Ooglidcorrectie in Amsterdam

Door: Toby Makmel

Wie last heeft van afhangende oogleden of wallen is niet te benijden. Het maakt dat je er moe, verdrietig, somber en vooral ouder uitziet. En dat is in het gunstigste geval.
Mensen die lijden aan blepharochalasis, zo heet de aandoening, kunnen ook problemen bij het zien en hoofdpijn- en vermoeidheidsklachten krijgen. Gelukkig zijn er behandelingen die je daar zó weer vanaf helpen.

aanmelden nieuwsbrief!

Verschillende behandelingen

Ooglidcorrecties kunnen op diverse manieren worden uitgevoerd. Tijdens het gratis consult voorafgaand aan de behandeling, bespreekt de plastisch chirurg met je welke behandeling voor jou het beste geschikt is. Daarbij houdt hij vanzelfsprekend ook rekening met jouw voorkeur.

De volgende behandelingen worden bij ons in de kliniek uitgevoerd:

Ooglidcorrectie plastische chirurgie

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die ongeveer 45 minuten duurt. De operatie wordt onder plaatselijke verdoving of een roesje uitgevoerd. Je voelt er dus niets van, behalve dan een prikje voor de verdoving.

Bovenoogleden chirurgische ingreep

Om te beginnen tekent de plastisch chirurg nauwkeurig af hoeveel huid er verwijderd gaat worden. Vervolgens wordt het stukje huid dat is afgetekend weggenomen. Als er teveel vetweefsel zit, wordt dat ook weggenomen.

Als het huid- en eventueel het vetoverschot zijn weggenomen, worden de bloedvaatjes dichtgeschroeid en het sneetje in het ooglid gehecht. Daarna koelen we de omgeving van het oog om onnodige zwelling te voorkomen.

Onderoogleden chirurgische ingreep

Vetwallen kunnen worden verwijderd door het uitpuilende vet dat onder de ogen vandaan komt weg te halen. Dat vet kan worden weggehaald via het slijmvlies dat aan de binnenkant van het ooglid zit. Het voordeel hiervan is dat je daar geen zichtbare littekens van overhoudt.

Bij de huidzakjes wordt het teveel aan losse huid weggehaald. Daarvoor wordt een klein sneetje onder de wimperrand gemaakt. Daarvan blijft uiteindelijk een bijna onzichtbaar litteken over.

Als de behandeling voorbij is en het sneetje is gehecht, koelen we de oogomgeving.

Botox behandeling hangende oogleden

In het beginstadium kan, afhankelijk van de oorzaak van het hangen van de oogleden, worden volstaan met een botox behandeling. Ook in het geval dat de oogleden gaan hangen doordat de wenkbrauwen zijn gaan hangen kan een botox-behandeling uitkomst bieden. Met een paar prikjes botox heb je dan snel weer een frisse oogopslag.

Filler behandeling hangende oogleden

Gaan de oogleden hangen doordat de wenkbrauwen zijn gaan hangen, dan kan een behandeling met fillers met hyaluronzuur een uitkomst zijn. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof waarvan je dus geen enkele bijwerking hoeft te verachten. Bovendien houdt het resultaat van een filler behandeling langer aan dan van een botox-behandeling.

Plasmage behandeling hangende oogleden

Zowel de bovenste als de onderste oogleden kunnen prima worden behandeld met een plasmage behandeling, ook wel bekend onder de naam Plexr. Kleine plasmapulsjes zorgen ervoor dat je huid weer mooi strak trekt en zich vernieuwt. Een week na de behandeling heb je weer een frisse, jeugdige oogopslag.

aanmelden nieuwsbrief!

Ooglidcorrectie Amsterdam bij Easy Cosmetics

botox-kliniek-amsterdam

Twijfel je eraan of je wel of niet een cosmetische behandeling voor je wallen of hangende oogleden wilt? En wil je er wel eens over praten met een deskundige? Maak dan eens een afspraak bij een van onze cosmetisch artsen. Het consult is gratis en verplicht je tot niets.

Onze kliniek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, parkeren met de auto kan voor de deur en is bovendien gratis. Ook voor mensen van buiten de stad zijn wij goed bereikbaar. Vanuit Haarlem ben je er bijvoorbeeld al binnen een half uur. O, ja en de koffie staat altijd klaar.

Op naar een frisse oogopslag en een jeugdiger uiterlijk!

Vrijblijvend consult? Boek online!

 

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.