Kaaklijn & kinprojectie

Kaaklijn & kinprojectie verwijzen naar de contouren en projectie van de kaak en kin. Door het natuurlijke verouderingsproces kunnen deze veranderen door botresorptie en verlies van huidelasticiteit. Behandelingen met Hyaluronzuur of Radiesse bij Easy Cosmetics kunnen deze tekenen van veroudering verzachten.

Kaaklijn & kinprojectie in het kort

Tijdens het verouderingsproces veranderen er meerdere factoren in het gelaat. De structuur van de botten in de schedel, een van de belangrijkste steunende structuren in het gezicht, neemt af en verandert van positie. De kin projectie kan van nature meer of minder zijn maar neemt door de jaren heen wat af. Het vetweefsel in de speciale oppervlakkige en diepere compartimenten, dat tezamen met de botstructuren mede verantwoordelijk is voor de mooie contouren van het gelaat, slinkt en zakt richting de onderkant van het gelaat. De huid verliest aan elasticiteit en stevigheid, waardoor deze mede door afgenomen steun sneller gaat ‘hangen’. Allemaal zeer natuurlijke veranderingen! Echter, deze veranderingen zorgen er wel voor dat op verschillende niveaus in het gelaat de veroudering kan gaan tonen.

kaak-radiesse-hyaluronzuur

Strakkere kaaklijn

liposuctie kin

De kaaklijn is hier een van. Er treedt een toenemend verlies van definitie van de kaaklijn op naarmate het bot van de onderkaak wordt geresorbeerd en opnieuw wordt gevormd.
Rond de leeftijd van 35 jaar begint botresorptie plaats te vinden in de onderkaak. Dit resulteert in een verlies van de hoogte en lengte van de onderkaak, wat leidt tot een meer stompe onderkaakhoek, kinretrusie (naar achter trekken van de kin) en een geaccentueerde voorkaak groeve.

Het verouderingsproces resulteert dus onder andere in marionetplooien, een onderkin en een slecht gedefinieerde kaaklijnen. Pas bij veroudering ontstaan ​​de kaak- en marionetplooien.

Bij kaaklijn veroudering kan de definitie hiervan langs het aspect van het ondervlak vaak onderbroken raken wanneer de huid onder andere door slapte gaat hangen ter hoogte van de kaaklijn. Het gevolg is dat er visueel een soort ‘hamsterwang’ ontstaat.

Daarnaast ontstaat door een minder sterke kaakhoek een verouderingsbeeld. Hoe jonger de persoon, hoe ‘harder’ de kaakhoek is. Naarmate de leeftijd toeneemt en de botstructuren veranderen, wordt deze hoek minder scherp en ontstaat het beeld van een oudere kaaklijn.

Het belang van een goed gedefinieerde kaaklijn is hiermee heel duidelijk. Het zorgt dat de verouderingsprocessen zoals hierboven beschreven minder zichtbaar worden. Het geeft het gelaat daarmee een jeugdiger aspect. Daarnaast is het van belang dat de kinprojectie, welke ook veranderd kan zijn, passend is. Vooral in het profiel is dit goed te onderscheiden. Mannen mogen een wat bredere kin hebben en vrouwen wat smaller. Echter voor beiden geldt dat de projectie moet kloppen.Deze projectie draagt tevens bij aan het beeld van de kaaklijn.

In de praktijk kan met een Radiesse of Hyaluronzuur kaaklijn behandeling, de kaaklijn weer hersteld worden tot één lijn. Tevens kan hiermee de projectie van de kin, indien raadzaam, verbeterd worden waardoor het meer passend is bij de dimensies van het gelaat.

Te korte kin

Het komt regelmatig voor dat de kin te kort is. Dat is goed te zien wanneer we het gezicht ‘en profile’ bekijken. De kin is dan in verhouding tot de rest van het gezicht niet vooruitstekend genoeg. Om dit op te lossen, kan de kin ingespoten worden met kin-correctie fillers, waardoor deze meer naar voren komt en de onderkin geheel of bijna geheel laat verdwijnen.

Kin correctie ervaringen

Inmiddels hebben wij heel veel van onze cliënten geholpen om hun kin weer mooi glad, strak en zonder onderkin te krijgen. Ben je het ook zat om rond te lopen met een kin waar je je aan ergert? Maak dan voor kin-correctie Amsterdam eens een afspraak voor een vrijblijvend consult. Onze specialist kan je dan precies vertellen wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.