Vanaf welke leeftijd mag je lipfillers?

Vandaag de dag zijn lipfillers in Amsterdam razend populair. Het is dan ook één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen wereldwijd. Vooral door sterren als Kylie Jenner, Kim Kardashian en Angelina Jolie behoren volumineuze, getuite lippen tot het huidige schoonheidsideaal.

Niet alleen voor vrouwen die op zoek zijn naar een jeugdige uitstraling, maar ook voor jongere meiden die graag volumineuze en zachte lippen willen.

Steeds vaker zien we in onze kliniek in Amsterdam de vraag voorbij komen vanaf welke leeftijd je je lippen mag opvullen.

Dit is in Nederland bij wet bepaald en mag alleen uitgevoerd worden bij personen vanaf 18 jaar. Ben je nog geen 18 en wil je wel graag je lippen opvullen met lipfillers, dan zal je dus nog even geduld moeten hebben!

Neem vrijblijvend contact op

Wat zijn lipfillers?

Deze cosmetische behandeling met een op hyaluronzuur gebaseerde filler is een korte procedure waarbij een cosmetisch arts eerst je lippen verdooft om vervolgens heel precies injecties met een filler te plaatsen. De behandeling met lipfillers duurt 15 tot 30 minuten en het resultaat is direct te zien. De filler heeft als basis hyaluronzuur, een stof die van nature in je eigen lichaam voorkomt, hierdoor is de kans op een allergische reactie bijna nihil.

Hoe lang blijven lipfillers zitten?

Je mag er vanuit gaan dat je na een fillerbehandeling in onze kliniek in Amsterdam er beter uitziet zonder dat je daar enig ongemak van hebt. De grote vraag blijft echter: Hoe lang blijven lipfillers zitten? Dat is verschillend per persoon, maar gemiddeld genomen geven lipfillers met hyaluronzuur je gedurende 8 tot 12 maanden mooie, volle lippen. En niet alleen dat, ook asymmetrische lippen of lipcontouren kunnen verbeterd worden met lipfillers naar de wensen van de patiënt.

Lipfillers: neem naast leeftijd geen andere risico’s!

Volgens de Nederlandse wet mag iedereen die afgestudeerd is in geneeskunde een cosmetische behandeling uitvoeren. Zo zijn er steeds meer dermatologen en huisartsen die cosmetische ingrepen ‘erbij doen’, al dan niet in een schoonheidskliniek. Het is echter raadzaam om te kiezen voor een erkend cosmetisch arts met veel ervaring. Alle artsen bij Easy Cosmetics zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Hun expertise ligt bij cosmetische behandelingen, dag in dag uit voeren zij lipfiller, botox en andere cosmetische behandelingen uit. Daarnaast houden ze hun kennis bij met nascholing en trainingen. Kies je ervoor om bij Easy Cosmetics een veilige lipfiller behandeling te laten doen, dan weet je zeker dat je door een ervaren cosmetisch arts wordt behandeld. In onze kliniek in Amsterdam houden we ons bovendien ook aan de leeftijdswet voor cosmetische behandelingen: ben je onder de 18 jaar, dan voeren we geen lipfiller behandeling uit.

Vollere lippen? Laat je deskundig informeren en adviseren!

Met lip fillers kan je niet alleen dunne lippen of asymmetrische lippen voller maken, ook de lipcontouren kunnen naar jouw wensen worden verbeterd. Ben je ouder dan 18 en wil je meer informatie over de voor- en nadelen van lipfillers, de prijs van de filler behandeling en enkele voor- en nafoto’s zien? Lees dan deze blog over lipfillers of neem contact met ons op!

Waar moet ik zijn in Amsterdam voor een vakkundige lipfiller behandeling?

Bij Easy Cosmetics ben je aan het juiste adres. Onze kliniek in Amsterdam bevindt zich aan de A.J. Ernststraat 735. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of plan direct een gratis intakegesprek in voor een lipfiller behandeling met één van onze cosmetisch artsen.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Meest gestelde vragen over Leeftijd en lipfillers

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om je lippen te laten behandelen met lipfillers. Deze leeftijdsgrens geldt in Nederland overigens voor alle invasieve cosmetische behandelingen.

In Nederland moet je minimaal 18 jaar zijn om een cosmetische behandeling zonder medische noodzaak te laten uitvoeren. Dit staat in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg.

Tegenwoordig bieden verschillende behandelaars en artsen cosmetische behandelingen aan, ook lipfillers. De bevoegdheid van een arts zegt niets over of hij/zij een bepaalde behandeling goed kan uitvoeren. Het heeft ook te maken met ervaring, en hoeveel en welke extra opleidingen een arts heeft gevolgd. Alle artsen bij Easy Cosmetics zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, krijgen regelmatig trainingen en zijn dag in dag uit bezig met cosmetische behandelingen waardoor zij veel ervaring en expertise hebben.

Aangezien een cosmetische behandeling geen (of niet altijd een) medische noodzaak kent, wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit geldt ook voor lipfillers.

Een lipfiller behandeling heeft minimale bijwerkingen mits het door een erkende en bekwame cosmetisch arts wordt uitgevoerd.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.