van hele dunne injectienaalden of een canule waarvan je vaak niet meer voelt dan van een speldenprik. Indien gewenst, kan het te behandelen gebied nog worden ingesmeerd met een verdovende zalf.

Jazeker. Door de neuscorrectie zal jouw profiel er frisser en strakker uitzien en ook het gezicht zal proportioneel verbeterd zijn.

Deze behandeling mag uitsluitend door een arts worden verricht.

Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.