Hangende mondhoeken

Door: Toby Makmel

Afhangende mondhoeken zorgen ervoor dat je er niet alleen onnodig oud uitziet, maar ze geven je ook nog eens een verdrietige of boze uitstraling. Dat resulteert er in dat mensen uit je omgeving een verkeerd beeld van je krijgen. Het is dus verre van prettig als je daar last van hebt. Gelukkig maar, dat hangende mondhoeken corrigeren tegenwoordig al met een minimale cosmetische behandeling mogelijk is.

Hangende mondhoeken

Wat te doen tegen hangende mondhoeken

Doordat hangende mondhoeken worden veroorzaakt door onbewuste spierspanning of volumeverlies, kan je daar zelf niets aan doen. De oplossing voor hangende mondhoeken is dan ook een cosmetische behandeling. Door middel van een eenvoudige cosmetische ingreep met injectables kunnen we mondhoeken liften.

Hangende mondhoeken fillers

Hangende mondhoeken veroorzaakt door volumeverlies, kunnen we met behulp van fillers op basis van hyaluronzuur of met een Profhilo behandeling prima behandelen. Een vervelende bijkomstigheid bij hangende mondhoeden door volumeverlies is het dunner worden van de lippen. Die zijn immers ook onderhavig aan het volumeverlies.

Daarom worden vaak gelijkertijd met de filler behandeling voor de mondhoeken, de lippen ook meteen gedaan. Zo krijg je een prachtig resultaat, goed voor een vrolijke, frisse uitstraling.

Profhilo

Hangende mondhoeken botox

Als spierspanning de oorzaak is van de hangende mondhoeken, dan biedt een behandeling met botox injecties uitkomst. Een paar kleine prikjes onder de mondhoeken en soms in de kin, waar de boosdoener zit, zorgen ervoor dat je weer een open en vriendelijk gezicht hebt.

Soms is een behandeling met botox en fillers noodzakelijk

Het komt natuurlijk ook voor dat zowel volumeverlies als spierspanning de oorzaak zijn van je afhangende mondhoeken. In dat geval is het noodzakelijk voor het beste resultaat, dat de behandeling zowel met botox als fillers wordt uitgevoerd.

Hangende mondhoeken voorkomen

Er zijn oefeningen bekend die je kunt doen ter voorkoming van hangende mondhoeken. Deze oefeningen helpen natuurlijk niet om volumeverlies tegen te gaan.

De gedachte achter deze oefeningen is dat het je spieren rondom je mond sterker maakt. Zo zou de spier die verantwoordelijk is voor het afhangen van je mondhoeken minder kans hebben.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

De oefeningen

Het touwtje

Maak een denkbeeldig touwtje vast aan je mondhoeken en trek dat omhoog richting je wenkbrauwen. Je kunt deze spierspanning ook bereiken door te proberen om van binnen te glimlachen. 10 tot 20 keer per dag herhalen.

Mondhoeken omhoog

Met je duim en wijsvinger van je rechter- of je linkerhand duw je je mondhoeken gelijktijdig met ongeveer twee centimeter omhoog. Vervolgens loslaten en opnieuw doen. Herhaal deze oefening 10 of 20 keer per dag.

Met je tong draaien

Ga met je tong langs de buitenkant van de boventanden met de mond dicht. Je begint achterin bij je kiezen en beweegt je tong langs de buitenkant van je tanden naar de andere kant. Daarna dezelfde oefening maar dan bij de ondertanden. 10 tot 15 keer per dag herhalen.

Bolle wangen

Met op elkaar geknepen lippen blaas je je rechterwang helemaal bol. Eventjes vasthouden en daarna de andere wang. Tot slot nog een keer met allebei de wangen tegelijk. Ongeveer 20 keer per dag herhalen

Luchtkusjes

Tuit je lippen alsof je de lucht een kusje wilt geven. Doe dit 10 keer achter elkaar en herhaal deze oefening een paar keer per dag.

Meer weten?

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden om je mondhoeken te laten liften, neem dan geheel vrijblijvend even contact met ons op.

 

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.