Is botox veilig of niet?

Door: Toby Makmel

Zo nu en dan doen over botox de meest huiveringwekkende verhalen de ronde. Verhalen waarvan je soms kippenvel van krijgt. Van afgezakte oogleden, tot kwijlen en een scheve mond aan toe. Maar wat is daar nou precies van waar? En hoe veilig is botox eigenlijk?

Furrow besloot om te onderzoeken wat er nu precies waar is van al die enge verhalen die je over mislukte botox behandelingen hoort. En om antwoord op de vraag te krijgen hoe veilig botox nu eigenlijk is. Daarvoor ging ze in gesprek met een absolute autoriteit op het gebied van cosmetische botox behandelingen: Dr. Toby Makmel van Easy Cosmetics in Amsterdam.

Ga voor een botox behandeling naar de expert

Als je de video hebt bekeken, weet je inmiddels dat de vraag: “Is botox veilig?” eigenlijk gewoon met een volmondig JA beantwoord kan worden. Het is alleen wel belangrijk dat de botox behandeling uitgevoerd wordt door iemand met kennis van zaken.

aanmelden nieuwsbrief!

Botox behandelingen op elke hoek van de straat

Tegenwoordig kan je zo ongeveer overal terecht voor een prikje botox. Denk maar eens aan botox-party’s, de kapper of de tandarts, om maar wat te noemen. Geen goed idee dus. Tenslotte laat je de cosmetisch arts toch ook je haar niet permanenten?

Hoe lang heb ik plezier van mijn botox behandeling?

Het resultaat van een botox behandeling houdt 3 tot 6 maanden lang aan. Na die tijd kan je de behandeling gewoon weer herhalen. Stel, je hebt een botox behandeling gehad voor voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes. Als je dan steeds tijdig de behandeling herhaalt, zal de tijd tussen 2 behandelingen steeds langer worden. Dat komt omdat de rimpels in je huid vervagen door de botox en niet zo snel weer terugkomen.

Wat als het misgaat?

Heb je je toch laten verleiden door een voordelige botox behandeling bij de eerste de beste, dan heb je kans dat je achteraf toch duur uit bent. De gevolgen van botox-missers kunnen heel vervelend zijn. In dat geval is het maar goed dat je na een paar maanden van het teleurstellende resultaat verlost bent. Na een paar maanden heeft jouw lichaam namelijk de botox alweer afgebroken.

Resultaten van botox-missers

Om je goed voor te lichten en te motiveren om jouw botox-behandeling door een echte professional te laten doen, sommen we even op wát er dan precies mis kan gaan:

  • Oogleden kunnen gaan hangen: Dit kan gebeuren als de botox te hoog of te laag in het voorhoofd wordt geplaatst, of wanneer er teveel botox wordt gebruikt.
  • Je kunt gaan kwijlen: Als er op de verkeerde plek bij je mond botox wordt ingespoten, kan je je mond niet goed meer sluiten. Denk maar aan een verdoving bij de tandarts. Grappig voor de omgeving, maar niet voor jou!
  • Te hoog opgetrokken wenkbrauwen. Tenzij je op doctor Spock van Star Trek wilt lijken, ook geen prettig idee.
  • Hangende lip: Gevolg van een mislukte gummy smile behandeling.
  • Lachen met scheve mond: Het resultaat van een behandeling tegen tandenknarsen die niet goed is gelukt.

Kies voor zekerheid

Laat je dus niet overhalen om een botox behandeling door de eerste de beste uit te laten voeren. Natuurlijk, de resultaten van een botox behandeling zijn tijdelijk. Eventuele missers lossen zichzelf vanzelf weer op, maar dan loop je wel eerst een paar maanden met het schaamrood op je kaken.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.