Beste nazorg lip fillers

Door: Toby Makmel

Kies je voor een cosmetische behandeling met lipfillers, dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van mooie, volle lippen. Daarom is een goede lipfiller nazorg essentieel. In deze blog geven we antwoord op vragen als ‘Mag je eten na een lip filler behandeling?’, ‘Hoe lang duurt genezing lip fillers?’ en ‘Wat mag je op je lippen smeren na lipfillers?’. Kortom, hier ontdek je wat wel en niet mag na fillers, en geven we je tips en tricks voor een goede verzorging na een lipfiller behandeling.
 

Nazorg lipfillers

Nazorg lip fillers: tips & tricks

Na het opvullen van je lippen is goede verzorging heel belangrijk. Dit zorgt voor een spoedig herstel en optimaal resultaat van jouw filler behandeling. Met andere woorden: verzorg je lippen goed na een filler behandeling, zo geniet je het langst van de perfecte lippen! Lees dit artikel dus aandachtig door. Als eerste geven we je enkele basistips mee voor een goede nazorg van je lippen na een hyaluronzuur filler behandeling:

 • Je lippen mogen 10 tot 30 minuten na de behandeling gekoeld worden; dat mag je continueren de eerste dagen na de behandeling.
 • Kies je voor een filler behandeling in het voorjaar of zomer? Pas dan de eerste week na de behandeling op met de zon en gebruik een sun-block.
 • De eerste uren na een filler behandeling adviseren we je geen make-up op te doen, omdat er kleine prikgaatjes zijn. Lippen herstellen zich zeer snel, dus na 2 uur is dit wel weer mogelijk.
 • Reinig je gezicht (lippen) ook niet met een face wash, lotion of cleanser zoals je normaal zou doen. Ook hiervoor geldt dat je dit niet moet doen in de eerste 2 uur na de filler behandeling.
 • Slaap de avond van de behandeling liever niet op je buik, maar op je rug met een extra kussen onder je hoofd.
 • Vermijd de eerste dag overmatig zout voedsel, en drink geen alcohol maar wel veel water!
 • Plan de eerste 24 uur na de behandeling geen saunabezoekje, vermijd ook zwemmen in chloorwater.
 • Vermijd de eerste dag na de behandeling de zonnebank.
 • Ga de eerste 24 uur na lipfillers niet zoenen of intensief sporten en vermijd andere intensieve (lip) bewegingen.
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren.
 • Je mag de lippen verzorgen met vaseline, vermijd producten waar menthol in zit.
 • Arnica helpt tegen blauwe plekken en zwelling, dit mag je dan ook gebruiken.

Wat mag nu wel en niet na lip fillers? Er gaan heel wat fabeltjes rond. Wij zien in onze kliniek voor lipfillers behandeling in Amsterdam vaak dezelfde vragen terugkomen bij onze patiënten, vandaar dat we een overzicht hebben gemaakt van de meest gestelde vragen rond de nazorg na lipfillers.

Meest gestelde vragen rond nazorg lip fillers

Er kan enkele dagen na een behandeling sprake zijn van enige zwelling. De ergste zwelling kan voorkomen worden door direct na de behandeling de lippen met een koud kompres te koelen.

Het beste resultaat van een lipfiller behandeling is na 10-14 dagen te zien, je lippen zijn dan ook volledig genezen.

Na 2 uur mag je je lippen gaan verzorgen met een vettige lippenbalsem zoals Vaseline. Smeer zeker niet te vaak, en vermijd lippenstift of een lippenbalsem met kleur (pigment) erin. Ook menthol producten worden afgeraden.

Wij adviseren om veel water te drinken na de behandeling, en alcohol te laten staan. Indien je het prettiger vindt om met een rietje te drinken, mag je dit uiteraard doen, maar is niet verplicht.

Naast overmatig zout voedsel mag je in principe alles weer eten.

We adviseren tijdens het herstel na de behandeling niet te roken, echter is dit niet verplicht. We weten dat de genezing het mooist en snelst verloopt als je niet rookt.……

Ja, er kunnen blauwe plekjes ontstaan door de injecties. Maar dit trekt over het algemeen snel weer weg door de beweeglijkheid van de lippen, en omdat de huid van de lippen zich van nature zeer snel herstelt. Vervelend, maar niks om je zorgen om te maken dus.

De blauwe plekjes op je lippen zijn meestal na 5 dagen weg, maar dit verschilt per persoon. Na 10-14 dagen is het eindresultaat behaald, dan mag je ervan uit gaan dat bij de meeste mensen de blauwe plekken niet meer zichtbaar zijn.

Na een behandeling ontstaat er zwelling. Het is absoluut niet raadzaam om te gaan masseren, dat verergert de zwelling.

Gemiddeld genomen blijft het resultaat van een filler behandeling tussen de 6 en 12 maanden goed. Meer informatie kan je hier vinden: Hoe lang blijven fillers zitten?

Dit is in Nederland bij wet bepaald en mag alleen uitgevoerd worden bij personen vanaf 18 jaar.  Meer informatie kan je hier vinden: Vanaf welke leeftijd mag je lipfillers?

Zit je thuis toch nog met vragen na jouw lipfiller behandeling? Weet dat je altijd bij ons team terecht kan, bel of mail ons gerust!

Alhoewel dit nauwelijks voorkomt, kan het zijn dat je lichaam een reactie geeft na een filler behandeling. Ook dit is zeker niet iets om je zeer ongerust over te maken, maar contacteer ons wel direct als je merkt dat je lichaam koorts aanmaakt (hoger dan 38°C) of als je lippen abnormaal opzwellen, er pusvorming of een kloppend pijnlijk gevoel ontstaat, of als je het niet vertrouwt.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.