Kin & kinlijn

Kin & kinlijn verwijzen naar esthetische behandelingen voor de kin en kaaklijn. Ergernissen zoals rimpels, putjes, lijntjes en onderkin kunnen worden verholpen met niet-invasieve methoden zoals Botox, Hyaluronzuur of Radiesse, zonder chirurgische ingrepen.

Soorten en maten

De kin is eigenlijk niets meer dan de onderkant van je onderkaak. Hoe de kin is gevormd is vaak genetisch bepaald. Je hebt dan ‘precies de kin van je moeder of je vader’. Dat is leuk, maar dat wil niet zeggen dat je daar dan maar tevreden mee moet zijn. Er zijn mensen die het niet erg vinden dat hun kin misschien wat aan de korte kant is, of dat ze een onderkin of andere onvolkomenheden aan de kin hebben. Dat is prima. Voor diegenen die zich er dood aan ergeren is er vaak een simpele, effectieve, maar niet echt ingrijpende oplossing. Meestal is een onderkin overtollig vetweefsel dat zich onder je kin bevindt. In dat geval kunnen we door middel van liposuctie de onderkin verminderen.

Verschillende problemen

Het natuurlijke verouderingsproces heeft overal invloed op. Dus ook op de kin. Door de tand des tijds kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met de volgende kin-problemen:

  • Putjes
  • Lijntjes
  • Rimpels
  • Onderkin

Er zijn ook cosmetische problemen die je aan je kin kunt hebben zonder dat leeftijd een rol speelt:

  • Vorm van de kin<
  • >Onderkin

Oplossingen

Voor de meeste van bovengenoemde problemen bestaat een non-invasieve oplossing. Dat betekent dat je hiervoor niet geopereerd hoeft te worden. De oplossingen die wij bieden zijn weliswaar tijdelijk, maar doordat de kosten en de impact van deze behandelingen heel goed te doen zijn, is dit normaal gesproken geen probleem. Genieten dus van je ‘nieuwe look’ zonder er op enige wijze onder te hoeven lijden!

kin-botox

Botuline Toxine

Putjes en lijntjes

Putjes en lijntjes in de kin worden veroorzaakt doordat de m. Mentalis, een spiertje in de kin, door de jaren heen steeds sterker is geworden. Deze spier, die vast zit aan het bot van de onderkaak, de lip en de huid, staat als het ware te strak gespannen.

Door deze spier in te spuiten met Botuline Toxine, beter bekend als Botox, ontspant deze zich en trekt niet langer aan de huid. Het resultaat is dat de putjes en de lijntjes in de kin grotendeels verdwijnen voor een periode van ongeveer 4 maanden. Een prettige bijkomstigheid is dat de lippen na deze behandeling zich ook beter laten sluiten.

Naar mate deze behandeling herhaald wordt, worden de resultaten steeds beter en houden langer aan. Dat komt omdat de huid dan de gelegenheid krijgt om te herstellen en de spier die dan langere tijd ontspannen is, zal niet meteen weer strak staan.

Rimpels

Ook de rimpels in de kin kunnen goed behandeld worden met Botox. Hele hardnekkige rimpels kunnen bestreden worden met Botox en aanvullend een filler gebaseerd op hyaluronzuur.

Onderkin

Het hebben van een onderkin is geen pretje en staat op nummer 1 van ergernissen die men over het uiterlijk heeft. Vaak krijgen wij in de kliniek vragen over de mogelijkheden voor een ‘dubbele kin correctie’. Dat is heel goed mogelijk. De behandeling hangt af van de oorzaak van de onderkin. Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn.

We noemen de meest voorkomende oorzaken:

  • Overgewicht
  • Het zakken van de huid
  • Te korte kin

Korte metten maken met je onderkin? Fillers op basis van hyaluronzuur of radiesse

Overgewicht

Een onderkin die is ontstaan door overgewicht, kan door het volgen van een dieet en het verliezen van overtollig gewicht behoorlijk in omvang afnemen. Blijft de onderkin bestaan na het volgen van een dieet, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult, dan kan onze specialist je adviseren over de mogelijkheden.

Het zakken van de huid

Als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces zakt de huid van het gezicht. Hierdoor ontstaat een onderkin. Deze wordt veroorzaakt doordat het volume op de jukbeenderen afneemt door de afname van collageen in de huid. Door dit volume te herstellen met een filler, komt de huid weer strakker te staan en zal de onderkin een heel stuk verminderen.

Kinlijn

onderkin verminderen

De kinlijn is bij sommige personen een hele diepe dwarse lijn op de kin, net onder de onderlip. Soms kan het hierdoor lijken alsof de kin omhoog staat. Deze kinlijn is met Hyaluronzuur filler of Radiesse te verzachten. Ook een Botox behandeling kan soms helpen om dit effect nog te verbeteren.

Het is belangrijk te vermelden dat deze aanpassingen altijd passend moeten zijn en blijven bij de werkelijke leeftijd van de patient. Een kaaklijn en kin mogen niet te ‘scherp’ worden. Dit geeft een zeer gemaakt en onnatuurlijk beeld. Een kaaklijn van een ouder persoon is altijd wat minder scherp gedefinieerd. Dit betekent dan ook dat dit door patient als ook de behandelaar geaccepteerd moet worden. Echter, een verbetering van het beeld en betere definities van de kin en kaaklijn kan ontzettend veel opleveren en bijdragen aan het beeld.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.