Restylane behandeling voor een jeugdige uitstraling

Door: Toby Makmel

Ouder worden willen we allemaal, maar niemand wil daar in de spiegel mee geconfronteerd worden. Restylane is een probaat middel in de strijd tegen die zichtbare veroudering, waaraan geen ontkomen is. Het is een hyaluronzuur dat al meer dan 20 jaar met succes in fillers wordt gebruikt om verloren volume in het gezicht weer aan te vullen.

restylane filler

Wat is een Restylane filler?

Dat is een filler op basis van hyaluronzuur die wordt gebruikt om het volume in het gezicht te herstellen. Het hyaluronzuur dat in deze fillers wordt gebruikt wordt in het laboratorium geproduceerd en bevat geen dierlijke substanties.

Doordat het praktisch identiek is aan ons eigen hyaluronzuur, zijn er geen irritaties of allergische reacties te verwachten na een behandeling met deze filler. Bovendien breekt het lichaam na verloop van tijd het hyaluronzuur weer af.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Hoe werkt een Restylane filler?

Het hyaluronzuur dat in het laboratorium wordt vervaardigd voor de Restylane fillers is erg puur en wordt gestabiliseerd. De Restylane filler heeft als eigenschap dat het zichzelf bindt met water, wel tot 500 keer het eigen volume. Daarbij verspreid het zich niet, dus er is geen kans dat op ongewenste plaatsen in het gezicht extra volume ontstaat.

Van een filler met hyaluronzuur heb je zeker een jaar lang plezier. In tegenstelling tot ons natuurlijke hyaluronzuur dat maar een paar dagen meegaat, heeft de Restylane filler door het stabilisatieproces in het laboratorium namelijk een veel langere levensduur.

Waarvoor wordt de Restylane filler gebruikt?

Deze filler wordt gebruikt om lijntjes en rimpels in het gezicht te laten vervagen. Het product is ook prima geschikt om lippen voller te maken, het opvullen van jukbeenderen, wangen en voor een strakkere kaaklijn.

Soms kan het wenselijk zijn om Restylane in combinatie met botox te gebruiken. Dat is bijvoorbeeld bij rimpels als gevolg van mimiek nog wel eens het geval. Deze rimpels worden in eerste instantie veroorzaakt door spierspanning. Een Restylane / Botox behandeling levert dan het mooiste resultaat.

Veel voorkomende behandelgebieden met Restylane zijn:

 • Voorhoofdsrimpel
 • Wenkbrauwen
 • Fronsrimpel
 • Kraaienpootjes
 • Voorhoofdsrimpels
 • Traangootjes
 • Slapen
 • Wangen
 • Mondhoeken
 • Neus-lippenplooi
 • Lachrimpels
 • Rokerslijntjes
 • Lippen
 • Kin
 • Kaaklijn
 • Liquid facelift

Wat is het verschil tussen Restylane- en Radiesse fillers?

Met beide fillers kunnen zowel fijne lijntjes als diepe groeven worden verminderd. Beiden zijn niet permanente fillers. Restylane is gebaseerd op hyaluronzuur en Radiesse is gebaseerd op calcium hydroxyl apatiet. Beide fillers kunnen ervoor zorgen dat je weer die jeugdige, frisse uitstraling krijgt en een mooie strakke kaaklijn.

Het verschil zit hem ook in de collageenstimulatie door de Radiesse. Daardoor wordt je eigen huid extra gestimuleerd om zelf weer extra collageen aan te maken.

Het effect van het hyaluronzuur is na ongeveer een jaar weer verdwenen. Door de collageenstimulatie van de Radiesse filler, heeft het lichaam in die tijd zelf weer extra collageen aangemaakt. Je kunt dus extra lang plezier hebben van het resultaat van de filler behandeling.

Met de Restylane behandeling houdt het resultaat ongeveer een jaar aan en met de Radiesse behandeling is dat ongeveer anderhalf jaar.

filler bendeling vrouw

Restylane behandeling

Een Restylane behandeling geeft je direct resultaat. Na de behandeling kan je in principe meteen alles weer doen. Het kan voorkomen dat je misschien wat zwelling krijgt, doordat de Restylane zijn werk doet, maar deze is snel weer verdwenen. 

Het is alleen niet verstandig om direct na de behandeling make-up op te doen of een gezichtsmassage te nemen.

Restylane Amsterdam

Een Restylane filler behandeling in Amsterdam is is een prettige ervaringAfgezien van de prikjes is het toch iets waar je je op verheugt en naar uitkijkt, vanwege het fijne resultaat van de behandeling. Vaak horen wij dan ook dat een Restylane behandeling of de nacontrole ervan wordt gecombineerd met een gezellig dagje Amsterdam.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.