Hoe krijg je een strakkere kaaklijn

Door: Toby Makmel

Je kaaklijn bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je gezicht. Het is een feit dat mensen met een mooie strakke kaaklijn vaak aantrekkelijker gevonden worden dan mensen die dat niet hebben. Door het verslappen van de kaaklijn vervagen de namelijk de contouren van je gezicht en zie je er vaak ouder uit dan je werkelijk bent.

Wat is de oorzaak van een slappe kaaklijn?

Het natuurlijke verouderingsproces

Er zijn diverse oorzaken voor het verslappen van de kaaklijn. De meest voorkomende oorzaak is het natuurlijke verouderingsproces, de boosdoener van veel cosmetische problemen. Daar ontkomt niemand aan, al heeft de één er eerder last van dan de ander.

Als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces neemt de hoeveelheid collageen in de huid af en slinkt het kaakbeen. Het gevolg daarvan is dat de huid te ruim wordt en enigszins gaat hangen.

Gewichtsverlies

Behalve het natuurlijke verouderingsproces kan je ook last van een slappe kaaklijn en hamsterwangen krijgen door gewichtsverlies. Wanneer je in korte tijd een groot aantal kilo’s kwijtraakt, heeft de huid niet voldoende tijd om te herstellen. De te ruim geworden huid zakt dan als het ware langs de onderkaak.

Verkeerd dieet

Ook door het volgen van een verkeerd dieet kan je last hebben van een vervaagde kaaklijn. Kijk bijvoorbeeld naar sommige jongeren die net iets te vaak vettige snacks nuttigen. Die krijgen een rond gezicht met opgezwollen wangen. Helaas biedt een cosmetische behandeling daar geen oplossing voor.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Behandeling strakkere kaaklijn

Met een relatief eenvoudige cosmetische behandeling is een strakkere kaaklijn zonder operatie tegenwoordig mogelijk. Daarmee verminderen de hamsterwangen en heb je weer een mooie strakke kaaklijn en een jeugdiger uiterlijk. Het resultaat van een behandeling houdt 12 tot 18 maanden aan. Daarna kan de behandeling zonder probleem herhaald worden.

De kaaklijn strakker maken kan op verschillende manieren, namelijk met Botox, fillers, of een combinatie van beiden, afhankelijk van de oorzaak. Tijdens het consult zal de cosmetisch arts beoordelen wat de beste behandeling is.

Strakkere kaaklijn Botox

Wanneer het vervagen van de kaaklijn wordt veroorzaakt doordat de spieren in de hals te strak zijn geworden, kan een behandeling met Botox uitkomst bieden. De spieren die te strak zijn worden dan geïnjecteerd met Botox, zodat zij ontspannen. De kaaklijn wordt dan weer strakker.

Strakkere kaaklijn fillers

In het geval dat de slappere kaak lijn wordt veroorzaakt door de afname van collageen in de huid, is een kaaklijn behandeling met fillers aan te bevelen. Door de wangen en de jukbeenderen te injecteren met een filler, neemt het volume in het gezicht weer toe en wordt de kaaklijn strakker. Tevens kan de kaaklijn aanvullend direct worden behandeld met fillers om zo optisch tot een strakkere kaaklijn te komen.

Wanneer een behandeling met Botox en fillers?

Het komt voor dat de oorzaak van het vervagen van de kaaklijn ligt in zowel het verslappen van de huid als te strakke spieren in de hals. Het beste resultaat wordt dan verkregen door behalve het volume te herstellen met fillers, ook de spieren in de hals met Botox te behandelen.

Is deze behandeling alleen geschikt voor vrouwen?  Absoluut niet. Net als vrouwen, kunnen mannen ook last krijgen van een vervaagde kaaklijn. Dat is voor mannen net zo vervelend als voor vrouwen. Steeds vaker wordt dan ook gekozen voor de strakkere kaaklijn man behandeling met prachtige resultaten.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Wie zijn wij?

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.