Wat is de beste leeftijd voor botox?

Door: Toby Makmel

De populariteit van injectables en andere non-invasieve cosmetische behandelingen is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds vaker en vroeger zien we mensen die voor een botox behandeling komen. Voornamelijk vrouwen, maar ook mannen kiezen steeds vaker voor een botox injectie om er beter uit te zien. 

Maar wat is nu eigenlijk de ideale leeftijd om met botox te beginnen? In dit artikel geeft Toby, cosmetisch arts KNMG, antwoord op die vraag.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Vanaf welke leeftijd botox?

“Dat hangt van verschillende factoren af, te beginnen met de wettelijke minimum leeftijd voor een botox behandeling. Die is 18 jaar. Zonder medische noodzaak kom je voor je 18e niet in aanmerking voor een behandeling. Ik zie soms mensen die op relatief jonge leeftijd willen beginnen met preventieve botox behandelingen. Zo willen zij voorkomen dat ze überhaupt rimpels krijgen”. 

Rond je 30ste kunnen beginnen met botox

“Persoonlijk ben ik van mening dat je met botox kunt beginnen op het moment dat de mimische rimpels niet meer helemaal willen wegtrekken als je je gezicht ontspant. Dus, als je lacht zie je naast je ogen lachrimpeltjes en als je daarna je gezicht weer ontspant, moeten die niet meer zichtbaar zijn. Over het algemeen zie je dat zo rond de 30 jaar kleine lijntjes zichtbaar blijven. Daarom zou dat mijn inziens een goede leeftijd kunnen zijn om met botox behandeld te worden. Bij de een wat eerder en bij de ander wat later.” 

Botox tegen overmatig zweten of schoonheidsfoutjes

overmatig_zweten

“Ook zie ik regelmatig patiënten die op hun 18e willen beginnen met botox tegen overmatig zweten. Dat is natuurlijk heel goed te begrijpen, want dat is een vervelende aandoening, die met botox behandelingen redelijk eenvoudig onder controle gehouden kan worden”. 

“Dus, op welke leeftijd botox? Wettelijk dus pas vanaf 18 jaar. Ik geloof zeker in preventieve botox behandelingen vanaf het moment dat een persoon veranderingen ziet ontstaan die niet meer goed willen verdwijnen. Er is dan ook nog vaak minder botox nodig, dus het zijn ook geen hele kostbare behandelingen. Verder hangt het er natuurlijk vanaf waarvoor je een botox behandeling wilt. Voor overmatig zweten zou ik persoonlijk, in bepaalde gevallen, de botox oksels begrijpen vanaf een leeftijd van 18 jaar.

Botox tot welke leeftijd?

“Er wordt vaak gedacht dat het voor ouderen geen zin heeft om een botox behandeling te ondergaan. Niets is minder waar. Onder onze clientèle bevinden zich dan ook best veel 70-plussers en hun aantal neemt toe. Ik denk dat het te maken heeft met de hogere levensverwachting en de vitaliteit die we tegenwoordig hebben”. 

“Net als iedereen willen ouderen er ook op hun best uitzien en als dat lukt met een botox injectie is dat natuurlijk prima. Bij deze groep patienten zien we ook iets vaker de botox behandeling tegen afhangende mondhoeken. Dit kan een vervelend probleem zijn, mede omat het een negatief aspect kan geven aan het gezicht. 

“Een botox behandeling tegen afhangende mondhoeken geeft weer een fitter en vitaler beeld in het gezicht, en dat is precies waar het om te doen is. Eruit zien zoals je je voelt”.

Conclusie

Het wel of niet ondergaan van een botox behandeling heeft alles te maken met jouw persoonlijke keuzes. Of je nu in de twintig bent of een 70-plusser, iedereen is welkom. Twijfel je eraan of een botox behandeling voor jou de ideale oplossing is, maak dan gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met een van de specialisten van het Easy Cosmetics team.

Neem vrijblijvend contact op

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.