kincorrectie zonder operatie

Door: Toby Makmel

Een onderkin, een dubbele kin, rimpels en putjes in je kin, allemaal bronnen van ergernis! Je kan een onderkin namelijk niet even ‘wegsmeren’ met make-up, net als bijvoorbeeld een oneffenheid in je huid of een klein litteken. Nee, een probleem met je kin is er altijd. Nog altijd wordt er door velen gedacht dat dit soort cosmetische problemen slechts met een operatie opgelost kunnen worden. Gelukkig is dat tegenwoordig verleden tijd.

Er zijn heel veel kincorrecties die zonder operatie verholpen kunnen worden, waarvan de meest eenvoudige een kincorrectie met Botuline Toxine is. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van behandelingen voor kin problemen. Mocht je over bepaalde behandelingen nog vragen hebben, of wil je weten of een bepaalde behandeling jou ook van je kin probleem afhelpt, neem dan even contact met ons op. We staan je graag en vrijblijvend te woord.

De kin

We hebben het hier dan wel over kin problemen, maar eigenlijk is je kin niets anders dan de onderkant van je gezicht. Hij heeft de vorm van het puntige gedeelte van je onderkaak. Het kan natuurlijk zo zijn dat dat nou nèt het probleem is. Zo kan je onderkaak te kort of te lang zijn, waardoor je ook andere, dan cosmetische problemen hebt. Daar kunnen wij zonder operatie helaas niets aan doen.

Putjes en rimpels

De putjes en rimpels hebben te maken met het verouderingsproces. Door de jaren heen wordt het spiertje in je kin, de m. Mentalis genaamd, steeds sterker en spant zichzelf dus strakker aan. Daardoor krijg je al die ongewenste putjes en rimpels in je kin.

Om dit probleem op te lossen kan veelal worden volstaan met een behandeling met Botox. Botox laat die spier weer ontspannen. Je bent dan voor een periode van drie tot vier maanden verlost van je probleem. Na die periode moet je de behandeling dan weer herhalen. Naarmate je deze behandeling vaker laat doen, wordt het effect van de behandeling langer.

De onderkin

Sommige mensen hebben gewoon altijd al een onderkin, maar over het algemeen krijg je een onderkin doordat naarmate je ouder wordt je huid wat gaat zakken en de zwaartekracht dus een rol gaat spelen. Er ontstaan dan een soort kwabjes e

n bij je kin is dat snel zichtbaar.

Vroeger zat er niets anders op bij dit probleem dan een operatie te ondergaan om een facelift te laten doen. Daar zit niemand eigenlijk op te wachten. Het alternatief was dat je er maar mee moest leren leven. Gelukkig is dat tegenwoordig anders op te lossen.

Dat kan bijvoorbeeld heel goed met een filler gebaseerd op hyaluronzuur. Een lichaamseigen stof, die afneemt naarmate we ouder worden. De filler met hyaluronzuur bindt zich met water en éénmaal precies op de juiste plaats ingespoten. Vaak is dat bij je jukbeenderen. Na de behandeling zal het volume weer toenemen en verdwijnt je onderkin.

Na verloop van een aantal maanden zal je lichaam het ingespoten hyaluronzuur alweer afgebroken hebben. Het resultaat van een behandeling met hyaluronzuur duurt tussen de 6 en 12 maanden. Ook hier geldt, als je de behandeling vaker ondergaat, heb je er steeds langer plezier van.

Nog meer mogelijkheden

In dit artikel hebben we je twee voorbeelden gegeven van het oplossen van kin problemen zonder operatie. Er zijn nog legio mogelijkheden bij ons in de kliniek mogelijk die allen geweldige resultaten boeken. Wij bekijken per persoon welke behandeling het best aansluit op jouw probleem en het beoogde resultaat. Zo kan het zijn dat de één met Botox wordt behandeld en de ander voor een soortgelijk probleem met bijvoorbeeld een combinatie van Botox en een filler. Onze specialisten weten precies hoe ze je het beste kunnen helpen.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.