Wat mag na een botox behandeling

Door: Toby Makmel

De populariteit van botox behandelingen is groot en neemt nog steeds elk jaar toe. Geen wonder natuurlijk, want het is het ultieme middel tegen heel veel cosmetische problemen. Ook voor medische problemen die gerelateerd zijn aan spierspanning wordt botox in veel gevallen gebruikt. Maar, wat mag je nu wel of niet na een botox behandeling? De één zegt dit, de ander dat. In dit artikel lees je er alles over.

Alcohol na botox behandeling

alcohol na een botox behandeling

Alcohol is natuurlijk nooit aan te bevelen. Maar, als je met vrienden of vriendinnen na het ondergaan van een botox behandeling op een terrasje een drankje wilt nuttigen, is daar niets op tegen. Vooropgesteld natuurlijk dat je niet rechtstreeks van de kliniek naar het terras gaat. De alcohol van een enkel drankje heeft geen invloed op de resultaten van de behandeling als deze langer dan 8 uur daarvoor heeft plaatsgevonden.

Goede raad: Beperk je de eerste dag wel tot één enkel drankje.

Wij adviseren wel om voorafgaand aan een botox behandeling het liefst 24 uur geen alcohol te gebruiken. Het gebruik van alcohol maakt het risico op bloeduitstortingen of nabloedingen bij een botox behandeling groter. Daarnaast bestaat er dan nog de kans dat de botox zich verspreid, wat een negatieve impact heeft op het resultaat.

Sporten na botox behandeling

sport na een botox behandeling

Je kunt beter in de eerste 24 uur na een botox behandeling niet gaan sporten. Sporten stimuleert de doorbloeding van het lichaam. De botox heeft even tijd nodig om op de spieren in te werken.

Bij een verhoogde doorbloeding kort na de behandeling zou dit ervoor kunnen zorgen dat de botox direct weer wordt afgevoerd en dus niet het beoogde resultaat van een mooie gladde huid geeft.

In de zon na botox behandeling

zonnen na een botox behandeling

In principe kan de zon niet zoveel kwaad na je botox behandeling. Wij adviseren echter altijd wel om voor een optimaal resultaat van de botox behandeling de eerste 24 uur de zonnebank en zitten in de felle zon te vermijden.

Als je na die 24 uur lekker in de zon wilt gaan zitten, smeer je huid dan wel heel goed in en pas op met blauwe plekjes. Het is namelijk zo, dat wanneer je door de botox behandeling een blauw plekje hebt opgelopen, deze langdurig kan verkleuren door blootstelling aan de zon.

Aan het werk na een botox behandeling

werken na botox

Een botox behandeling is non-invasief. Je kunt dus direct na de behandeling ook gewoon weer aan het werk. Met recht wordt deze behandeling dan ook nog wel eens een zogenaamde lunch-time behandeling genoemd.

Make-up na een botox behandeling

make-up na een botox behandeling

Je kunt de eerste dag na een botox behandeling beter geen make-up gebruiken. Aangezien make-up vol met bacteriën zit, bestaat de kans op infectie van de prikgaatjes van de behandeling in je huid, die dan nog niet genezen zijn.

Daarnaast heb je kans dat je de botox verspreid, aangezien je over je huid wrijft bij het aanbrengen van je make-up. Verspreiding van de botox kan er toe leiden dat de botox in een verkeerde spier terecht komt, met alle gevolgen van dien.

Bezoek ons botox Kliniek in Amsterdam voor een vrijblijvend consult met onze gekwalificeerde artsen!

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.