Rimpels bovenlip & rokerslijntjes

Rimpels bovenlip & rokerslijntjes zijn verticale lijnen op de bovenlip, vaak veroorzaakt door factoren zoals veroudering, roken, erfelijkheid, droge huid rond de mond, te veel zon en mimiek. Hyaluronzuur behandelingen kunnen deze lijnen verminderen, het lipvolume herstellen en de huid revitaliseren voor een frissere uitstraling.

Rimpels bovenlip & rokerslijntjes in het kort

De mond is een absolute blikvanger in het gezicht. Van mooie volle lippen krijg je die frisse, jeugdige uitstraling, die we allemaal graag willen. Naarmate je ouder wordt, verliest de huid aan veerkracht en wordt slapper en dunner. Daardoor ontstaan er helaas allerlei vervelende irritaties rondom de mond. Het volume van de lippen wordt minder en langzaam maar zeker ontstaan er rond de mond verticale lijntjes en rimpels, de zogenaamde rokerslijntjes.

Voor veel mensen is het heel erg vervelend om met rokerslijntjes door het leven te gaan. Deze rimpels zorgen er namelijk voor dat het lijkt of je altijd ontevreden of geïrriteerd bent. Door deze rimpels krijg je een ‘nukkige’ uitdrukking op je gezicht en zie je er ouder uit dan je in werkelijkheid bent.

Deze rimpels worden rokerslijntjes genoemd omdat mensen die roken de lijntjes vaak eerder krijgen. Mensen die roken, trekken de lippen vaker samen. Daardoor krijgen zij deze rimpels vaak eerder dan degenen die niet roken.

Dat deze rimpels bijzonder ergerlijk zijn, blijkt wel uit het feit dat deze rimpels horen bij de meest behandelde rimpels. Als je kijkt naar de oorzaak van deze rimpels, zie je ook dat je er in een aantal gevallen zelf iets aan kunt doen. Hieronder een lijstje met de belangrijkste oorzaken van de rokerslijntjes.

• Verslechtering van de huid door veroudering;
• Een droge huid rondom de mond;
• Erfelijk;
• Roken;
• De botmassa in de bovenkaak loopt terug door veroudering;
• Te veel zon;
• Mimiek.

Rimpels bovenlip definitief verwijderen

Slappe Huid versterken

Rokerslijntjes zijn met Botox of een filler op basis van hyaluronzuur heel goed te behandelen. In alle gevallen zullen de rimpels aanzienlijk verminderen nadat ze zijn behandeld. Het te behalen resultaat is afhankelijk van de diepte van de rimpels voor de behandeling. Vaak blijven de rimpels dan ook nog enigszins zichtbaar na de behandeling.

Het komt regelmatig voor dat de arts adviseert om niet alleen de bovenliplijnen aan te pakken, maar om ook de lipcontour te verstrakken of de lippen iets meer volume te geven. Wanneer de lippen namelijk aanzienlijk aan volume hebben moeten inleveren, is het resultaat van de rimpelbehandeling veel mooier wanneer deze ook meteen behandeld worden.

Alle rimpels worden tijdens de behandeling oppervlakkig ingespoten met een filler op basis van hyaluronzuur om het beste resultaat te verkrijgen. De lijnen worden hierdoor verzacht.

Fillers op basis van hyaluronzuur

De bovenliplijnen worden ingespoten met een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Van nature komt deze stof al in je huid voor en zorgt voor het volume. Naarmate we ouder worden neemt deze stof af. Door hyaluronzuur te injecteren, kan je dit verloren volume weer aanvullen. De eigenschap van hyaluronzuur is namelijk dat het water bindt.

Doordat het een lichaamseigen stof is, zijn er praktisch geen allergische reacties op deze stof te verwachten. Het lichaam breekt het hyaluronzuur binnen een paar maanden af, nadat het zijn werk heeft gedaan.

Van een behandeling met hyaluronzuur heb je tot wel een jaar na de behandeling resultaat, door het verkregen extra volume. Hyaluronzuur heeft ook de prettige eigenschap dat het op de plaats blijft waar het wordt ingespoten. Er is dus ook geen kans op vervelende neveneffecten.

Ook de nieuwe Profhilo behandeling voor natuurlijke huidverjonging wordt uitgevoerd met hyaluronzuur, maar het hyaluronzuur is anders bereid. Je huid wordt gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, daardoor herstelt de huid zich en wordt de toenemende huidverslapping aangepakt.

Profhilo gezicht

De te verwachten resultaten na de eerste behandeling:

• De bovenliplijnen lijnen zijn minder scherp en ook minder zichtbaar geworden;
• De huid in het behandelde gebied is beter gehydrateerd;
• Er is een aanzienlijke verbetering van de lipcontour (indien deze is mee behandeld om zo de lijnen die in de contour ‘snijden’ te verminderen);
• Een opgewekter, frisser gezicht;
• Vriendelijkere uitstraling.

Al na een paar dagen, als de zwelling is verdwenen is het resultaat van de behandeling al redelijk goed te zien. Na ongeveer 10 dagen heb je het beste resultaat. Het volume en de contouren van het behandelde deel van het gezicht zijn dan hersteld.

Voor aanvang van de behandeling wordt een foto gemaakt. Bij de nacontrole in onze kliniek worden er nogmaals foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts bespreek je het resultaat van de behandeling. In een enkel geval wordt dan besloten om nog een aanvullende behandeling te doen, maar over het algemeen is dat niet nodig.

Het is goed mogelijk dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt. Neem dan geheel vrijblijvend eens contact met ons op, of kom langs voor een vrijblijvend consult, dan kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en meteen een goed advies geven.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.