Kin correctie

Een rimpeltje hier of daar stoort de meeste vrouwen niet. Rimpeltjes hebben volgens velen karakter en maken het gezicht levendig. Bovenaan het lijstje van uiterlijke ergernissen van de meeste vrouwen staat de kin, met soms in het verlengde daarvan de onderkin. Als je niet tevreden bent over je kin, staat breeduit lachen je waarschijnlijk ook tegen, omdat die kin dan extra in beeld komt.

product-filler

Vervelend, als je niet blij met je kin bent. Dan heb je nog de onderkin, waar velen mee zitten. Die verpest toch je hele profiel? Er zijn zelfs speciale trucjes om de onderkin niet op de foto te krijgen! Gelukkig is hier altijd wel iets aan te doen. Liposuctie onderkin is een vorm van onderkin correctie. Met deze behandeling kan je met succes je onderkin doen verminderen.

De kin vormt een belangrijk onderdeel voor de balans en de verhoudingen van het gezicht, met name als er naar het profiel van het gezicht wordt gekeken. Een overbeet of relatief veel vooruitstekende neus kan in het beeld worden verzacht en zo dus de verhoudingen tussen de kin ,de neus en de mond worden verbeterd.

Problemen

Eigenlijk is je kin niets meer dan de onderkant van je gezicht die wordt gevormd door het puntige deel van het bot van je onderkaak.

Het wisselt per persoon hoever die uitsteekt, of juist niet uitsteekt. In het gebied rond de kin kunnen verschillende onregelmatigheden voorkomen, zoals lijntjes, putjes, rimpeltjes, of craquelé huid.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de vorm van de kin niet naar wens is en een bron van ergernis wordt

De oplossing!

De putjes en lijntjes worden veroorzaakt door een spiertje dat in de kin zit, de m. Mentalis. Naarmate we ouder worden, trekt dat spiertje meer aan de huid van de kin. Hierdoor ontstaan lijntjes en putjes.

Dit kan behandeld worden met Botuline Toxine. De spierspanning wordt dan minder en de kin wordt weer mooi glad.

Voor de volgende problemen met de kin, maken wij gebruik van een op hyaluronzuur gebaseerde filler:

 • Putjes
 • Rimpels
 • Craquelé huid
 • Vorm en volume van de kin

In het verleden was men voor de hierboven genoemde problemen vaak genoodzaakt om over te gaan tot drastische operatieve maatregelen, maar tegenwoordig kunnen al de hierboven genoemde problemen fantastisch worden behandeld met een relatief eenvoudig te ondergane behandeling met een op hyaluronzuur gebaseerde filler.

Zelfs wanneer de vorm van de kin aangepast moet worden, of de onderkin weggewerkt moet worden. De resultaten zijn doorgaans spectaculair en het resultaat blijft gedurende ongeveer 10-12 maanden zichtbaar.

Voorbereiding

Samen met onze arts maakt u een behandelplan.

Men name bij correctie aan de kin is het erg belangrijk om weloverwogen te werk te gaan. De projectie van de kin is erg belangrijk. Er wordt gekeken of dit in balans is met bijvoorbeeld de lippen of een eventuele overbeet.

Uitgangspunt voor het behandelplan is een verbeterde balans van het profiel, de juiste verhoudingen in het gezicht en een verbetering van de contouren van de kaak. In sommige gevallen wordt door de arts geadviseerd om ook de lippen te behandelen om tot het beste resultaat te komen.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
 • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
 • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een behandeling met hyaluronzuur, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

 • Het behandelde gebied kan gedurende 10 tot 30 minuten gekoeld worden;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
 • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied.

Het resultaat

Wanneer na een dag of twee de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar. (Het beste resultaat is na een dag of tien te zien.

Het volume en de contouren van het behandelde deel van het gezicht zijn hersteld. De kaaklijn is weer mooi strak, het beeld in profiel is verbeterd voor wat betreft de verhoudingen en balans.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde vragen over Kincorrecties

Nee, na een behandeling met fillers blijven geen littekens achter.

Wij respecteren de privacy van al onze klanten en ook die van de gebruikers van onze website. Persoonlijke informatie wordt door ons altijd strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden.

Voor de behandeling hoef je niet direct te stoppen met roken. Het is alleen wel zo, dat je huid eerder veroudert door te roken. Daarnaast verslechterd roken de wondgenezing.

Dat hangt er van af. Wij streven altijd naar een natuurlijk resultaat en zorgen ervoor dat je er jeugdiger, energieker en vitaler uitziet. Voor super strakke, glad gespoten onnatuurlijke gezichten kan je niet bij ons terecht.

Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.