hoe rimpels onder de ogen verwijderen?

Door: Toby Makmel

Verstand komt met de jaren, zeggen ze wel eens, maar over rimpels hoor je eigenlijk nooit van die wijze woorden. Heb je je eenmaal neergelegd bij het feit dat je charmante lachrimpeltjes hebt, zie je opeens dat je ook rimpels onder je ogen krijgt. Niets charmants aan te ontdekken. En dan? Er aan wennen, of actie ondernemen en die rimpels onder de ogen verminderen? Het is allebei mogelijk, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur natuurlijk.

rimpels onder de ogen verwijderen

Neem vrijblijvend contact op

Rimpels onder de ogen oorzaak

De huid onder de ogen is erg dun en kwetsbaar. Door het toenemen van bepaalde onbewuste spierspanning van de oogkringspier, blootstelling aan de zon en het natuurlijke verouderingsproces, kunnen kleine rimpeltjes onder de ogen ontstaan. Deze rimpels geven je, in tegenstelling tot de meeste lachrimpeltjes, een ouder uiterlijk.

Onderstaand een korte opsomming van nog een aantal oorzaken van rimpels onder de ogen, zodat je eventueel preventief maatregelen kunt nemen:

  • Te veel zon
  • Geen leesbril gebruiken, dus met de ogen knijpen
  • Niet genoeg drinken
  • Niet genoeg slapen
  • Roken
  • Stress

Tip: Heb je rimpeltjes onder je ogen, smeer ze dan niet weg met make-up

Veel vrouwen denken dat ze de rimpeltjes onder hun ogen kunnen camoufleren met make-up. Helaas heeft dat een averechts effect. Om te beginnen trek je zo alle aandacht naar de rimpels, doordat je er met die dikke laag make-up de aandacht op vestigt. Daarbij komt ook nog dat je met het aanbrengen en er weer af halen van de make-up, onnodig onder je ogen wrijft, waardoor de rimpels extra snel zullen verergeren.

Rimpels onder de ogen behandelen

Rimpels onder ogen verminderen kan in onze kliniek op verschillende manieren worden gedaan. Onze ervaren cosmetisch arts zal je adviseren wat voor jou de beste behandeling is. De behandeling waarvoor wordt gekozen is afhankelijk van de situatie en jouw persoonlijke wensen.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

We noemen de meest gebruikelijke behandelwijzen voor rimpels onder de ogen verminderen:

Botox

Behalve voor de grotere rimpels, zoals de fronsrimpel, kan botox ook gebruikt worden bij de behandeling van de fijne lijntjes onder de ogen die worden veroorzaakt door het zogenaamde knijpen met de ogen of door de kringspier die rond je ogen loopt.

Fillers

Fillers met hyaluronzuur kunnen ook gebruikt worden om de rimpels onder de ogen te verminderen. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat er ter plaatse volume wordt toegevoegd, waardoor de rimpels zullen verdwijnen.

Plasmage

Met een plasmage behandeling krijg je een hele nieuwe huid. De oude huid gaat door de kleine laser pulsjes vervellen en maakt plaats voor een nieuwe huid, zonder rimpels.

PDO-draadlift

Deze techniek, waarbij door middel van injecties oplosbare draden onder de huid worden aangebracht geeft ook prachtige resultaten. Na verloop van een aantal weken lossen namelijk de draden op en het nieuw gevormde collageen dat zich om de draden heeft verzameld blijft achter. Daardoor krijg je weer een mooie strakke huid met een PDO-draadlift behandeling.

pdo-draadlift

Vragen?

Je ziet, mogelijkheden genoeg om jou van die vervelende rimpels af te helpen. Welke manier het beste bij jou past? Vraag het onze cosmetisch arts. Deze is zeer bedreven en ervaren en maakt graag tijd voor jou voor een vrijblijvend consult.

Dus, neem contact op, maak een afspraak en kom eens langs in onze kliniek in Amsterdam. Dan kunnen we je precies vertellen wat er mogelijk is en ben je alweer een stuk op weg naar een nieuwe, jeugdige en frisse look.


Wie zijn wij?

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.