Wat is een Botox Brow Lift?

Door: Toby Makmel

Ben je het beu om rond te lopen met een vermoeide uitstraling, zware blik of optrekkende wenkbrauwen waardoor je meer voorhoofdrimpels ziet? Overweeg dan eens een Botox Brow Lift, dit is wenkbrauwlift met Botox. Na deze korte en nogenoeg pijnloze cosmetische behandeling krijg je snel weer een frisse, uitgeruste en jeugdige blik en kan je er weer een tijdje tegenaan. Meer weten? Ontdek hieronder alles over de Brow Botox!

brow botox lift

Eye Brow Botox, iets voor jou?

Naarmate je ouder wordt, krijgt je huid een minder flexibele en minder elastische structuur met meer rimpels als gevolg. Ook kan je last hebben van een zware blik of overhangende oogleden waardoor je geneigd bent om je wenkbrauwen steeds op te trekken wat ook extra rimpels in het voorhoofd gebied veroorzaakt.

Of wellicht heeft jouw huid nog niet zozeer last van ouderdomsverschijnselen, maar wel van een vermoeide blik of verzakte wenkbrauwen?

Welk van bovenstaande symptomen dan ook voor jou van toepassing zijn, een wenkbrauwlift met Botox kan uitkomst bieden. Met deze eenvoudige, korte en nagenoeg pijnloze cosmetische behandeling komen jouw wenkbrauwen hoger te staan en heb je een meer open en uitgeruste blik. Easy as that!

Wat is een Brow Botox?

Een wenkbrauwlift met botox wordt ook weleens een Brow Botox, Brow Lift of kortweg Brow-Tox genoemd. Bij deze behandeling wordt door een cosmetisch arts op enkele plekjes in het gebied rond de wenkbrauw kleine hoeveelheden Botuline Toxine ingespoten door middel van een injectie met een zeer fijne naald. Het middel zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende wenkbrauw spier stagneert. Aangezien deze spier er normaal voor zorgt dat je wenkbrauw naar beneden trekt, zorgt de Botuline Toxine er nu dus voor dat je wenkbrauw gelift wordt. Het resultaat? Een gezicht dat minder vermoeid overkomt en een frisse blik heeft waardoor je een jeugdige uitstraling krijgt!

Voor wie is een Brow Botox geschikt?

Een Brow Botox is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt ook door beiden gebruikt. Mocht je denken dat alleen oudere mensen kiezen voor een wenkbrauwlift met Botox, dan heb je het mis. In onze kliniek zien we niet enkel patiënten die kiezen voor deze behandeling om een meer jeugdige uitstraling te krijgen, maar ook jongere mensen die esthetisch last hebben van een ‘altijd vermoeide blik’. In dit geval liggen je wenkbrauwen lager en lijken je ogen dieper in hun kassen te liggen.

Voordeel van een Botox Brow Lift?

Botuline Toxine is een niet-chirurgische oplossing waarmee cosmetische behandelingen zoals een wenkbrauwlift worden uitgevoerd. Zonder te hoeven opereren kan Botox ervoor zorgen dat je gezicht minder vermoeid lijkt, waardoor je een jeugdige uitstraling krijgt.

Hoe verloopt een Botox Brow Lift?

Intake
We verwelkom je graag eerst voor een intake gesprek bij een van onze cosmetisch artsen in onze kliniek in Amsterdam. Tijdens dit gesprek zal worden bepaald of je geschikt bent om de gewenste wenkbrauwlift met Botox te ondergaan. De arts zal nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen. Ook zal duidelijk naar voren komen wat jouw verwachtingen zijn. Op zijn beurt zal de arts dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn.

De wenkbrauwlift
Voor de Brow Lift behandeling zullen er foto’s genomen worden om zo het resultaat achteraf te kunnen vergelijken. Tijdens de behandeling injecteert de arts de Botox op enkele plekjes rond de wenkbrauwen. In principe vindt er geen verdoving plaats voor een behandeling met Botox, omdat er gebruik wordt gemaakt van een hele fijne injectienaald. Deze geeft enkel het gevoel van een speldenprik. Indien je dit toch nog bezwaarlijk vindt, kan er altijd een verdovende crème worden gebruikt voor de behandeling. Door de dunne naald houd je geen littekens over aan een Botox behandeling. Het consult en de Botox behandeling duren gezamenlijk gemiddeld 20 minuten.

Na de Brow Botox behandeling
Na de behandeling zijn er weinig bijwerkingen. Direct na het inspuiten kan er enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meerderheid van de gevallen na 10 tot 15 minuten niet meer zichtbaar. Ook is er geen sprake van napijn. Een wenkbrauwlift is zelfs zo’n lichte Botox behandeling dat koeling met icepacks niet eens nodig is. Voor een optimaal resultaat krijg je in onze kliniek na elke behandeling altijd informatie mee met tips voor na de behandeling.

Het effect van een Brow Botox

Een wenkbrauwlift met Botox is een behandeling waarbij een zeer natuurlijk resultaat behaald wordt bij jong en oud. Een Brow Lift geeft direct een frisse, jeugdige uitstraling met behoud van je natuurlijke gelaatstrekken. Je hoeft niet bang te zijn voor een onnatuurlijk of bewegingloos gelaat. Met slechts enkele Botox injecties wordt je wenkbrauw subtiel gelift wat een heel natuurlijk resultaat geeft.

Overtuigd of toch nog op zoek naar extra informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder!

Ons team staat voor je klaar!
Overweeg je om te kiezen voor een wenkbrauwlift met botox? Dan verwelkomen we je graag bij Easy Cosmetics in Amsterdam. Ons team van ervaren en goed getrainde cosmetisch artsen helpt je graag verder!

 

Meest gestelde vragen rond Brow Botox

Net als andere cosmetische behandelingen met Botox, blijft het effect van een wenkbrauwlift met Botox doorgaans ook zo’n drie maanden zichtbaar. Indien gewenst kan nadien een behandeling worden herhaald.

Cosmetische behandelingen met Botox mogen in Nederland alleen door BIG-geregistreerd artsen worden uitgevoerd. Het maakt daarbij niet uit of de uitvoerend arts nog een andere specialisatie heeft gedaan. Het belangrijkste is dat de arts ervaring heeft met het middel dat via injecties wordt toegediend, deze behandelingen regelmatig uitvoert en zijn kennis bijhoudt met nascholing en trainingen.

Alle artsen bij Easy Cosmetics voldoen hieraan en zijn aangesloten bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde.
Belangrijke aanvulling: schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten mogen geen Botox behandelingen uitvoeren, dus ook niet een wenkbrauwlift met Botox.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.