Ooglidcorrectie plastisch chirurg of oogarts

Door: Toby Makmel

Het eerste wat je aan iemand opvalt die je tegenkomt zijn de ogen. De ogen verraden hoe je je voelt, wat voor humeur je hebt en of je werkelijk lacht, of niet. ‘De ogen zijn de spiegels van de ziel’, wordt vaak gezegd. Voor een deel is dat in elk geval echt waar.

Maar wat nu als je ogen een vertekend beeld van de waarheid geven doordat je oogleden hangen of dat je met enorme wallen onder je ogen loopt? Je ziet er dan de hele dag somber, moe, of triest uit. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig! Na een ooglidcorrectie zie je er weer fris, vrolijk en uitgerust uit.

Hangende oogleden of grote wallen zijn relatief eenvoudig te verhelpen met een ooglidcorrectie. Dit is een kleine operatieve ingreep aan het onderste of het bovenste ooglid. In de loop van de tijd kunnen je bovenste oogleden namelijk gaan hangen. Je krijgt dan klachten zoals een vervelende druk op je ogen, vermoeidheid of in een enkel geval leidt dit probleem zelfs tot verlies van het gezichtsveld. In tegenstelling tot de meeste andere cosmetische ingrepen is een ooglidcorrectie niet per se leeftijdsgebonden. Deze klachten kunnen ook bij jonge mensen ontstaan.

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer 45 minuten. Meestal wordt deze operatie onder plaatselijke verdoving gedaan. Van de hele operatie voel je niets en je mag dezelfde dag naar huis.

Van alle personen die hun oogleden laten corrigeren, zijn de meesten rond de 40 jaar.

Ooglidcorrectie plastisch chirurg of oogarts

Ooglidcorrectie arts

Voor een ooglidcorrectie kan je in principe bij elke arts terecht, van een ervaren chirurg tot zelfs bij de huisarts. Al is de laatste natuurlijk niet ingericht en voorbereid op onverwachte complicaties die in een enkel geval kunnen optreden. Het is ook niet verstandig om met de eerste de beste arts, of met degene met de laagste tarieven een afspraak te maken. Je wilt natuurlijk wel dat je van de klachten af, maar dan wel zonder onnodige risico’s.

Welke arts je ook kiest, zorg dat je er één kiest met een ruime ervaring en goede referenties. Ten slotte gaat het om jouw ogen. Als de operatie niet goed wordt uitgevoerd kan dat tot hele vervelende situaties leiden. Wees dus vooral kieskeurig. De artsen van Easycosmetics weten waar ze het over hebben. Daar kan je met een gerust hart op vertrouwen.

Ooglidcorrectie plastisch chirurg

De plastisch chirurg kan ook prima ooglidcorrecties uitvoeren. Ook voor plastisch chirurgen geldt weer, dat ervaring en behaalde resultaten erg belangrijk zijn.

Bij Easy Cosmetics wordt gewerkt met een team van een plastisch chirurg, een zeer bekwaam arts en een oogarts die tevens oculoplastisch chirurg is. Aan opleiding, ervaring en goede resultaten is hier geen gebrek.

Plastische chirurgie ooglidcorrectie prijs

De prijzen voor ooglidcorrecties die gehanteerd worden kunnen onderling erg verschillen. Een bezoekje aan het internet laat je dat al snel zien. Persoonlijk ben ik niet zo in voor operaties die als het ware in de aanbieding zijn en tegen bodemprijzen worden verkocht.

Ik vraag me altijd twee dingen af bij operaties voor stuntprijzen:

Is dit wel de prijs, of moet ik nog extra bijbetalen voor verdoving, gebruik van instrumenten, foto’s, de assistente, het gebruik van de operatieruimte en ga zo nog maar even door. Vaak is dit namelijk het geval.
Hebben ze daar misschien goedkoop (lees onervaren) personeel? Of wordt iedereen zo snel mogelijk de deur weer uitgewerkt, zodat er meer patiënten per dag behandeld kunnen worden. Of, het ergste, een combinatie van beide?

Maar, dat is mijn persoonlijke mening. Check in elk geval of ze gekwalificeerd zijn, voldoende ervaring en goede referenties hebben.

Vergoeding ooglid correctie

Naast cosmetische redenen, zijn er ook medische redenen om over te gaan tot een ooglidcorrectie. Sinds 2017 is de bovenooglidcorrectie weer opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraars. Dat wordt natuurlijk niet in alle gevallen vergoed. Hiervoor moet aan speciale voorwaarden worden voldaan. Zo wordt door de verzekeraars geëist dat je aanvullend verzekerd bent, om in aanmerking te komen voor (een deel) van de vergoeding. Medisch gezien wordt door de verzekeraars gesteld dat de oogleden om in aanmerking voor een vergoeding te komen ten minste één millimeter onder de pupil van het oog hangen.

Als je van mening bent dat je in aanmerking komt voor een medische indicatie en een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie, kan je het best vooraf even contact met jouw zorgverzekering opnemen.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.