Vijf dingen die je moet weten voordat je met fillers begint

Door: Toby Makmel

Filler behandelingen in de strijd tegen de natuurlijke veroudering is al aardig ingeburgerd in onze maatschappij. Daarin schuilt het gevaar dat je onachtzaam wordt en in een impuls zomaar ergens een fillerbehandeling laat doen. Grote kans dat je daar achteraf spijt van krijgt. Daarom krijg je van ons 5 belangrijke tips waar je je voordeel mee kunt doen

Neem vrijblijvend contact op

1. Ga nooit naar de eerste de beste voor een filler behandelingskosten

Het is belangrijk dat je zeker weet dat degene die jou een filler behandeling geeft, daartoe is bevoegd en over voldoende ervaring beschikt. Hoewel het zelfs is verboden voor onbekwame personen om een filler behandeling te geven, gebeurt het nog steeds.

Dus, liever geen filler behandeling bij de tandarts, kapper, schoonheidsspecialist, of op een filler-party, want de kans dat het op een teleurstelling uitloopt is groot.

Maar, hoe weet je dat je met een bekwame cosmetisch arts te maken hebt? We zetten het even voor je op een rij:

  • Check het BIG-register.Daarin kan je zien of je met een arts te maken hebt of niet. Je kunt daar alleen niet zien wat van de betreffende arts de specialisatie is.
  • Ga naar de website van de NVC. Daar staan alle erkende cosmetisch artsen geregistreerd.
  • Kijk wat anderen voor ervaring hadden met de cosmetisch arts of de kliniek die jij op het ook hebt op Kliniekervaringen.Daar houden ze bij wat de beste klinieken in ons land zijn voor cosmetische behandelingen. Verder vind je er naast informatie over cosmetische behandelingen heel veel reviews van mensen die een cosmetische behandeling hebben ondergaan.

2. Wacht niet te lang om met fillers te beginnen

Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je op je 18e verjaardag bij ons op de stoep moet staan. Maar, het moment dat je de eerste tekenen van veroudering gaat zien, is het een geschikt moment om te starten. Schrik niet, maar de natuurlijke veroudering ga je vaak al zien rond je 25e jaar.

De eerste tekenen van veroudering ontstaan doordat de productie van collageen en elastine in je huid minder wordt. Natuurlijk heb je niet meteen een ingevallen gezicht vol met rimpels en groeven, maar, het begin is er. Als je dan begint met fillers, al of niet in combinatie met botox, ben je er op tijd bij. Je houdt dan met een minimale hoeveelheid fillers die frisse jeugdige look. 

3. Verwacht geen wonderen

Sommige mensen hebben zeer hooggespannen verwachtingen van een cosmetische behandeling met fillers. Begrijpelijk, maar niet alle cosmetische onvolkomenheden kunnen altijd met een enkele cosmetische behandeling verholpen worden. 

Met fillers kunnen diepe rimpels en volumeverlies worden behandeld, of mooie volle sensuele lippen worden gerealiseerd. Maar, het is wel belangrijk dat de filler behandeling ook esthetisch verantwoord is. Bespreek tijdens het gratis consult met de cosmetisch arts wat je van de behandeling mag verwachten. 

Diepe groeven in het gezicht, bijvoorbeeld zullen doorgaans niet in één behandeling zijn verdwenen. Enneh, we kunnen ook niet toveren. Wie inmiddels de middelbare leeftijd heeft bereikt, kan natuurlijk niet van een cosmetische behandeling verwachten dat hij of zij er na die behandeling 20 of 30 jaar jonger uit zal zien.

Wat je bij ons echter wèl mag verwachten is dat je er na de filler behandeling in het gezicht er jeugdiger en verzorgder uit zult zien dan je deed.

4. Ga niet in op prijsstunts of volume voordeel

Je ziet het nog steeds regelmatig: fillers of botox in de aanbieding. Tijdelijke kortingen of aanbiedingen die bijvoorbeeld gelden als je meerdere zones ineens laat behandelen.

Daar doen wij niet aan mee. Wij vinden het belangrijk dat filler behandelingen daar worden gegeven waar het nodig is en verder niet. Daar komt ook nog bij dat je een cosmetische behandeling na verloop van tijd moet herhalen. Als dan de aanbieding niet meer van kracht is, kan je je de volgende behandeling misschien wel niet meer permitteren. Wij nemen gewoon genoegen met een lagere marge om cosmetische behandelingen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken.

5. Overdaad schaadt

Tijdens het gratis consult voorafgaand aan jouw cosmetische behandeling zal de arts je vragen wat precies jouw wensen zijn. Dankzij zijn kennis en ervaring kan hij je vertellen of die wensen ook uitvoerbaar zijn.

Daarbij kijkt hij naar de mogelijkheden die er zijn en ook of het esthetisch verantwoord is om aan jouw wensen te voldoen. Stel, je wilt graag mooie volle sensuele lippen. Dat kan, maar het moet natuurlijk wel in de juiste proporties worden gedaan, wil je er niet als Katrien Duck bij lopen.

Bij ons in de kliniek heeft de arts het laatste woord over wat wel- en wat niet verantwoord is. Dat klinkt misschien heel streng, maar het geeft je wel een veilig gevoel. De arts spreekt uit ervaring en weet precies wat wel- en ook wat niet kan.

We willen graag tevreden klanten bij ons in de kliniek en tot nu toe hebben we nog geen klachten! Laat je dus goed adviseren en sla het advies van de specialist niet in de wind.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.