Wat helpt echt tegen rimpels bovenlip?

Door: Toby Makmel

Het zijn maar kleine rimpeltjes die je bovenlip ontsieren. De welbekende rokerslijntjes. Toch kunnen ze je humeur aardig verpesten. Door die kleine, verticale lijntjes boven je lip zie je er veel ouder uit dan je werkelijk bent.

Speciale crèmes of gezichtsoefeningen om ze weg te krijgen, leveren eigenlijk nooit het gewenste resultaat. Je wilt er gewoon vanaf. Gelukkig is dat niet zo ingewikkeld als je misschien denkt.

Rokerslijntjes

Hoe kom ik aan die rokerslijntjes?

Door de natuurlijke veroudering neemt de aanmaak van collageen in de huid af. De huid wordt ook langzaam aan iets dunner, waardoor de kans op het krijgen van rimpels toeneemt. Rokerslijntjes ontstaan door de mimiek van de mond, met name door het tuiten van de lippen. Vandaar ook de naam rokerslijntjes, die overigens ook bij mensen die niet roken kunnen ontstaan.

Wat is er aan rokerslijntjes te doen?

Er zijn verschillende cosmetische behadelingen waarmee rimpels bovenlip kunnen verminderen. De methode die het beste bij jou past hangt af van de diepte en de hoeveelheid rimpeltjes en natuurlijk van jouw persoonlijke voorkeur. Tijdens het gratis consult bespreekt de cosmetisch arts met jou wat de mogelijkheden zijn. Samen bepalen jullie welke behandeling ingezet gaat worden.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Botox en fillers behandeling

Bovenliplijnen kunnen in sommige gevallen met botox worden behandeld. Helaas zijn het over het algemeen hardnekkige lijntjes, die zich met alleen botox vaak niet laten verwijderen. Daarom wordt vaker gekozen voor een combinatie van botox met fillers, of een behandeling met uitsluitend fillers op basis van hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, waarvan je dus geen bijwerkingen hoeft te verwachten. Het resultaat na een behandeling met hyaluronzuur houdt tot 18 maanden aan.

Plasmage behandeling

De opvolger van de welbekende plasmabehandelingen, ook wel Plexr behandeling genoemd. Een plasmage behandeling wordt met een geavanceerd plasmage apparaat uitgevoerd.

Tijdens de behandeling wordt de huid op zeer kleine schaal behandeld met plasma. Daarbij wordt er geen direct contact met de huid gemaakt. Tussen de punt van het apparaat en de huid ontstaat tijdens de behandeling een soort bruggetje van geladen plasma. Puntsgewijs wordt de huid aangeraakt.

De huidvezels die worden geraakt trekken zich onmiddellijk samen. Op de behandelde plaatsen zal de huid zich gaan vernieuwen en zullen de rimpels verdwenen zijn.

Het plasmage-apparaat kan minutieus worden afgesteld om af te rekenen met alle fijne rimpeltjes op je bovenlip. Zo bereik je een maximaal resultaat zonder onnodige schade aan de rest van de huid. Na de behandeling verschijnen kleine korstjes op het behandelde gebied die na enkele dagen vanzelf weer verdwijnen.

Profhilo behandeling

Deze Profhilo behandeling is werkelijk revolutionair. Door de huid te injecteren met speciaal daarvoor geprepareerd hyaluronzuur, wordt deze aangezet om zichzelf te vernieuwen.

De resultaten van deze behandeling zijn geweldig. Je krijgt weer een hele nieuwe huid, zonder rimpels terug. Nadeel is misschien dat de resultaten van deze behandeling langer op zich laten wachten dan de resultaten die met botox, fillers of een plasmage-behandeling worden verkregen. Voor het beste resultaat zijn over het algemeen twee profhilo behandelingen nodig.

Profhilo gezicht

Dagje Amsterdam

Heb je rokerslijntjes en wil je daarvan af? Dan mag een bezoekje aan onze kliniek tijdens een dagje Amsterdam zeker niet ontbreken. Bel gerust voor een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Gratis parkeren voor de deur en ook met openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Kom eens langs, de koffie staat klaar.

Neem vrijblijvend contact op

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.