Volle oorlellen met oorlelcorrectie

Door: Toby Makmel

Misschien denk je: “oorlelcorrecties?” Als dat het geval is, heb je die dus nog niet nodig. Maar, er zijn heel veel mensen die krampachtig hun haar over de oren dragen, omdat ze niet tevreden zijn met hun oorlellen. Met het verstrijken van de jaren, krijgen we allemaal te maken met de tekenen van veroudering. Vanzelfsprekend geldt dat ook voor oorlellen, al heeft de één daar meer last van dan de ander. Gelukkig is daar tegenwoordig heel veel aan te doen.

oorlelcorrectie

Oorlelcorrectie met filler

Door uitgezakte, gerimpelde, of verslapte oorlellen in te spuiten met een filler met hyaluronzuur, krijgt de oorlel weer het volle en jeugdige uiterlijk van weleer. Het is een kortdurende en vrijwel pijnloze behandeling door de verdovende crème waarmee we vooraf de oorlellen insmeren. De duur van het resultaat van de oorlelcorrectie is gemiddeld een jaar en in sommige gevallen zelfs langer.

Na de oorlelverjonging met hyaluronzuur is het belangrijk dat je met een paar dingen rekening houdt:

De eerste twee dagen na de behandeling niet aan de oorlellen wrijven of masseren.
Blijf de eerste week met de oren uit de zon. Dat geldt ook voor de zonnebank. Zo voorkom je onnodige infecties.

Oorlellen verkleinen

Het komt ook voor dat de oorlellen te groot zijn, al dan niet door het dragen van zware oorbellen. In dat geval kunnen we de oorlellen verkleinen. Voor een oorlelverkleining is een kleine chirurgische ingreep noodzakelijk. Deze ingreep is minimaal en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Je kunt dezelfde dag alweer naar huis.

Beschadigde oorlellen

Uitgescheurde oorlel

Soms gebeurt het dat een oorlel uitscheurt doordat men met de oorbel ergens achter blijft haken. Een pijnlijk gebeuren, met vervelende gevolgen, waardoor de contour van de oorlel verandert door het scheurtje. Je zit als het ware met een gespleten oorlel.

Stretchers

Door het dragen van de zogenaamde stretchers worden de oorlellen ook vergroot. Als je deze dan niet langer wilt dragen, heb je een probleem. Je zit met dat enorme gat in je oorlel. Niet zo’n mooi gezicht dus.

Plastische cosmetische chirurgie

Aan onze kliniek zijn ervaren plastisch chirurgen verbonden, die de beschadigde of te grote oorlellen zeer kundig kunnen behandelen. Oorlelcorrecties kunnen worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Na de operatie kan je dus meteen weer naar huis. Een paar maanden na de behandeling is het oor weer voldoende hersteld om opnieuw gaatjes te laten prikken voor oorbellen.

Oorlelcorrectie prijzen

De prijs van een oorlelcorrectie is afhankelijk van het soort behandeling die daarvoor noodzakelijk is. Wordt de behandeling uitgevoerd met fillers, dan is de hoeveelheid filler die gebruikt wordt bepalend voor het tarief van de behandeling.

Vrijblijvend gratis consult

Heb je problemen met je oorlellen, maar ben je er niet zeker van of je er nu wel of niets iets aan zal laten doen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend consult. Na een gesprek met een cosmetisch arts weet je in elk geval wat er aan jouw probleem kan worden gedaan en wat de te verwachten kosten hiervoor zijn.

Wij zijn gevestigd in Amsterdam en het is bij ons in de straat vrij parkeren. Kom dus eens langs voor een filler belandeling in Amsterdam, als je een dagje de stad in gaat. Dan weet je in elk geval waar je aan toe bent.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.