Wangen

Als we bedenken welke delen van ons gezicht de uitstraling bepalen, dan denk je niet meteen aan de wangen. Bij het ouder worden vermindert het volume in het gezicht en kunnen de wangen invallen en inzakken. Hoewel dit een natuurlijk proces is, kan het er voor zorgen dat je er vermoeid uitziet.

Wangen in het kort

Ingevallen wangen doen echt afbreuk aan die frisse, jeugdige uitstraling die we eigenlijk allemaal zo lang mogelijk willen behouden. De wangen kunnen, net als andere behandelgebieden in het gezicht, na verloop van tijd volumeverlies gaan vertonen. Soms is er voor ingevallen wangen geen oorzaak en gebeurt dit zonder aanleiding. Soms zien we ook dat personen die gewicht hebben verloren of een zware tijd achter de rug hebben een dergelijk volumeverlies vertonen (net als bij de jukbeenderen).

wangen-fillers

Ingevallen wangen opvullen

Gelukkig is er voor ingevallen wangen een oplossing, zodat je niet meer met een triest, afgetraind gezicht rond hoeft te lopen. De wangen kunnen prachtig worden gevuld met Hyaluronzuur of Radiesse. Het resultaat van een dergelijke behandeling is dat het gezicht minder ingevallen toont. Het is goed om in te zien dat niet het volledige verlies gecompenseerd hoeft te worden. Vaak gaat het meer om bepaalde lijnen in het gelaat terug te krijgen of te camoufleren.

Wangen opvullen met eigen vet

Het is tegenwoordig ook mogelijk om de wangen op te laten vullen met eigen vet. Door middel van liposuctie wordt dan ergens anders uit je lichaam vet weggehaald. Dat vet wordt dan gefilterd en wordt ingespoten op de plaats waar extra volume wenselijk is. In dit geval dus de wangen. Bij ons in de kliniek wordt deze behandeling niet uitgevoerd.

Vanzelfsprekend hebben onze cosmetische artsen hier in Amsterdam daar goede redenen voor:

  • Het werken met eigen vet is minder betrouwbaar dan werken met de fillers die normaal gesproken worden gebruikt om volumeverlies aan te vullen. De voornaamste reden hiervoor is met name het ‘voorspellen’ van het te verwachten eindresultaat. Van bijvoorbeeld de hyaluronzuur filler weten zij precies wat de werking is, dat je direct resultaat hebt en dat de filler doet wat en waar jij dat wilt. Met eigen vet kan ook volume worden hersteld, maar vooraf is niet goed in te schatten hoeveel procent van het ingespoten vet daadwerkelijk daar blijft zitten waar je het wilt hebben.
  • De hersteltijd is veel langer bij het gebruik van eigen vet. Met een hyaluronzuur filler kan je dezelfde dag het resultaat van de behandeling zien. Met eigen vet duurt dat zeker een week.
  • De behandeling met eigen vet is niet meer terug te draaien. Wanneer je bent behandeld met een hyaluronzuur filler en het resultaat is niet naar wens, dan heeft de arts de mogelijkheid om met het middel hyason het hyaluronzuur van de filler weer te neutraliseren. Bij een behandeling met eigen vet is dat niet mogelijk.

Wangen opvullen

Wangen opvullen met fillers

Er worden prachtige resultaten behaald met het aanvullen van het verloren volume van de wangen. Datzelfde geldt voor rimpels in de wangen opvullen. Door middel van fillers op basis van hyaluronzuur of radiesse, wordt het volume van de wangen weer aangevuld. Holle wangen opvullen met Botox kan niet. In overleg met de patiënt besluit onze cosmetisch arts welke soort filler het meest geschikt is voor de behandeling. De te verwachten duur van het resultaat van de behandeling is ongeveer 10 tot 12 maanden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de situatie van voor de behandeling en de leefwijze.

Wangen opvullen met hyaluronzuur

Fillers op basis van hyaluronzuur worden vaak gebruikt om verloren volume aan te vullen. Zeg maar, de ingevallen wangen opvullen. Eigenlijk zijn er aan het gebruik van hyaluronzuur geen nadelen te ontdekken. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt voor extra volume door zich te verbinden met water. Het kan wel tot 500 keer zijn eigen volume aannemen, dus er is maar een heel klein beetje nodig voor het gewenste resultaat. Allergische reacties zijn ook niet te verwachten, aangezien het een lichaamseigen stof is. Het percentage mensen die hier een allergische reactie op krijgen is mogelijk minder dan 0,1%.

Wangen opvullen kosten

Voor ‘fillers wangen’ is de prijs van een behandeling afhankelijk van een aantal factoren. De gebruikte materialen, in dit geval de fillers en de duur van de behandeling spelen daar een rol bij. Vooraf wordt de te verwachten prijs met de patiënt besproken, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Er wordt ook rekening gehouden met het beschikbare budget. Op onze prijzen pagina kan je alvast een idee van de tarieven die gehanteerd worden krijgen.

Ervaringen wangen opvullen

Het is voor onze patiënten een geweldige ervaring om weer in de spiegel te kijken en opnieuw die frisse jeugdige uitstraling van weleer terug te zien. Er zijn geen tips tegen ingevallen wangen, anders dan te kiezen voor een filler behandeling.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.